Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Ponedeljak, 21 Septembar 2026, 03:23

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 262 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Petak, 12 Jun 2015, 21:32 
Nije prisutan
Predsednik Rep. Palataki
Predsednik Rep. Palataki
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 18 Avgust 2014, 23:32
Pol: Bata
Ja sam kupio "luster" za šator kod Kineza pre 4 godine i prošle godine još jedan isti takav za "terasu" ispred šatora, 300 din i radi bez problema. Lampa u obliku diska, sa jedno 20-ak led dioda, radi na 4 AA baterije. Mi to prozvali luster jer ima zakačaljku sa zadnje strane, a i šator nam ima predviđeno mesto za kačenje na vrhu, pa zaista izgleda kao luster. U šatoru je dan kad se uključi, a napolju ga okačimo iznad stola i to je dovoljno svetla kad treba da se jede uveče. E sad, kad nam je potrebno baš, baš jako svetlo, mi imamo i gasnu lampu na kartuše. Ona ekvivalent sijalice od 100W, ali srče gas kao luda. Ali sve ovo što ti pričam za spoljnu rasvetu je samo kad baš nešto radimo uveče, što kratko traje. U samom kampu postoje bandere sa svetlom, tako da nije mrkli mrak, za sedenje uz pićence zapalimo nekoliko onih malih svećica. Sve ovo je ako baš sve hoćeš ispred svog šatora. U Pefkariju postoje osvetljene trpezarije, tako da sve i tamo možeš da završiš.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 12 Jun 2015, 21:38 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 23:28
Pol: Seka
Brzi je napisao:
R4 evo ti sadrzaj knjige. U principu, knjiga nije nista posebno, mozda za te godine kada je pisana i jeste, ali je za mastovito dete bila savrsena.

:ljubac: za "mastovito dete"!

Svidja mi se ova prica o opremi! Pricajte, hvatam beleske! :smesko-gore-dole:

Inace, za "neke stvari"..."za uvece"- udarite "stednju"...ne treba vam za sve svetlo! ;) :D

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 12 Jun 2015, 23:24 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 19:30
lukinvir ovo sto ti je Brzi savetovao je i moje misljenje. Plin je apsolutno najbolja opcija za kampove u Grckoj. :handgestures-thumbupleft: Struja ti je potrebna samo u slucaju da imas sopstveni frizider koji moras prikljuciti na struju.Za sve ostalo ti je apsolutno nepotrebna. Osim ako nisi neki japi pa ne mozes bez lap topa npr onda si strogo vezan za zicu. ;) Ali posto smo na odmoru onda necemo trositi reci na tu sajber plastiku koje nam je tokom godine preko glave. :naughty: Mobilne punis na recepciiji ili "krades" struju kao i mi tako sto ih stavis u ormarice kojih ima po celom kampu i oni snabdevaju kampere koji uzimaju istu regularno.Za punjenje mobilnog u tim razvodnim ormaricima niko ti nista nece zameriti sigurno. :D Struja je u vecini kampova 4 evra po danu sto na 10 dana izadje 40 e,logicno jel, a te pare mozes iskoristiti kudi kamo bolje na nesto sto ti je zaista potrebno.
Mi posedujemo bocu od 3 kg sa gorionikom i nismo uspeli da je potrosimo ni blizu u kampu. Trajala je jos dugo i po povratku,cak smo na zajednickom rostiljanju po povratku sa odmora pekli neke slane palacinke (clan Dejevla je bio glavni majstor kao i za jela iz kotlica) i bez gasenja vatre to je trajalo preko 3 sata. I jos je nakon rostiljanja sluzilo.Ne mozes ga potrositi sve da ga ne gasis 15 dana. :snooty:

Osvetljenje takodje nemoj da te opterecuje. Sam kap ima sasvim solidno osvetljenje a za ono preciznije u samom satoru odlican posao zavrsavaju diodne lampe. :idea: Fotkacu pa cu okaciti nasu diodnu lampu koja nam je i vise nego dovoljna za nocni ulazak u sator i eventualno neke potrebstine po mraku. Kupljene su kod Kineza i vrede za sve pare. Malo trose nama ce cini mi se posluziti bar za tri letovanja,a mi ostajemo po 20 dana u kampu. :dance:

Samo ti pitaj lukinvir valja nam malo oziveti temu posto dugo nismo imali gostiju ovde. :confusion-shrug:

Brzi sjajna retro knjizica i kao sto sam pretpostavio u originalu je italijansko izdanje.Od njih nema vecih kampera na svetu tako da je to sasvim normalno da su od kad jos izdavali takve knjizice i brosure. :clap:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 12 Jun 2015, 23:31 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

pefkari je napisao:
Brzi je napisao:
R4 evo ti sadrzaj knjige. U principu, knjiga nije nista posebno, mozda za te godine kada je pisana i jeste, ali je za mastovito dete bila savrsena.

Svidja mi se ova prica o opremi! Pricajte, hvatam beleske!
Inace, za "neke stvari"..."za uvece"- udarite "stednju"...ne treba vam za sve svetlo!

Pef ko zna sta je sve bilo napisano i naslikano unutar korica knjige dok je nasem PreCedniku tako radila masta. ;) :D Verovatno su obracali paznju i na nocni deo kampovanja i snalazenja u tim uslovima. :clap:
Ma kakvo bre svetlo ja idem nocu kao sova,samo me malo zezaju kanapi od satora na koje obavezno zapnem. :oops: Jedne veceri zamalo da srusim KDI-jev sator. :doh: A onaj drugi deo posle ponoci je najsladji. :roll: Dok deca zaspu svasta se posle izdesava. :whistle:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 12 Jun 2015, 23:40 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

:ljubac: :ljubac: :ljubac:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 13 Jun 2015, 09:28 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Kada sam postavila slike onog kampera, postavila sam samo spoljasnji izgled i "plan" unutrasnjosti....inace, "sve to unutra" izgleda ovako....e, tu bih vec mogla i da zivim! :smesko-gore-dole:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

I, da ponovim kako to izgleda, od spolja!

Slika

Koliko li ova skalamerija kosta? :think:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 13 Jun 2015, 09:44 
Nije prisutan
Predsednik Rep. Palataki
Predsednik Rep. Palataki
Korisnikov avatar

Pef, moras izvesno znanje da poneses u kafanu. :nja-nja: Ovo je kamp kucica, a kamper je kad ima i volan napred, da ne upotrebim neki vojnicki izraz tipa samohodna kamp kucica. :haha:
Taman da nagovoris Z na jednu malu investiciju u neku prikolicu i eto te na moru koliko god ti sengen dozvoljava.

Ja sam pre neki dan pogledao u domacim oglasima kucice i kampere. Ovako nesto naravno nema, ali je bio u ponudi potpuno nov kamper Fiat Rimor od skromnih 56 hiljada ajvara i neko cudo od 126.
Ove ostale prikoličice, dostupne srpskom džepu su od 500 do 2500 evrica. Ali nekako mi luksiznije izgleda moj šator od tih prikolica starih 20,30+ godina.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 13 Jun 2015, 09:47 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Oops, sorry! Znam razliku, samo, od uzbudjenja od te silne lepote, nisam primetila da li ima volan ili ne! :haha:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 13 Jun 2015, 11:10 
Nije prisutan
Izviđač
Izviđač

Pridružio se: Sreda, 01 April 2015, 14:19
Ja sam kao mala kampovala sa mamom i tatom. Za sada samo pratim ovu temu jer se mi jos nismo usudili da tako letujemo ali se nadam da ce se to promeniti. :)

Pefkari, da se nadovezem-meni bi ovako nesto bas odgovaralo:

http://distractify.com/abby-s-marino/itty-bitty-house/

Kuca putujuca!!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 13 Jun 2015, 14:13 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Sladjo, gde nadje ovo??!!! Slika Da ovako nesto imam, kuci se ne bih ni vracala! Slika
Inace, moja kuhinja je uza od ove, sa losijim "rasporedom"! :? :lol:

Kao dete, kampovala sam i ja, u kampu radnickog odmaralista u Milni na Bracu...to je bio kamp sa betonskim "mestima" u gustoj borovoj sumi, satori su bili "odignuti" od zemlje...tj., komsija je, u prolazu, mogao da ti vidi "noge do clanka"...jos to "postolje" za sator izdignuto! Milina! :lol: Kreveti su bili metalni, kao vojnicki, a u sator je moglo da ti "ugmize" sta hoce...jedne noci, videla sam senku skorpije, koja je bila na spoljasnjoj strani satora....taman je svetiljka sa staze "lepo" osvetlila! Cudo li je sto sam panicar i strasljivac?! :o :shock: :D

Jos jednom sam bila u kamp-prikolici, u kampu u Kuparima....ekskurzija....maturska...ludilo! :smesko-levo-desno:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 13 Jun 2015, 14:27 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Brzi, koliko "ono gore" moze da ima kvadrata? Eto kako organizovati prilicno mali prostor, da imas sve sto ti treba, a da ne utosis mnogo prostora! Slika

Pre desetak dana videh , u nekoj emisiji, pricu o nasoj devojci , koja je svetski priznat dizajner jahti (enterijera)....jos takva jedna "kuca na vodi"....i da te Bog vidi! Da imam para, npr. dobijem na LOTO-u...ili se pojavi neki , do sada nepoznati, rodjak, pun para.....odmah bih kupila tako nesto i putovala stalno! Slika (naravno, ovo sve u varijanti da ima od cega da se zivi, placa odrzavanje svega toga....)- znaci, mastaj, Vesna, mastaj! Masta nista ne kosta! Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 13 Jun 2015, 19:30 
Nije prisutan
Početnik
Početnik

Pridružio se: Ponedeljak, 08 Jun 2015, 16:23
Ne mogu da izdrzim, a da se ne pohvalim. Elem,vodjen izuzetnim savetima Brzog i Dekija( mojih kamperskih gurua, cast i svima ostalima)zasedoh danas na dezurstvu (mirna subota)pa udri( ili po Niski- tepaj!!!!) od sajta do sajta i naravno nadjoh "diskove" sa zakacaljkom, narucio odmah jedan luster i lampu luster(siroka lepeza izbora). Cena oko 500din po komadu. Nisam mogao po ovoj vrucincini da se majem po Kineskim radnjama, a sto se tice cene.Pa, merak nema cenu.Cenu i to super ima ova "kuca na vodi" sto je Pefkari merka. Jos samo da nam se prikazu brojevi na Euro loto-u,nikako naseg, tesko da bi skrpili za opremanje gore navedene.Dobro,neko ima kucu na vodu a neko ili neki ce imati grad na vodi. Ajd, sad ko je u prednosti. Ja ovo, onako, kao lija o grozdju.
Ali, nista zato, mi cemo imati satore kraj VELIKE VODE

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 13 Jun 2015, 20:52 
Nije prisutan
Izviđač
Izviđač

Pridružio se: Sreda, 01 April 2015, 14:19
Pefkari, mi smo od onih "Beogradjana" koji svaki vikend idu kuci. :smesko-levo-desno:
I tako nam zivot prodje na putu pa bi nam ovako nesto resilo mnogo problema. :op-op: Ne zna se da li vise stvari nosimo u Beograd ili iz Beograda. I uvek je tako. Ovako bismo lepo celu kucu mogli da prevezemo da nemamo brige da nismo nesto zaboravili. :D

Sto se mog kampovanja tice, znam kako je izgledalo samo iz price. :) Bila sam bas mala. Jednom Crna Gora (Lepetani), a od Grcke Leptokarija i Platamon.

Ako resimo nekad i to da probamo, cenim da ce biti kamp u Pefkariju. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 17 Jun 2015, 17:08 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Evo ovde cu da izvrsim jednu foto probu kako bih ustanovio da li ce mi lap top dozvoliti ostatak pisanja i kacenja fotki. :D Ovo je nasa kuca pod vedrim nebom ili cerga kako je mi porodicno zovemo. :sator: Satore je firme Easy Camp model Boston 600 i fabricki je predvidjen za sest osoba. Za nas cetvoro je i vise nego komotan ali o samom satoru nesto kasnije ovo sada je eksperimentalni pokusaj. :pray: Za pocetak na ovoj temi jedna postavka iz kampa Pefkari :

Slika

Jedan pogled unutra :

Slika

. . . i jedan sa druge strane satora :

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 17 Jun 2015, 18:05 
Nije prisutan
Predsednik Rep. Palataki
Predsednik Rep. Palataki
Korisnikov avatar

OoO R4 poceo slike da kaci :nevera: :nja-nja:

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 262 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.