Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Utorak, 22 Septembar 2026, 09:15

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autor Poruka
PostPoslato: Ponedeljak, 21 Oktobar 2024, 14:24 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
Pol: Seka
:doh: Uh Vlajko, ovo sve nešto noću i rano ujutru. Mislim da bih ja u oba smera dodala noćenje u Atini, pa tek sutradan na aerodrom.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 21 Oktobar 2024, 14:48 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 29 Jul 2015, 20:22
Kako je lepo što su ljudi različiti :D
I ja više volim da putujem noću a na destinaciji imam ceo dan. Još ako pravo s posla krećem na put, taman sam dovoljno zombirana da ću da spavam u bilo kom prevozu koji koristim :lol:
Osim kad idemo kolima, onda volim da odspavamo pa ujutro krenemo

Vla, jesu li ti one cene smeštaja od 60-63e po sobi ili po Osobi?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 22 Oktobar 2024, 12:19 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pa dobro, "zombiranje" je dobro za ona dvanestosatna putovanja do Japana... :doh: Sama pomisao da u gluvo doba noći sedim na aerodromu izaziva mi jezu niz kičmu samo tako. Ne kažem da ne bih izdržala ako moram, ali mi je bezveze. :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 22 Oktobar 2024, 12:56 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 06:46
Pol: Bata
Slažem se sa oba mišljenja :D
Miki jeste putovanje noću, ali možda ti polaziš iz iskustva putovanja autom. Da ne idem avionom morao bih da putujem busom što je uglavnom takođe noću, a boravak na aerodromu, avionu i trajektu je meni neuporedivo komforniji nego u busu.
Jack i ja smo sličniji u doživljaju putovanja. Kada pravim plan letovanja odlučujući faktor mi je dužina boravka na plaži. Možda ću ranije u krevet prvog dana boravka ali u izboru komforniji put / plaža ja nemam dilemu.
Cene su za smeštaj. Na Sifnosu je to bio klasičan studio (sve u jednoj prostoriji), a na Serifosu prostrani apartman sa više prostorija.
Lepo kaže Jack da je lepo što su ljudi različiti :D Ja smeštaj biram pre svega po lokaciji (dostupnost prevoza, marketa, parkinga...), prostranoj terasi i dobrim recenzijama (čisto, uvek topla voda, normalni domaćini...). Veoma prosečni smeštaji, ponekad imam sreće da su fensi sređeni ili da imaju dobar pogled. Moj stil letovanja je da sam celog dana na plažama koje često nisu u istom mestu kao i smeštaj.
Zato i veoma iskreno pišem ove postove, oko cena ili vremenskih itinerera makar nema subjektivnih osećaja. Nekome će se to dopasti ili će im biti neprihvatljivo.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 24 Septembar 2025, 11:40 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 06:46
Pol: Bata
Miki je u kafiću već pitala oko dužine trajanja puta, pa evo da dopunim ovu temu dok uspem da sredim slike za postavljanje.

Avionska karta Beograd - Atina - Beograd sa čekiranim prtljagom 213e
Bus karta u Atini od aerodroma do luke Pirej 5,5e
Trajekt Pirej - Donousa sa rezervisanim sedištima 57,5e
Smeštaj Donousa 70e po noćenju (ukupno 6 noćenja)
Trajet Donousa - Amorgos 5e
Smeštaj Amorgos 60e po noćenju (8 noćenja)
Trajekt Amorgos - Pirej 57,5e
Metro Pirej - Monastiraki - aerodrom 10,5e

Ukupno po osobi ispadne 803e za 14 noćenja. Dva apartmana su bila veoma lepa sa divnim terasama, prostrani i dobro opremljeni, dok je poslednji bio tek prosečan (ali je biran zbog blizine luke).

Kako moj put izgleda u odlasku:
Avion Beograd - Atina 00:55 - 03:25
Bus aerodrom - luka 04:30 - 05:30
Ukrcavanje na trajekt od 06:00 (mada izgleda da može da se ukrca i sa QR kodom a prethodnih godina sam morao da sačekam otvaranje šaltera i izdavanje papirne karte) i polazak u 06:45
Smeštaj u 13:30

U povratku:
Polazak trajekta u 08:45 i dolazak u Atinu u 18:15
Ja praktikujem odlazak na centralni trg Monastiraki u poslednju kupovinu suvenira i začina (mnogo jeftinije) i večeru.
Oko 23:30 je poslednji metro ka aerodromu (nakon toga može busom) i dolazak na aerodrom oko 00:30
Poletanje aviona u 04:00 i u Bgd sam bio u 05:40

Što se tiče boravka na ostrvima, Donousa je baš malo ostrvo i za snabdevanje postoji samo 1 market (ima svega što vam treba ali možda ne baš u brendovima koje želite), 1 piljara sa svežim voćem i povrćem i 1 pekara. Ne postoji mesara i može se kupiti samo zaleđeno meso i uglavnom u većim pakovanjima. U par taverni koje postoje je istaknuta dnevna ponuda od po par jela sa mesom, vegetarijanska i svežom ribom. Za ostalo će vam reći da je npr zaleđena riba. Na Donousi ne postoji apoteka niti benzinska stanica, već me je vlasnica apartmana unapred pitala da li treba da mi obezbedi gorivo ako dolazim kolima. Amorgos je mnogo veće ostrvo i tu nema problema sa snabdevanjem, paradoksalno mi je bilo da je malo skuplje. Cene u marketima mi se čine veoma sličnim kao i prethodnih godina. Večera u restoranu je oko 20e po osobi (predjelo, jelo i piće) i oko 25e ako je riba iz te dnevne ponude. Giros pita je 4-4,5e, a porcija 10-12e i slične varijacije grila za poneti sa pomfritom, salatom, tzatziki kao što postoji i na svim drugim destinacijama.

Ležaljki uglavnom nema na plažama, samo na dve plaže na Amorgosu ih je bilo i set je bio 15e nezavisno od pića. Ja volim takav koncept jer onda pića imaju normalne cene, tipa espreso 2e, frape 3e, limenka soka 2,5e, pivo 3-6e, voda 0,5e što je super ako niste na ležaljkama već bi samo popili piće i sedeli malo u hladovini bara.

Čak je i bolji prevoz na Donousi, postoji bus koji na svaki puni sat razvozi do plaža, a postoji i taksi čamac. Ostrvo je veoma malo pa i da krenete pešaka najviše vam treba 1 sat. Na Amorgosu sam menjao dva sela da bih lakše obilazio plaže na severu odnosno jugu jer im je tako i organizovan prevoz. Posle 15og septembra se broj polazaka smanji pa mora malo da se kombinuje. Karta u jednom smeru košta od 1e do 5e.
Na Amorgosu sam iznajmio i auto da ne bih bio osuđen na samo jedan ili dva polaska busa i to po ceni 25e po danu.

Rezervisao sam smeštaj sredinom juna, a posle sam pročitao da su smeštajni kapaciteti od 20og jula do 5og septembra bili popunjeni 100%, a u septembru oko 85% pa za ova "mala" ostrva to treba imati na umu, teško je doći bez rezervacije. Možda i to doprinosi opuštenoj atmosferi jer su domaćini valjda zadovoljni pa se trude da se vi lepo osećate i provedete.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 25 Septembar 2025, 15:35 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

:clap: Za tvoju ljubav prema plažama na tim ostrvima i za organizaciju!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 07 Novembar 2025, 09:41 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Utorak, 02 Septembar 2014, 13:38
Hvala za sve ove informacije što deliš sa nama :ljubac:

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 52 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.