Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Utorak, 22 Septembar 2026, 22:43

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105491 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6921, 6922, 6923, 6924, 6925, 6926, 6927 ... 7033  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Četvrtak, 11 Septembar 2025, 17:06 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:40
Pol: Seka
Evo jos malkoSlika

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 11 Septembar 2025, 21:52 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 06:46
Pol: Bata
Sutra se selim na drugo ostrvo, Amorgos na kome je sniman film Veliko plavetnilo Luka Besona. Kao najlakse dostupna danas ponovljena plaza Kedros.
Da vidite i kako moje selo izgleda. Malo vise sadrzaja da ima, neki kafic u sporednoj ulici bilo bi lepse. Moram da priznam da nisu ni toliko ljubazni kao na drugim ostrvima.
Ali zato mi je ovih 6 dana donelo potpuni relaks, samo plaze i kupanje.

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 11 Septembar 2025, 23:08 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

I jos sve mi se nesto cini da ovde moze biti zainteresovanih za sledeceSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 12 Septembar 2025, 07:39 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 21:00
Tedi, Vlado, svaka čast. Uživamo u vašim slikama.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 12 Septembar 2025, 10:52 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

VlaMar je napisao:
Plaza koje se nalaze u drugom selu, ako se grupa od 10ak kuca i taverna mogu tako nazvati. Do sela se stize busom i do prve plaze, a do druge na kojoj sam se kupao 10ak minuta pesaka. Na plazi nereseno kostimi i nudisti. Na plazama nema ni signala mobilnog, mozete se samo kupati, suncati i citati knjigu.

Slika

Slika

Slika

Tedi ti ipak bolje prolazis, vise puta u godini.
S jedne strane dva put je dva put,iako to sve o ilazim omrazene destinacije severne Grcke,al eto sve u gostima. S druge strane,kad porastem moram biti Vlada

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 12 Septembar 2025, 13:46 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 29 Jul 2015, 20:22
Šta je džabe i Bogu je drago? :lol:
Poenta je i u parama ali i u vremenu tj broju dana godišnjeg odmora... koji su izgleda u obrnutoj proporciji :think:

Elem, kad imaš svega 20 slobodnih (radnih) dana u godini, onda moraš da ih zaštitiš i maksimalno iskoristiš

Al more je plavo i sunce žuto i na severu i na jugu, tako da... samo ti uživaj i fotkj nam talasiće i mesečine i šta god ti naiđe u vidokrug :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 12 Septembar 2025, 18:18 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Divno jeSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 12 Septembar 2025, 21:52 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

A i nocuSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 12 Septembar 2025, 21:54 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pristigao na Amorgos, voznja trajektom 40 minuta. Ovde cu promeniti dva mesta, Amorgos ima dve luke pa nema svakog dana povratka ka Atini. Na prvi utisak mesto je vece, sadrzajnije, bolje snabdeveno, paradoksalno skuplje. Plaza mi se nije dopala iako ima hlada, tuseva, bez lezaljki ali u vodi je bilo trave i druge prljavstine. Jedva vecerah jer igraju polufinale u basketu i gube.

Slika

Slika

Slika

Slika

Jack je vec pogodila moje misli. Imam malo slobodnih dana i gledam da ih maksimalno iskoristim. I ja sam se promenio, pogledajte price sa Kefalonije, kao da je neko drugi pisao. Bas uzivam u svakodnevnom menjaju plaza, celodnevnom boravku na plazi, opustenosti a uz puno postovanje privatnosti drugih. Klima mi ovde savrseno odgovara. Opet bih Kiklade sa oprezom preporucivao. A dugi boravak na moru ili vise puta godisnje odlazak na kupanje je meni san.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 13 Septembar 2025, 09:29 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

VlaMar je napisao:
Pristigao na Amorgos, voznja trajektom 40 minuta. Ovde cu promeniti dva mesta, Amorgos ima dve luke pa nema svakog dana povratka ka Atini. Na prvi utisak mesto je vece, sadrzajnije, bolje snabdeveno, paradoksalno skuplje. Plaza mi se nije dopala iako ima hlada, tuseva, bez lezaljki ali u vodi je bilo trave i druge prljavstine. Jedva vecerah jer igraju polufinale u basketu i gube.

Slika

Slika

Slika

Slika

Jack je vec pogodila moje misli. Imam malo slobodnih dana i gledam da ih maksimalno iskoristim. I ja sam se promenio, pogledajte price sa Kefalonije, kao da je neko drugi pisao. Bas uzivam u svakodnevnom menjaju plaza, celodnevnom boravku na plazi, opustenosti a uz puno postovanje privatnosti drugih. Klima mi ovde savrseno odgovara. Opet bih Kiklade sa oprezom preporucivao. A dugi boravak na moru ili vise puta godisnje odlazak na kupanje je meni san.
Sad me razocaralo to prljavo,mislila sam da je tu precisto.Ali možda je samo jedan dan nesto naislo.
Sto se tice duzine,jeste ,dobro je,znaš da ja imam vise dana nego drugi i ovog leta sam bas dobro prosla,15 u junu i 13 sad,medjutim danas se vracam kuci i ostavljam ti titulu zatvaraca sezone. Mada moda se Pera jos javi odnekud

.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 13 Septembar 2025, 14:45 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 21:00
Vlado, ja uvek moram da tražim na mapi gde si otišao. Meni je baš super da idem tamo gde se ređe kreću turisti ali moja žena nema šanse da pristane (ona voli sve da je poznato). Znam da i tu ima turista ali ipak verujem da je drugačija atmosfera i da se više oseti duh Grčke a to baš volim

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 13 Septembar 2025, 22:06 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Tedi trudicu se da opravdam ulogu "zatvaraca sezone".
Ivane ima turista, uglavnom Grka, Italijana i Francuza. Ovde racunaju do 5. septembra visoku sezonu, od 5. - 20. kao sredinu sezone. Atmosfera je zaista drugacija, i na plazi i uvece u setnji. Nekako mirnija i opustenija, jos je sezona na kraju pa su i domacini opusteniji. Na manje poznatim ostrvima nema velikih hotelskih lanaca vec ti sobu izdaje i cisti domacin, trenutno jedna bakica jer se sin vratio za Atinu za pocetak skolske godine. A tu onda bude i kolaca, pita, a prethodnih godina i povrca i voca, a sa Parosa sam doneo i dobijenu litru rakije. Sada i ja ponesem poklone, neki magnet, mini plazmu, coko smoki... Neko ce da kaze da je u septembru i na drugim lokacijama manja guzva, ali je ovde velika verovatnoca da ce biti lepo vreme. Slucajno stigoh jednog septembra i evo vec 7 puta dolazim na ostrva u ovom arhipelagu.
Amorgos je najistocnije ostrvo i za ovih 1,5 dan me nije jos kupilo. Znao sam da je ovde obala surovija, plaze ne skroz pescane, a boja vode modra, ali sam ipak ocekivao malo vise.
Saljem vam prvo sliku plaze u selu i vidi se kako selo jzgleda, 100ak belib kuca naslagane jedna na drugu. Ovde nema lezaljki na plazi vec preko ulice u beach barovima.
Druga je sa plaze Levrisos do koje treba oko 25 minuta ox mog smestaja. Lepa plaza, mala hvala, ali u kojoj ima i smestaja, a ja sam se sada razmazio pa volim da na plazi ne vidim kako neko prostire ves, zaliva cvece, kreci. I u vodi je bilo morske trave, malo ali je bilo.
Treca je sa plaze Psili Amos do koje treba jos 10ak minuta pesaka. Ona mi se dopala, umupno 10ak ljudi, pola golaci.
Za kraj i jedna sa staze uz more.

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 14 Septembar 2025, 20:49 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Danas sam sreo par iz Smedereva koji boravi na Amorgosu :D
Mali predah od celodnevnog boravka na plazi. Impresivni manastir iz 11 veka, u steni na 5 spratova, sirok samo 5m, vidi se samo sa mora. Dva monaha borave u manastiru. Svakog gosta docekuju hladnom vodom, ratlukom i rakijom i svaki dan silaze preko 250 stepenika da bi doneli vodu, obradjivali metoh.
Kupao se na plazi Sv. Ana na kojoj je sniman film Veliko plavetnilo i valjda je samo zbog toga popularna i zbog blizine manastira. Mada priznajem da je voda neverovatno bistra, a ima tamnu, modru boju.

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 15 Septembar 2025, 09:38 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
urbi je napisao:
Rodos spreman za gledanje i pitanja pa ko voli nek izvoli :)

:ljubac: Vratih se iz Pariza (i još tako neka sela uzput) rado ću pogledati morske slikice! :ljubac:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 16 Septembar 2025, 09:00 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Juce nesto nije bio moj dan. Iskucane poruke nisu htele da odu na forum.
Ni sa plazom nisam imao srece. Plan je bio busom fo plaze Sv. Pavle i odatle camcem do nenaseljenog ostrva Nikuria. Ali je bilomalo oblacno pa je camdzija mislio da nece biti zainteresovanih i otisao je.
Sama plaza losa, bus tek za 5 sati, taksi zauzet ugovorenim transferima. Iz obliznje taverne priskacu u pomoc i zovu ljude koji vode na izlete i za 20ak minuta me pokupi devojka kolima i vrati nazad u moje selo.
Kupanje na vec proverenoj plazi.
Slike su sa plaze Sv. Pavle.

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105491 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6921, 6922, 6923, 6924, 6925, 6926, 6927 ... 7033  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 8 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.