Tedi trudicu se da opravdam ulogu "zatvaraca sezone".
Ivane ima turista, uglavnom Grka, Italijana i Francuza. Ovde racunaju do 5. septembra visoku sezonu, od 5. - 20. kao sredinu sezone. Atmosfera je zaista drugacija, i na plazi i uvece u setnji. Nekako mirnija i opustenija, jos je sezona na kraju pa su i domacini opusteniji. Na manje poznatim ostrvima nema velikih hotelskih lanaca vec ti sobu izdaje i cisti domacin, trenutno jedna bakica jer se sin vratio za Atinu za pocetak skolske godine. A tu onda bude i kolaca, pita, a prethodnih godina i povrca i voca, a sa Parosa sam doneo i dobijenu litru rakije. Sada i ja ponesem poklone, neki magnet, mini plazmu, coko smoki... Neko ce da kaze da je u septembru i na drugim lokacijama manja guzva, ali je ovde velika verovatnoca da ce biti lepo vreme. Slucajno stigoh jednog septembra i evo vec 7 puta dolazim na ostrva u ovom arhipelagu.
Amorgos je najistocnije ostrvo i za ovih 1,5 dan me nije jos kupilo. Znao sam da je ovde obala surovija, plaze ne skroz pescane, a boja vode modra, ali sam ipak ocekivao malo vise.
Saljem vam prvo sliku plaze u selu i vidi se kako selo jzgleda, 100ak belib kuca naslagane jedna na drugu. Ovde nema lezaljki na plazi vec preko ulice u beach barovima.
Druga je sa plaze Levrisos do koje treba oko 25 minuta ox mog smestaja. Lepa plaza, mala hvala, ali u kojoj ima i smestaja, a ja sam se sada razmazio pa volim da na plazi ne vidim kako neko prostire ves, zaliva cvece, kreci. I u vodi je bilo morske trave, malo ali je bilo.
Treca je sa plaze Psili Amos do koje treba jos 10ak minuta pesaka. Ona mi se dopala, umupno 10ak ljudi, pola golaci.
Za kraj i jedna sa staze uz more.