Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Ponedeljak, 21 Septembar 2026, 07:48

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 262 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Subota, 18 Jul 2015, 15:33 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Nedelja, 24 Avgust 2014, 00:53
Pol: Seka
Ovo može i bez rama, za jednu osobu... http://www.goodshomedesign.com/privacy-pop-bed-tent/

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 21 Jul 2015, 15:10 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 03 Oktobar 2014, 11:59
Zmajo, ovo je odlično! Mislim da bih i ja pristala da provedem ovako noc-dve u kampu :roll:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 30 Jul 2015, 17:41 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Nedelja, 24 Avgust 2014, 00:53
http://familyfoodandtravel.com/2015/07/ ... cipes.html

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 30 Jul 2015, 22:42 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 19:30
Pol: Bata
Jelena je napisao:
Zmajo, ovo je odlično! Mislim da bih i ja pristala da provedem ovako noc- dve
kampu

Hm provela bi i vise samo kada bi probala u dobrom drustvu. :D Dobar komsiluk pola posla unapred zavrsava. :dance:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 31 Jul 2015, 13:36 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 03 Oktobar 2014, 11:59
Što te volim tako duhovitog :ljubac: :smesko-gore-dole:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 10 Avgust 2015, 20:00 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 06:46
Kamperi su se vratili sa ovogodišnjeg letovanja i priznajem da su mi svojom pričom i slikama zagolicali maštu da ponovo probam takav vid letovanja. Kad kažem ponovo imam samo lepe uspomene na par letovanja, ali su to bili tinejdžerski dani i prva letovanja bez roditelja pa imam dozu opreza u sopstvenim uspomenama. Sve prednosti kamperskog života su mi jasne, ali od početka vašeg pisanja imam i par pitanja:
- osnovno pitanje je da li ste prelaskom na kampovanje promenili svoj stil letovanja, da li ste stacionarniji, da li kamp znači i da ste smešteni na plaži, ceo dan u druženju, nema presije peglanja, šminkanja, spremanja za odlazak na večeru ili u grad
- da li ste imali neprijatnosti da vam na primer nestane majca ili peškir koja je visila na stolici ispred šatora ili drastičnije novac, telefon...
- kad već spomenuh telefon kako punite elektronske uređaje, isključivo na recepciji ili restoranu ili tu dolazi do izražaja kamperska solidarnost pa kod komšije koji je priključio struju
- kako izgleda kamperski kućni red, od onih običnih stvari koliko mesta zauzmete u zajedničkom frižideru, korišćenja kuhinje, tuševa do večernjih "žurki"
- za kamp Pefkari znam da ste pisali, ali iz iskustva da li i ostali kampovi imaju prikolice, šatore, bungalove za izdavanje, možda bih prve godine probao tu varijantu, čisto da osetim kamp

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 10 Avgust 2015, 20:50 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 23:28
Nisam kampovala u skorije vreme, ali godinama gledam bas ove nase kampere....mogu da ti kazem da se postuje kucni red, u smislu "dnevnog odmora" i prestanka galame uvece u odredjeno vreme....svi su rastereceni sto se tice garderobe....muski- po ceo dan u kupacim gacama, a ni zene se ne zamaraju....onda dodje i do nocnog okupljanja na plazi i nocnog kupanja... :D ....ne vuce se mnogo garderobe, ali se nabavlja sve sto moze da olaksa boravak u prirodi: lampe, primusi, vrece, rasklopive police, udobne stolice....mislim da bih i ja to (jos uvek) mogla! Moj problem je sto tamo poznajem puno ljudi, izlazim uvece (nocu) i imam puno razlicitih drustava...tako da ti, za to, nisam reper...ono sto videh svojim ocima- "drug na drumu" iliti "drug u kampu" je stalno na delu! Vlada jedna neopisiva harmonija i neka "ljubav kao u komuni", u onom najlepsem smislu! :ljubac:

Izvinjavam se sto upadoh ovako...nicim p(r)ozvana... :oops: ...nadam se da mi niko nece zameriti! :ljubac:

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 10 Avgust 2015, 21:05 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Jelena je napisao:
Što te volim tako duhovitog

Ja tebe volim u svakakvom stanju. :romance-heartbeating: :romance-kisscheek:

VlaMar prava pitanja si postavio evo da nesto pregrizem i stizu odgovori. :hand:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 10 Avgust 2015, 21:22 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:29
dok imenjak pregrize...
- da li ste stacionarniji, da li kamp znači i da ste smešteni na plaži, ceo dan u druženju, nema presije peglanja, šminkanja, spremanja za odlazak na večeru ili u grad
*kako ko i kako kad, 95% slucajeva, da/po slobodnoj volji, nema.
- da li ste imali neprijatnosti da vam na primer nestane majca ili peškir koja je visila na stolici ispred šatora ili drastičnije novac, telefon...
*nisam cuo za takav slucaj, a to bi bila i ogromna negativna reklama za odredjeni kamp.
- kad već spomenuh telefon kako punite elektronske uređaje, isključivo na recepciji ili restoranu ili tu dolazi do izražaja kamperska solidarnost pa kod komšije koji je priključio struju
*od svega po malo, i sve se postigne dopuniti
- kako izgleda kamperski kućni red, od onih običnih stvari koliko mesta zauzmete u zajedničkom frižideru, korišćenja kuhinje, tuševa do večernjih "žurki"
*manje vise u kampu je uvek relativno mirno narocito posle npr 23h. tesko da bi se neko bunio zbog necijeg veselijeg ili glasnijeg druzenja u granicama normale. ima kampova koji za goste uglavnom imaju mladez te su i poznati po glasnoj muzici, celonocnim zurkama itd.
- za kamp Pefkari znam da ste pisali, ali iz iskustva da li i ostali kampovi imaju prikolice, šatore, bungalove za izdavanje, možda bih prve godine probao tu varijantu, čisto da osetim kamp[/quote]
*svi veci kampovi imaju (ono sto bi tebe verovatno i interesovalo za probnu varijantu).

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 10 Avgust 2015, 22:26 
Nije prisutan
Predsednik Rep. Palataki
Predsednik Rep. Palataki
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 18 Avgust 2014, 23:32
VlaMar je napisao:
1 - osnovno pitanje je da li ste prelaskom na kampovanje promenili svoj stil letovanja, da li ste stacionarniji, da li kamp znači i da ste smešteni na plaži, ceo dan u druženju, nema presije peglanja, šminkanja, spremanja za odlazak na večeru ili u grad
2 - da li ste imali neprijatnosti da vam na primer nestane majca ili peškir koja je visila na stolici ispred šatora ili drastičnije novac, telefon...
3 - kad već spomenuh telefon kako punite elektronske uređaje, isključivo na recepciji ili restoranu ili tu dolazi do izražaja kamperska solidarnost pa kod komšije koji je priključio struju
4 - kako izgleda kamperski kućni red, od onih običnih stvari koliko mesta zauzmete u zajedničkom frižideru, korišćenja kuhinje, tuševa do večernjih "žurki"
5 - za kamp Pefkari znam da ste pisali, ali iz iskustva da li i ostali kampovi imaju prikolice, šatore, bungalove za izdavanje, možda bih prve godine probao tu varijantu, čisto da osetim kamp

Nek svako od nas da svoje misljenje:

1 - Da. Pre kampa su bili obilasci 2 razlicite plaze dnevno, sada je prepodne neka plaza, a poslepodne kamperska. Razlog za to je upravo druzenje sa ostalima, odbojka, bla, bla. Uvece, nama je apsolutno neinteresantno da idemo u Potos ili Limenariju, da se prosetamo kroz guzvu. Za mesec dana provedenih tamo, 1x otisli do Limenarije uvece da izvedemo kumce u poslasticarnicu i 1x do Potosa da kupimo neke masline sto je neko zaboravio da kupi. :nja-nja: Dok smo bili apartmanisti, normalno je bilo da nakon vecernjeg tusiranja, zelis sto pre da izadjes iz sobe i ides u setnju. Meni je sedenje/rostiljanje/kartanje sa kamperskom ekipom svakako lepse i prijatnije od setnje pored suvenirnica i kafica.
2 - Jedino sto moze da ti nestane je hladno pivo iz zajednickog frizidera. U boljoj varijanti uvale ti isto ali toplo :smesko-levo-desno:
3 - Komsijska struja ili recepcija.
4 - Kucni red je da bude tisina od 15-17 i posle 23h. Ovo 23h se da probiti do ponoci kad se neka veca ekipa bas lepo provodi, ali to je to. Naravno, desi se da nekad bude malo buke i u nedozvoljeno vreme. U tome prednjace grcki klinci ili Bugari kad dodju u vecem broju, ali i mi. Ove godine, zbog krize, Grka je bilo minimalno i nista od ovoga se nije desavalo. Kuhinja, kupatilo i sve ostalo funkcionise nekako normalno, nema nekakvih pravila koja su potrebna da se uvode. Frizideri umeju da budu tesni, posebno kada nekoga boli uvo pa ubaci 5 lubenica i 3 kartona vode za narednih nedelju dana, kao da je ceo frizider samo za njega. Ali desi se i da ostali uzvrate udarac, pa mu sve to izbace van. U principu, sve zavisi kakvi ce ljudi biti u kampu.
5 - Sve sto sam ti napisao vazi za Pefkari, jer u drugim kampovima nisam boravio, osim u obilasku. Ima kampova koji rentiraju i satore, i prikolice i bungalove. U Pefkariju ima samo prikolica.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 10 Avgust 2015, 22:54 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Kao sto rekoh sjajna pitanja od naseg clana VlaMara pa za njim i sjajan slagvort, za moje pisanje koje sledi,od nase Pef koja je deo ove price osetila na "svojoj kozi" :romance-kisscheek:
Pa da ne dangubimo podjimo redom :

Kamperi su se vratili sa ovogodišnjeg letovanja i priznajem da su mi svojom pričom i slikama zagolicali maštu da ponovo probam takav vid letovanja. Kad kažem ponovo imam samo lepe uspomene na par letovanja, ali su to bili tinejdžerski dani i prva letovanja bez roditelja pa imam dozu opreza u sopstvenim uspomenama.

1. Najpre da razbijemo predrasude o godinama koje nas limitiraju za kampovanje. Ogranicenje ove vrste jednostavno ne postoji. :naughty: To sto si nekada probao u tinejdzerskim danima ces bez ikakvih problema moci da ponovis i sada sa svojom porodicom ili u drustvu prijatelja i sl. Kampovanje je kao ljubav, jednostavno nikad nije kasno da se ponovo uziva u njemu, ovo je prica za sve zivotne dobi. :clap: Ove moje reci bih ti mogao potkrepiti sa mnostvom primera iz kampa i to ljudi stranaca (Nemci,Holandjani) koji su u poznoj zivotnoj dobi ali se ne odricu satora i vedrog neba.Posebno je zanimljiv lik Holandjanin,ne znam mu ime,sa cijim sinom se mi druzimo u Pefkariju koji vec 32 godine zaredom dolazi u ovaj kamp. On ima preko 70 godina i nista ne menja u svojoj filozofiji letovanja. :bow-blue: Naucio je svog sina a ovaj opet svoju decu i svi uredno dolaze u nas kamp. Sjajna slika jedne kulturne i fine porodice koja dosta toga govori a u prilog mom stavu da godine nisu prepreka. Samo prazne predrasude mogu biti prepreka ali smo zato tu da ih razbijamo i sirimo ovu pricu kao i nas kamperski pokret. :romance-grouphug: Ovo za predrasude naravno ne vazi za tebe VlaMar to se podrazumeva vec mislim na opste i vecinsko misljenje u nas. :confusion-shrug:

- osnovno pitanje je da li ste prelaskom na kampovanje promenili svoj stil letovanja, da li ste stacionarniji, da li kamp znači i da ste smešteni na plaži, ceo dan u druženju, nema presije peglanja, šminkanja, spremanja za odlazak na večeru ili u grad

2. Ovo pitanje je najbolje VlaMar te njegov odgovor sadrzi maltene kompletnu poentu ovog nacina letovanja ili zivota svejedno. :handgestures-thumbup:
Upravo ta promena je ono sto se nama najvise svidja i zbog cega smo i pobegli od tvrde gradnje. Ono cega sam se najvise gnusao dok smo bili po raznim apartmanima je upravo ta "vecernja toaleta" koja je bila obavezni deo svakog letovanja. :doh: Mene je to ubijalo u pojam i do koske nerviralo. :x Nosimo gomilu bespotrebne odece koju koristimo da uvece prospartamo korzoom od dve ulicice i zajapureni se vratimo u vrelinu sobe svoje. Jos tada sam samog sebe zalio zbog toga ali sam tek nakon uspesnog nagovora svoje gospodje da promenimo kurs, doziveo pravu katarzu i konacno se vratio sebi. Pa 340 dana u godini smo u zidovima sa sminkama i opeglanim masnama oko vrata zar i ovo resto zivota tokom godine provoditi u takvom ambijentu ?? :think: Zar pored postojanja kampova tako nesto raditi samom sebi za mene je to cist greh,pomalo i mazohizam i zato sam presrecan sto je i porodica prihvatila kampovanje kao logican i sasvim normalan tok dogadjaja u nasem zivotu. :dance:
Po automatizmu se menja stil letovanja jer vise nemamo ta opterecenja, nicim nametnuta, sada smo svi "goli" i jednako obuceni te to vise nikoga i ne zanima. Dok smo tu gde jesmo, razmisljanja su nam slicna i kao takva grupa se vezujemo jedni za druge. :kolo: Provodimo vreme mahom zajedno u druzenju sa maksimalno naglasenim pozitivnim vibracijama. To je najveci plus kampovanja. :greetings-clappingyellow:
Uglavnom se kamperski stil sastoji u provodjenju vremena u okviru kampa. Tu se obeduje spava, kupa i redji su primeri da ce se neko upustati van granica ovog raja ukoliko ne mora.Svi su kamperi uglavnom "gadljivi" na odlazak u okolna naseljena mesta osim u slucajevima nabavke ili neke druge potrebe. Spori ritam kampa je nesto sto meni pasuje "kao budali samar". :roll: Postoji i druga vrsta kampera koja svoju energiju i temperament ne mogu da zadrze u okviru rezervata i oni sa biciklama ili pesaka odlaze u jos 'vecu" prirodu u potrazi za nekim svojim mirom ili potrebama za zdravim navikama. Znaci ne postoji pravilo sve zavisi od svakog ponaosob kako ce provoditi vreme na kampovanju ali jednako za sve vazi da ce najmanje vremena provesti u mestascima iz kojih su pobegli upravo u kamp. :sator:

nastavice se . . .

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 10 Avgust 2015, 23:46 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 06:46
Hvala vam svima na odgovorima. Potpuno ste pogodili suštinu mojih pitanja.

Kao paradoks najviše me plaši ono što me i najviše privlači kampovanju. Pisao sam o svojim letovanjima i ima u njima doze dinamike, obilazaka plaža, prirode, istorijskih spomenika. Ali me povremeno guši sva ta priprema, proučavanje mapa, rezervisanje raznih stvari. A o pakovanju dugih pantalona ako idemo u manastir, cipela i košulja ako idemo u fensi restoran, preobuke jer posle prepodnevne plaže idemo u neko selo na ručak... neću ni da pričam. Zato me privlači ta varijanta da sam smešten na plaži, bez ikakvih obaveza, termina, priprema, jurnjave da se vidi još nešto, sa nešto garderobe u rancu. Letovanje u Pefkariju mi je bilo jedno od lepših, možda i najlepše u terminu 8-21h, ali vašar u Potosu i Limenariji je bio previše za mene. Zato me je zanimalo da li pravilno kapiram da se letovanje uglavnom odvija u okviru kampa. Videćemo do sledećeg leta koja strana će pobediti.

Druga stvar koja me plaši je život u / oko zajedničkih prostorija. Da li će me neko nervirati i trošiti moju pozitivnu energiju stvarima koje je Brzi naveo time što će napuniti frižider zalihama za više dana ili neracionalnim trošenjem zajedničkih resursa (na primer tople vode). Nema tu generalnog odgovora, zavisi od strukture i kulture kampera, ali su me zanimala vaša iskustva.

Za sada će ova ideja da se krčka, prve godine verovatno u varijanti "iznajmljivanja smeštaja" da se ne ulaže u kupovinu opreme dok ne probam.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 10 Avgust 2015, 23:52 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Imacu ja,kao po obicaju, jos sta da kazem na ovu temu i da kompletno odgovorim na sva tvoja pitanja. :hand: Koliko vec sutra. :D Pa cu na kraju da izvedem i zakljucak koji ce ti se, ubedjen sam,svideti i mozda doneti prevagu u tvom razmisljanju,nadam se. :handgestures-thumbup: To "moram" i sa zadovoljstvom cu uraditri za tebe VlaMar jer si nas debelo zaduzio svojim radom i prisustvom na forumu. :bow-blue:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 11 Avgust 2015, 12:31 
Nije prisutan
Izviđač
Izviđač
Korisnikov avatar

Pridružio se: Subota, 25 Jul 2015, 13:08
tema velika, lepa , ali nema ono najvažnije...bar za nas početnike
da li bi neko bio ljubazan da navede spisak opreme koja je neophodna, koja je potrebna ali se bez nje može živeti i opreme koja je bacanje para (kabasto, fensi i sl)
taksativno sa cenama (novo, polovno) i linkovima gde se može nabaviti. za tri osobe.
koji je minimum minimuma bez kog ne vredi ni razmišljati o kampovanju jedne tročlane porodice?
šta poneti kad je na raspolaganju prtljažnik od samo od 300l, sa mogućnošću preklapanja jednog sedišta?
ovakva pitanja postavljam zato što ja nisam pristalica kampovanja na koje se nosi cela kuća.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 11 Avgust 2015, 14:45 
Nije prisutan
Predsednik Rep. Palataki
Predsednik Rep. Palataki
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 18 Avgust 2014, 23:32
Pa osnovno ti je:
1. Sator (Cena od 50e pa navise)
2. Dusek za spavanje ili podloga (Dusek za jednu osobu 900dindzi u Jysk ili Metrou na akcijama su cesto)
3. Sto i stolice (udobnost stolica je veoma bitna, prosek 2000dindzi za bolje)
4. Primus ili plinska boca od 2-3kg (Primus 600 dindzi, polovna boca oko 2000 + gorionik sa ventilom 1200)
5. Lampice za osvetljenje (200-300dindzi kod Kineza)

Sve ostalo je nadogradnja prema svojim potrebama. Moze se i bez poslednje 3 stavke, ali onda je sator samo za spavanje, nema vecernjeg sedenja tu negde.

Druge neke stvari nosis od kuce npr. dzezvu, case, solje, pribor za jelo, posteljinu itd.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 262 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.