Ima onaj jedan vic:
Stvori Bog psa i kaže mu: Tvoj zadatak u životu je da sediš ispred kuće i režiš i laješ na svakoga ko priđe. Za taj posao, dajem ti da živiš 20 godina.
Pas se zahvali i kaže: Mnogo je to lajanja, Bože. Mogu li da uzmem 10 godina, a 10 da vratim tebi? Bog pristane.
Stvori Bog kravu i kaže joj: Tvoj zadatak je da pomažeš čoveku, da mu daješ mleko, telad i da radiš sve što mu treba da prehrani porodicu. Za to ti dajem da živiš 60 godina.
Hvala, kaže krava, ali mnogo je to rada Bože. Mogu li ja da uzmem 20 godina, a 40 da ti vratim, kao što je uradio pas? Može, kaže Bog, i tako i bi.
Stvori Bog majmuna i kaže mu: Tvoj je zadatak da skakućeš okolo, da se blesaviš i uveseljavaš sve oko sebe. Za to ti dajem da živiš 30 godina.
Mnogo mi je to, kaže majmun, dosadiće mi. Mogu li da uzmem 20, a 10 da ti vratim? Dogovoreno, kaže Bog.
Stvori Bog čoveka i kaže mu: Tvoj zadatak je da uživaš na Zemlji, i da se raduješ. Za to ti dajem da živiš 20 godina.
Uh, kaže čovek... malo je to, Bože... Mogu li možda ja da dobijem one godine što su ti ostali vratili? Bog dozvoli.
I tako sad čovek 20 godina uživa na Zemlji, 40 godina rmba da prehrani porodicu, 10 godina se blesavi i uveseljava unučiće i 10 godina sedi ispred kuće i reži na svakoga.
Ne znam što sam vam ovo ispričala, al ne može da škodi. A ako ne škodi...