Prvo jutro u satoru bude me zraci sunca koji se probijaju kroz onaj stari bor. Crvkucu ptice i zvrci pojacavaju svoju pesmu jasno da je se otkad razdanilo. Vec je postalo toplo unutra proveren znak da je vreme za ustajanje.

mi smo inace ranoranioci ali prvi i drugi dan dajemo sebi malo oduska i ne navijamo mobilne.Jednostavno mi je zao da mi jutro prodje u spavanju to je najlepsi deo dana na moru. Kad se vratimo kuci naspavacemo se takav mi je rezon.

Ovu naviku imamo jos iz tvrde gradnje pa ni sada necemo nista da menjamo.

Izlazim naspavan duseci su sjajno odradili posao. Ovo i potonjih dvadeset veceri pamticu po snu kakvom do danasnjeg dana nisam imao ni u svom krevetu.Da li zbog zadovoljstva,vazduha, ambijenta ili nekog drugog razloga ja skoro ovako dobro nisam spavao.

Nisam imao ruzne snove niti se budio nocu sto me u realnom zivotu cesto snalazi. Izgleda da sam konacno dokucio kako je u raju eto jos jednog novog saznanja.
Kako izgleda u samom satoru ujutro,samo bez moje malenkosti logicnio jer sam fotkao, izvolite uci samo tiho :

Pijemo prvu jutarnju kaficu,prvo umivanje i jutarnja toaleta u zajednickom kupatilu.

Meni vec poznat prizor ali
Sirena prvi put to vidi.I ne smeta joj nema zamerke.

Dobro je najvazniji deo smo pregurali. Kamp se budi lagano,ljudi izlaze iz svojih cadora bunovni i krmeljavi sa peskirima oko vrata i cetkicama za zube u ustima. Zivot u kampu se lagano budi.
Vadimo opremu i trk na plazu. Standradne ludorije kupanje i ostala morska razonoda.

Jos uvek nema nikog poznatog sa nama,naravno osim kuma
Ljubaska koji nas je docekao.

Do dolaska prve grupe proci ce tri dana.Taman dovoljno vremena da se aklimatizujemo i spremni docekamo prvu grupu naseg pokreta. Ostala dva dana prolaze u upoznavanju kamperskog rezima,inventara kampa i jos ponekih mahom nebitnih sitnica.
Treci dan dolazi onaj lepi,pardon, najlepsi clan ovog naseg pokreta sa porodicom.
Bane sa svojom vernom pratiljom
EPSS i svoje dve predivne cerke dolazi i smesta se na lokaciju preko "reke" - kanala a blize letnjoj kuhinji. To je mesto koje je on odabrao za sebe i sledecu VIP personu koja ce stici za dva dana.
Bane tip hladan kao druga strana jastuka, dok sam se ja dovukao sa plaze on je skoro formirao sator. Nema kod njega nervoze i u trenucima umora od puta on ima snage za sprdnju i zajebanciju. Jedan sjajan tip koga mozete blize upoznati citajuci njegov kritski putopis sa ovog foruma. Vredi za sve pare.
Banetova kuca :

Nakon dva dana a sa prvim feribotom stize nam nas drago PreCednik Republike Palataki drug
Brzi sa prvom damom
Kenti.

Oni su prekaljeni borci i starosedeoci kampa Pefkari.Smestaju se pored
Baneta i tu nema mnogo problema.
Brzi i
Bane u komsiluku :

Za njima drugim trajektom po redu voznje stizu
Dejevla i
Marina sa sinom i cerom svojom decom za primer.

Imenjak se smesta tik pored nas gde je i predvidjeno potonjim dogovorom ili ti planom B. Pomoc u podizanju satora se podrazumeva sve ide kao po loju i oni se uspeno smestaju. To je onaj deo price o nultom danu kada ima nekoga da vam pomogne kudi kamo je lakse. Mada cete se i samio snaci nije problem nikakav.