Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Ponedeljak, 21 Septembar 2026, 17:36

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 91 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Petak, 26 Jun 2015, 20:47 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:29
Pol: Bata
Deki r-4 je napisao:
Dejevla i ja smo cak ustajali u 6 : 00 h i kaficu pili na plazi. Osecaj je neopisiv sami uz ponekog entuzijastu koji vezba i ponekad dve simpaticne starije gospodje iz hotela. :D Na pucini nam je svako jutro pogled ulepsavao mali ribarski brodic koji se kao po turazi u isto vreme vracao iz ribolova. :greetings-waveyellow: More mirno kao ogledalo, ravno, jutarnja svezina prija a miris mora i borova je ujutro najintenzivniji. :roll: Ma milina jedna i jos jedna prednost ovog naseg zivota pod otvorenim nebom. :bow-blue:

Dejevla ti imas fotke sa nasih jutarnjih seansi pa bi bilo dobro da ih pokacis. Sa njih se naprosto oseca mir i spokojstvo,prava nirvana. :greetings-clappingyellow:

Imenjak toliko lepo, osecajno, a pri tom realno opisuje kamp i zivot u njemu da bi svaki komentar bio suvisan. Svaka ti cast! :clap:
Probacu da nekom slikom docaram jutarnju nirvanu.

jos jedan ukazatelj opustenosti u kampu je mobilijar koji ostaje na plazi

Slika

Slika

Mona nam je skupljala sisarke za kuvanje jos jednog kotlica, kafa se krckala, imenjak pokusavao da se probudi...

Slika

Slika

Slika

nirvana...nazire se Atos na horizontu...
bez obzira sto je svanulo poodavno, tek nesto pre sedam sunce obasja delove plaze, i uz prvi srk kafice pojavljuje se i opisani ribarski brodic. do tada se samo mogao cuti sum mora, ribica koja se pracnula u plicaku, poneka ptica i zrikavac, zvuk motora u daljini je nesto sto te trgne iz morske opijenosti.

Slika

Slika

mogli bi ovog leta i mi da okusamo ribolovacku srecu

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 26 Jun 2015, 23:26 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 19:30
lukinvir izgleda smo se bas nasli. :obscene-drinkingcheers: Mene sa tim pricama "iz davnina" nikada neces udaviti. :naughty: Ionako me skoro svaki dan davi ta pozitivna nostalgija. :roll: Samo raspali po tastaturi ali te price mozes u temi " prakticni saveti" ili u "pisma iz kampa" gde god ti je volja. Da se malo podsetimo ne bi bilo lose uopste. :P Mnogo mi je zao sto nemam mnogo fotki iz tog vremena kojima bih potkrepio neke sjajne price.A bez adekvatne slike ni ton nije to sto bi trebao da bude. :snooty: Videcemo mozda i ispadne nesto od toga. :confusion-shrug:

Dejevla hvala ti na pomoci ovo nam je trebalo da potkrepi pricu. :clap: Bas u pravom trenutku da se uvere ljudi da ne preskacemo istinu,ko bi nam jos poverovao da plazni mobilijar ostaje kraj vode tokom noci ?? :naughty: Vidi se sa fotki koliko su lepa jutra na nasoj plazi skoro da mogu mirise da osetim. :greetings-clappingyellow: Prati pisanje i samo ubacuj tvoje fotke kao i utiske,samo ce biti jos bogatije i kompletnije sto vise ljudi lepsa je prica. :handgestures-thumbupleft:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 28 Jun 2015, 00:13 
Nije prisutan
Početnik
Početnik

Pridružio se: Ponedeljak, 08 Jun 2015, 16:23
Deki,svakodnevno pratim vrmensku prognozu za Tasos ocekujuci povisene temperature ali nikako da docekam. Vise me brine min. od max. temperature, naravno zbog spavanja.Moram ovako da napisem, supruga sitno panici u fazonu smrznucemo se, jer posle 11.jula temp. ne prelazi 28 step, a tek frka da li je voda prijatna ili hladna(jedna li me muka muci).Ajd, molim te napisi koju rec o "situaciji na terenu".Nadam se da duznicki problemi Grcke, referendum itd nas nece spreciti. Nikako da docekam to sunce da postavim sator.
Dejevla,da li si imao potrebne papire za Monu? Imamo nameru da nasu Masu(Maltezeka, takodje) ove godine vodimo sa nama samo sa pasosem i vakcinacijom protiv besnila. Bez titar testa.Mnogo se lose osecamo kada je ostavimo,a crv sumnje radi svoje: Sta ako na granici....., i bezbroj losih pomisli. Necu da baklsuziram.
Naravno,komentari svih, a,ne samo gore navedenih (strucnjaka) i te kako su dobrodosli.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 28 Jun 2015, 10:25 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:29
lukinvir je napisao:
Sta ako na granici....., i bezbroj

Proturicu odgovor uz imenjakov segment (mada imamo adekvatnu temi - ljubimci, a tu bi mogao da nam prilozis pricu i sliku o vasem ljubimcu): "Evo malo fotki iz kampa onako bez reda."
Od papira imamo isto sto i ti, sto znaci da nismo legalni. Prosle godine je bila stene od 3-4 meseca, pa smo mogli da je prosvercujemo kao privezak za kljuceve, doduse za npr imenjakov kamion. Ove godine ce sin upotrebiti nesto od sposobnosti da je zabavi da se ne bi oglasila (npr da tada nesto gricka jer je prozdrljivica).

Odmah je zaplenila imenjakovu stolicu i uzivala u kampu.

Slika

Slika

Paznju mi je privukla retro prikolica i safari dzip porodice iz Beca. To mi je bila veca atrakcija od modernih kampera, a sanjam da cu jednog dana biti vlasnik upravo jednog takvog pa makar 15tak godina starog. :) Za sina je imao montiran sator na krovu dzipa (da bi bilo bezbedno od raznih zveri kada su bili na safariju). Vlasnik je s velikim emocijama pricao o opremi i ne smeta mu sto je do mora dosao vozeci najcesce tek oko 80 km/h.

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 30 Jun 2015, 11:01 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
Pol: Seka
dejevla je napisao:
nirvana...nazire se Atos na horizontu...
bez obzira sto je svanulo poodavno, tek nesto pre sedam sunce obasja delove plaze, i uz prvi srk kafice pojavljuje se i opisani ribarski brodic. do tada se samo mogao cuti sum mora, ribica koja se pracnula u plicaku, poneka ptica i zrikavac, zvuk motora u daljini je nesto sto te trgne iz morske opijenosti.

Slika

:romance-heartsfade: eh....

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 30 Jun 2015, 18:25 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

dejevla je napisao:
Paznju mi je privukla retro prikolica i safari dzip porodice iz Beca. To mi je bila veca atrakcija od modernih kampera, a sanjam da cu jednog dana biti vlasnik upravo jednog takvog pa makar 15tak godina starog.

Ovo vozilo sa satorom na krovu pripada grupaciju auto domova (autohome). :D Tako su ga krstili i obicno se koristi kao varijanta za divlje kampovanje u dvoje ili eventualno vise osoba. Samo vozilo je sposobno da pregazi najteze i nepristupacne terene jer je samom svojom konfiguracijom je za to pravljeno. Ovaj satorcic "golubarnik" mu je pridodat da bi se moglo spavati odignuto od zemlje,zbog atmosferskih prilika i bezbednosti u uslovima autenticne prirodne sredine. :clap: Evo jednog linka vezanog za auto domove gde mozemo videti da se ova krovna postavka moze napakovati na svaki automobil bez razlike. :handgestures-thumbupleft:

http://www.autohome-official.com/en/

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 30 Jun 2015, 18:47 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

lukinvir je napisao:
Deki,svakodnevno pratim vrmensku prognozu za Tasos ocekujuci povisene temperature ali nikako da docekam. Vise me brine min. od max. temperature, naravno zbog spavanja.Moram ovako da napisem, supruga sitno panici u fazonu smrznucemo se, jer posle 11.jula temp. ne prelazi 28 step, a tek frka da li je voda prijatna ili hladna(jedna li me muka muci).Ajd, molim te napisi koju rec o "situaciji na terenu".Nadam se da duznicki problemi Grcke, referendum itd nas nece spreciti. Nikako da docekam to sunce da postavim sator.

Naravno,komentari svih, a,ne samo gore navedenih (strucnjaka) i te kako su dobrodosli.

lukinvir vreme i atmosferske prilike su poslednjih godina varljiva rabota. :snooty: Svedoci smo da je se sve izmesalo i da se vise ne zna sta je leto a sta zima. :doh: Seti se samo prosle katastrofalne godine i nezapamcenih prirodnih neprilika i sve ce ti biti jasno. Mi smo se, kako se i sam mozes uveriti na slikama, sjajno proveli i imali 20 idealnih dana s'obzirom na to kakva je to godina bila. :pray: Imali smo nekoliko murgavih pre podneva i dve kisice od mozda petnaestak minuta slabog intenziteta. Jedno vece sa veoma jakim vetrom i to je to. Ako uzmemo u obzir da se u to isto vreme na Jadranu (CG i HR) nije moglo izaci na ulicu od kisa,pijavica,grmljavina mi mozemo reci da smo imali vise negom idealne uslove. :clap:

Ovo sto me ti pitas je sasvim ocekivano i korektno pitanje za jednog debitanta.Ali mislim da ti pravi odgovor nazalost ne moze niko pruziti. :think: Kakvo ce biti vreme to cemo videti, ja licno ocekujem bolje leto od proslog. Ukoliko bude kako navodis to ce biti podnosljivo i za nas "zimogrozljive" poput tvoje gospodje i mene. :D Ja volim da kada sam na moru bude pretoplo sve ispod toga je ok ali moze bolje. :confusion-shrug: u slucaju d noci budu "svezije" bice prijatno za spavanje a za tu priliku ce ti biti sasvim dovoljne one vrece i frotiri. Znaci nista spektakularno ti preko ovoga ne treba veruj mi. :handgestures-fingerscrossed: Voda je uvek malo hladnija po dolasku na more dok se malo ne priviknemo,kao i ujutro ali tokom dana ce to sve biti kako treba. Temperatura mora zavisi od struja a ne mnogo od spoljne T. Zato se opusti jer sve ovo nece biti nikakav problem bar sto se vremena tice. Najveca kamperska muka su eventualne ucestale visednevne ucestale kise,nevreme sa obilnim padavinama (pu,pu daleko bilo) a sve drugo je extra. :handgestures-thumbup: U ostalom ako si i u cvrstoj gradnji kisa ti na moru nikako nece prijati. :naughty: Zna se sta dusa iste leti. ;) :obscene-drinkingcheers:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 30 Jun 2015, 22:46 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Prvo jutro u satoru bude me zraci sunca koji se probijaju kroz onaj stari bor. Crvkucu ptice i zvrci pojacavaju svoju pesmu jasno da je se otkad razdanilo. Vec je postalo toplo unutra proveren znak da je vreme za ustajanje. :? mi smo inace ranoranioci ali prvi i drugi dan dajemo sebi malo oduska i ne navijamo mobilne.Jednostavno mi je zao da mi jutro prodje u spavanju to je najlepsi deo dana na moru. Kad se vratimo kuci naspavacemo se takav mi je rezon. :idea: Ovu naviku imamo jos iz tvrde gradnje pa ni sada necemo nista da menjamo. :naughty: Izlazim naspavan duseci su sjajno odradili posao. Ovo i potonjih dvadeset veceri pamticu po snu kakvom do danasnjeg dana nisam imao ni u svom krevetu.Da li zbog zadovoljstva,vazduha, ambijenta ili nekog drugog razloga ja skoro ovako dobro nisam spavao. :roll: Nisam imao ruzne snove niti se budio nocu sto me u realnom zivotu cesto snalazi. Izgleda da sam konacno dokucio kako je u raju eto jos jednog novog saznanja. :D

Kako izgleda u samom satoru ujutro,samo bez moje malenkosti logicnio jer sam fotkao, izvolite uci samo tiho : :shhh:

Slika

Slika

Slika

Pijemo prvu jutarnju kaficu,prvo umivanje i jutarnja toaleta u zajednickom kupatilu. :D Meni vec poznat prizor ali Sirena prvi put to vidi.I ne smeta joj nema zamerke. :dance: :naughty: Dobro je najvazniji deo smo pregurali. Kamp se budi lagano,ljudi izlaze iz svojih cadora bunovni i krmeljavi sa peskirima oko vrata i cetkicama za zube u ustima. Zivot u kampu se lagano budi.

Vadimo opremu i trk na plazu. Standradne ludorije kupanje i ostala morska razonoda. :dance: Jos uvek nema nikog poznatog sa nama,naravno osim kuma Ljubaska koji nas je docekao. :kolo: Do dolaska prve grupe proci ce tri dana.Taman dovoljno vremena da se aklimatizujemo i spremni docekamo prvu grupu naseg pokreta. Ostala dva dana prolaze u upoznavanju kamperskog rezima,inventara kampa i jos ponekih mahom nebitnih sitnica.

Treci dan dolazi onaj lepi,pardon, najlepsi clan ovog naseg pokreta sa porodicom. Bane sa svojom vernom pratiljom EPSS i svoje dve predivne cerke dolazi i smesta se na lokaciju preko "reke" - kanala a blize letnjoj kuhinji. To je mesto koje je on odabrao za sebe i sledecu VIP personu koja ce stici za dva dana. :bow-blue: Bane tip hladan kao druga strana jastuka, dok sam se ja dovukao sa plaze on je skoro formirao sator. Nema kod njega nervoze i u trenucima umora od puta on ima snage za sprdnju i zajebanciju. Jedan sjajan tip koga mozete blize upoznati citajuci njegov kritski putopis sa ovog foruma. Vredi za sve pare. :lol:

Banetova kuca :

Slika

Nakon dva dana a sa prvim feribotom stize nam nas drago PreCednik Republike Palataki drug Brzi sa prvom damom Kenti. :bow-blue: Oni su prekaljeni borci i starosedeoci kampa Pefkari.Smestaju se pored Baneta i tu nema mnogo problema.

Brzi i Bane u komsiluku :

Slika

Za njima drugim trajektom po redu voznje stizu Dejevla i Marina sa sinom i cerom svojom decom za primer. :greetings-clappingyellow: Imenjak se smesta tik pored nas gde je i predvidjeno potonjim dogovorom ili ti planom B. Pomoc u podizanju satora se podrazumeva sve ide kao po loju i oni se uspeno smestaju. To je onaj deo price o nultom danu kada ima nekoga da vam pomogne kudi kamo je lakse. Mada cete se i samio snaci nije problem nikakav. :naughty:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 30 Jun 2015, 23:33 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Nasa "katastarska" parcela :

ovo je prikolica ciji vlasnik je najavio dolazak tek u avgustu pa smo mi obilato koristili njegov plac :

Slika

Slika

Slika

jos malo PreCednika :

Slika

Posto je se nasa prva postava sakupila,preostao je dolazak ostatka s'pocetka teksta nabrojane ekipe, stekli su se svi uslovi za pocetak najlepseg letovanja . . . :kolo:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 01 Jul 2015, 00:10 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 23:28
Prosto mi zao da ti prekidam pricu, ali to cinim samo da znas da budno pratim sta pises! Toliko mi se svidja, da jedva cekam nastavak! :bravo: :ljubac:

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 01 Jul 2015, 01:12 
Nije prisutan
Predsednik Rep. Palataki
Predsednik Rep. Palataki
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 18 Avgust 2014, 23:32
He, he... Ove godine predsednik donosi beli dvor u Pefkari :shhh: Doduse, mozda malo rasirim i ovaj stari sator, kao gostinske prostorije.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 01 Jul 2015, 11:36 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 14:25
Jedva čekam vaše ovogodišnje dogodovštine :op:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 01 Jul 2015, 15:30 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 23:28
Brzi je napisao:
He, he... Ove godine predsednik donosi beli dvor u Pefkari :shhh: Doduse, mozda malo rasirim i ovaj stari sator, kao gostinske prostorije.

A koga primas u goste? :whistle:

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 01 Jul 2015, 17:36 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Jeluska je napisao:
Jedva čekam vaše ovogodišnje dogodovštine

Cek' , cek' Jelo polako jos ne zavrsismo ni proslogodisnje. :hand:

Brzi hoce li biti veci tvoj belko od onoga gore na slici ?? :think:

Pef do kraja nedelje bice zavrseno celo proslogodisnje druzenje,da bi napravili mesta za ovogodisnje. :kolo: Zatim pravimo pauzu zbog "opravdanog odsustva" pa opet nove price sa starog mesta. :sator:
Ne prima PreCednik nikoga vec ce on da se seli u manji,a gosti ce u belka. :teasing-neener: Tako red i nalaze. ;) U pitanju su dve male slatke devojcice sa mamom i tatom. :romance-heartbeating:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 01 Jul 2015, 17:58 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Utorak, 19 Avgust 2014, 00:10
Ти само на девојчице мислиш !!!
У питању су девијчица и дечак, такође мали и слатки !!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 91 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.