Tedi je napisao:
Ja pamtim Pariz 1990.te ,tad je jos bio predivan! Pa 2016.te vec prilično bezveze,i 2024.potpuni haos!
To je najveći "mali" grad, tj. Pariz se vodi da mu je površina 100km2, dok je Bg 300. E sad, tako se vodi onaj krug kao Pariz, koji vidimo na mapi. E tu vam je sve centar, nije kao drugi gradovi, gde je sam centar mnogo manji. Elem, svi se tiskaju da žive u tom krugu, pa je tako od velikog malog grada po gustini naseljenosti među prvima u Evropi. Međutim, nije meni ta gužva problem, bar sam se osećala kao da sam u Bg.

Meni se nije svidelo što im je, kao što rekoh taj centar svuda i nemaš neki osećaj da si stigao u staro jezgro, tj. "old town". I kada misliš da si došao u "old town", tim potencijalno najlepšim ulicama opet idu kola. Jelisejskim poljima isto idu kola, ima tu neki uži park, ali opet kola, prodavnice, sve je podređeno kapitalu, modi, pokazivanju moći.. Osim toga, njihovi vladari su rušili stare građevine i njih sada više nema i pravili ogromne palate, nesagledive, meni jednoliče zgrade samo da se istaken bogatstvo i moć. Eto, tako ti ja ispljuvah Pariz

Žao mi je samo što, kao što rekoh, nisam obišla još neke velike parkove, Park de la Villete, Vensensku i Bolonjsku šumu, kao i mnoge muzeje, a Luvr sam vrlo namerno zaobišla. Za Luvr ti treba ceo dan i više, pa opet da čekaš i da se guraš. Ono što je u Parizu bilo lepo jeste atmosfera, mislim da Parižani vole da sede po kafićima (sve napolju, jer je vreme bilo savršeno) više nego mi Beograđani.

Neki piju kaficu, ali mnogi bogami i vince.