IvanBP je napisao:
Što je dece tiče, moja starija već gunđa i kaže da bi ona radije ostala kući. Žen ana to dobija ospice i napad panike. Ja mislim da je prerano. Ja po tom pitanju zavidim (u pozitivnom smislu ako ova reč ima taj smisao ali ne znam drugu reč) mojoj sestri od tetke. Ima dva sina jedan završio srednju, drugi ove godine završio faks. Obojica idu sa njima na svako putovanje. Doduše ona ide u skupe hotele sa 4 ili 5 * ali ooet, hoće da idu. Ovaj stariji ode sa devojkom na more pa posle sa mamom i tatom. Meni je to baš super i to mi je baš prava porodica. Na žalost, moje cure nemaju tu nameru čini mi se. Samo čekaju dan da dovoljno odrastu da mogu da kažu istorijsko NE.

Naš sinak samo par godina nije hteo da ide sa nama ili je išao uz gunđanje i evo ga, opet rado idemo zajedno.

Shvatio je u stvari da durgari samo vole lud provod (preterano za njegove pojmove), a njemu je to dosadilo. Nekako nam se poklapaju interesovanja, čak je i on sada bio jezičak odluke da idemo u Italiju, a ne u Grčku, pošto smo se dvoumili. Kada počne da priča zašto želi da vidi Bolonju i Modenu i sama se iznenadim kako on to zna.

Čak je na moj predlog da ipak preskočimo odlazak vozom u Rim (iz Firence ili iz Bolonje) primio sa negodovanjem. Tačno, Rim treba videti opet i opet, ali videćemo... Nije uopšte jeftino, za one povoljnije karte (20e po osobi u jednom pravcu) odmah ti skinu pare čak i mesec dana unapred, ne možeš ništa da menjaš i jako se brzo rasprodaju, što znači i da je gužva.

Ako iko želi da ode u Rim sam ja, ali ne znam šta da radim.