Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Utorak, 22 Septembar 2026, 09:48

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105491 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6948, 6949, 6950, 6951, 6952, 6953, 6954 ... 7033  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Ponedeljak, 08 Decembar 2025, 00:17 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 23:28
Pol: Seka
Srecan rodjendan divnoj sanjici sa starog foruma! I sa novog. :ljubac:

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 08 Decembar 2025, 09:25 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 29 Jul 2015, 20:22
IvanBP je napisao:
Meni se Pariz jako svideo. Kao tvrdokorni realista, svestan sam da je dobar deo razloga za takav utisak u meni tj. nama. Imali smo lepo porodično putovanje, lepo raspoloženi, bez trzavica, opušteni. Dovoljno para u džepu da možemo da uživamo, krećemo se po gradu, jedemo i pijemo gde i šta hoćemo (naravno nismo išli u fensi restorane da spucamo hiljadu dve na obrok ali to i nismo mi). Savršeno sam svestan svih mana koje sam tamo video ali neću o tome da me ne bi proglasili rasistom, fašistom i raznoraznim fobom. Ipak grad je ostavio na mene jako pozitivan utisak. Eto seljak sam pa mi je lepo da šetam po mestima koja sam gledao na filmu ili tv-u. Osećao sam se kao da sam sad ja u filmu (isto tako mi je bilo i u Veneciji). Oko tebe na svakom koraku najpoznatiji brendovi i gde god da pogledaš vidiš neko umetničkomdelo, lepu fasadu, kip, ukras. I tamo dok sam bio bio sam svestan da je to sve nastalo od opljačkanog novca u krvavim ratovima ali su bar ostavili nešto lepo iza sebe. Nema divljeg urbanizma, ljudi su kulturni na ulici, nema galame, guranja...
Meni je to sve prijalo.

I treba da idete tamo gde vam se sviđa, i dokle god vam odgovara, u tome valjda i jeste poenta - da priuštiš sebi i porodici šta vam prija.
Navela sam onaj "sindrom" ne kao kritiku Pariza, nego kao primer generalnog svetskog ludila koje se izgleda ubrzava posle onog zaključavanja.
Nije li sumanuto da te nepoklapanje sopstvenih iluzija sa realnim svetom pomeri do mentalnog oboljenja...? I da li si onda bolestan ili si u stvari ozdravio dovoljno da progledaš...
"Nismo mi Japanci"?
Na svu sreću, brate mili
:romance-grouphug:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 08 Decembar 2025, 09:26 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

pefkari je napisao:
Ivane, za Veneciju delimo osecaj..u Parizu (jos) nisam bila..ali se nadam...a mene su Zeneva i Milano tako "razocarali"...a Tokio, Venecija, Verona me "kupili na prvu"... to je taj neki trenutak, koji se poklopi...

:o :naughty:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 08 Decembar 2025, 11:25 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 23:28
Maj filing, sori! :mrgreen:

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 09 Decembar 2025, 00:25 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 21:00
Pol: Bata
Milano na proleće, ako se ne promene planovi. Deca hoće dozu Italije.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 09 Decembar 2025, 00:35 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Jack, nisam ja to ni shvatio kao kritiku Pariza. On je takav kakav je. Problem je u ljudskom rodu (Japanci su možda samo ekstremniji pa se prvo kod njih primetilo). Problem je u previše friziranih slika i informacija sa tv-a a posebno sa neta.
Recimo ja volim da gledam one kuvare što obilaze mediteran i probaju hranu, svašta zanimljivo vide, pričaju sa domaćinima, ulaze na farme, maslinjake, sušare, kuhinje, itd gde ih dočekuju vlasnici, pokazuju, degustiraju zajedno proizvode i tako to. I onda pomislim kako je to super odmor. Međutim onda razmislim kako takav odmor ne postoji. Niko ti to ne može ponuditi, jedino ako si tv zvezda.
Drugi problem je internet. Sve retuširano, nameštene scene, slikano iz 500 pokušaja. Ti dođeš a ono ništa nije tako dramatično, spektakularno a ni slike ti nisu takve.
E sad, ako si malo izmaknut od toga shvataš to i prihvataš i ne očekuješ previše. Ali ako živiš 24 h na netu, bukvalno ti je život u tom svetu, onda se sigurno razočaraš i šokiraš kad te zapljusne realnost.

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Kafić
PostPoslato: Utorak, 09 Decembar 2025, 09:48 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
Tedi je napisao:
Ja pamtim Pariz 1990.te ,tad je jos bio predivan! Pa 2016.te vec prilično bezveze,i 2024.potpuni haos!

To je najveći "mali" grad, tj. Pariz se vodi da mu je površina 100km2, dok je Bg 300. E sad, tako se vodi onaj krug kao Pariz, koji vidimo na mapi. E tu vam je sve centar, nije kao drugi gradovi, gde je sam centar mnogo manji. Elem, svi se tiskaju da žive u tom krugu, pa je tako od velikog malog grada po gustini naseljenosti među prvima u Evropi. Međutim, nije meni ta gužva problem, bar sam se osećala kao da sam u Bg. :lol: Meni se nije svidelo što im je, kao što rekoh taj centar svuda i nemaš neki osećaj da si stigao u staro jezgro, tj. "old town". I kada misliš da si došao u "old town", tim potencijalno najlepšim ulicama opet idu kola. Jelisejskim poljima isto idu kola, ima tu neki uži park, ali opet kola, prodavnice, sve je podređeno kapitalu, modi, pokazivanju moći.. Osim toga, njihovi vladari su rušili stare građevine i njih sada više nema i pravili ogromne palate, nesagledive, meni jednoliče zgrade samo da se istaken bogatstvo i moć. Eto, tako ti ja ispljuvah Pariz :lol: Žao mi je samo što, kao što rekoh, nisam obišla još neke velike parkove, Park de la Villete, Vensensku i Bolonjsku šumu, kao i mnoge muzeje, a Luvr sam vrlo namerno zaobišla. Za Luvr ti treba ceo dan i više, pa opet da čekaš i da se guraš. Ono što je u Parizu bilo lepo jeste atmosfera, mislim da Parižani vole da sede po kafićima (sve napolju, jer je vreme bilo savršeno) više nego mi Beograđani. :D Neki piju kaficu, ali mnogi bogami i vince. :D

Poslednji put menjao milenaidaki dana Utorak, 09 Decembar 2025, 09:55, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 09 Decembar 2025, 09:52 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

IvanBP je napisao:
Meni se Pariz jako svideo.
Meni je to sve prijalo.

Ja sam isto rekla da nam je bilo lepo, isto smo se super proveli. Možebiti da je ono što reče Vlajko u putopisu o Parizu, kome se svidi Rim, može da se desi da mu se Pariz ne svidi. Meni se Rim mnooogo više sviđa od Pariza.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 10 Decembar 2025, 12:20 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

IvanBP je napisao:

Treba, treba, doza Italije nikad nije višak :D
I pogledaj naše putopise pre polaska ;)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 10 Decembar 2025, 12:22 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

IvanBP je napisao:
...
Problem je u ljudskom rodu

:clap:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 10 Decembar 2025, 12:28 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

milenaidaki je napisao:
IvanBP je napisao:
Meni je to sve prijalo.

Ja sam isto rekla da nam je bilo lepo, isto smo se super proveli. Možebiti da je ono što reče Vlajko u putopisu o Parizu, kome se svidi Rim, može da se desi da mu se Pariz ne svidi. Meni se Rim mnooogo više sviđa od Pariza.

Provod zavisi od više faktora, a rekla bih da su lični tj interni faktori totalno preovlađujući :D
Ja ne volim velike gradove, nikako ne volim gužvanjce niti vrućinu, kad ono međutim... svideo mi se Napulj i svideo mi se Lisabon... recimo.
A taj dojam da sam ja u filmu, to sam doživela samo jednom, u Toledu, mislim da je za to isključivo zaslužna "muzička podloga" tj. čelista koji je u toj kamenoj uličici pored katedrale svirao "Ave Maria"... notalno nestvaran osećaj (notalno=totalno, ali neću da popravljam, pasuje :lol: )

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 10 Decembar 2025, 13:49 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

jack je napisao:
IvanBP je napisao:

Treba, treba, doza Italije nikad nije višak :D
I pogledaj naše putopise pre polaska ;)

:clap: Italija, of kors, ali Ivane, nemoj da preskačete one manje italijanske gradove okolo/uzput! :ljubac:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 10 Decembar 2025, 14:09 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

jack je napisao:
milenaidaki je napisao:
IvanBP je napisao:
Meni je to sve prijalo.

Provod zavisi od više faktora, a rekla bih da su lični tj interni faktori totalno preovlađujući :D
Ja ne volim velike gradove, nikako ne volim gužvanjce niti vrućinu, kad ono međutim... svideo mi se Napulj i svideo mi se Lisabon... recimo.
A taj dojam da sam ja u filmu, to sam doživela samo jednom, u Toledu, mislim da je za to isključivo zaslužna "muzička podloga" tj. čelista koji je u toj kamenoj uličici pored katedrale svirao "Ave Maria"... notalno nestvaran osećaj (notalno=totalno, ali neću da popravljam, pasuje :lol: )

:ljubac: :romance-heartsfade: Kada putujem, ja se uvek osećam kao da sam u filmu. :D Pariz jeste veliki grad, ali neki neprijatan osećaj da je nesnosna gužva i nisam imala, osim redova ispred muzeja i na Monmartru. Parizom je lako kretati se, zbog metroa koji savršeno funkcioniše. Atrakcije, zamenitosti, parkovi su raštrkane po celom Parizu. Loše je recimo ići na Hop on - hop off, e tada ćeš videti koji je haos u saobraćaju, zato na to nismo ni išli. Gore mi je bilo u Milanu kada sam poslednji put bila, svi su došli u onu glavnu šetališnu ulicu i bio je krkljanac. Pitala sam se, gde mi je ONAJ mirni Milano gde smo bile Jack i ja. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 11 Decembar 2025, 00:25 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Jack, ne brigaj, meni je naš forum glavni i često jedini izvor informacija.
Milena, na koja manja mesta misliš? Ako ima u putopisima onda ne moraš pisati, sve ću to pročitati ponovo kad dođe vreme.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 11 Decembar 2025, 09:20 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Bergamo ti je odmah uz Milano, Bila letos Šmi i oduševila se...
A na putu ti je i Breša (Brescia) i Pjaćenca (Piacenza) a bogami i Verona :mrgreen:
I između Verone i Milana jezero Garda (Veronu, jezero i Milano imamo na forumu)
Zavisi koliko vremena imaš i da li planiraš usputne stanice za prespavati....

Da ne pominjem da ti je (skoro) na ruti i Maribor, pa bi u teoriji mogao da obiđeš Pohorje i onu njihovu stazu
Pohorje Skywalk (Pot med krošnjami Pohorje)
Atrakcija: Šetnica duga više od 1 km, sa edukativnim panoima i adrenalinskim tačkama.
Na kraju se nalazi toranj od 37 m visine i tobogan od 62 m za spuštanje.
Ulaznice: Odrasli 13 €, deca 10 €

Stoji mi na listi još od ondaK kad nam je Peki ostavio link....
NaraFski, treba proveriti radno vreme za period kad putuješ...

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105491 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6948, 6949, 6950, 6951, 6952, 6953, 6954 ... 7033  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 6 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.