Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Sreda, 23 Septembar 2026, 01:45

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 103 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Sreda, 18 Mart 2020, 20:33 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 23:28
Pol: Seka
Tako stizemo u deo grada koji nosi naziv Tokyo Dome City...to je zabavni kompleks u centru Tokija, u cijem sastavu se nalazi zabavni park, bejzbol stadion "Tokyo Dome", najveci spa-centar "LaQua" (banja), brojne prodavnice i restorani i hotel "Tokyo Dome". Zabavni kompleks se nekada zvao "Korakuen", kao i bejzbol stadion, a kada je promenio ime, po njemu je nazvana japanska basta, koja se nalazi u blizini- "Koisikava Korakuen". Stadion, koji ima 55000 mesta , domaci je stadion profesionalnog bejzbol tima "Yomiuri Giants". Tokijska kupola, nazvana "Veliko jaje", zavrsena je 1988. godine.

Centar "LaQua" otvoren je 2003. godine, a predstavlja popularnu oazu mira u centru grada. U njemu se nalaze vruci izvori, koji izvlace toplu vodu sa dubine vece od 1 km. Tom vodom su napunjeni bazeni. Tu su jos i saune, usluge salona masaze i lepote. Centar radi svakog dana od 11 h pre podne do 9 h ujutro narednog dana, ulaz je 2900 jena (oko 25 €), sa doplatom u dane vikenda, praznika ili za nocni tretman, posle 1 h. Retki su im neradni dani.

Zabavne atrakcije (park) rade cele godine, svakog dana od 10-21 h. Ulaznica kosta 4200 jena (oko 35 €). Od atrakcija ima razne sadrzaje za voznju, rolerkostere, vatrogasno kolo i toranj koji spusta vozace sa visine od 80 m.

"Tokyo Dome Hotel" je otvoren u junu 2000. godine. Ima 43 sprata i raspolaze sa 1006 soba. Cene se krecu od 14000 jena navise (oko 120 €). Takodje ima deset restorana i barova, banket-salu, razne poslovne i zabavne sadrzaje. Iz hotela se pruza lep pogled na grad.

U neposrednoj blizini se nalazi basta "Korakuen", koju nismo stigli da obidjemo...otvorena je od 9-17 h, osim 29. decembra (kad je carev rodjendan) i 1. januara, zbog proslave Nove godine...ulaz je 300 jena (2,5 €)...ovo je pejzazna basta iz perioda Edo, koja pruza uzivanje tokom cele godine.

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 19 Mart 2020, 00:09 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Nismo stigli mnogo toga da vidimo, da sami istrazujemo, jer nam je vreme za obilaske, po planu nasih domacina, bilo strogo programirano i ispunjeno gotovo do krajnjih granica...posto smo se smestili u sobe, imali smo neka 2 sata za odmor i razgledanje okoline hotela, a vec u 18 h nam je bila zakazana vecera u obliznjem restoranu...ali, da vidimo kako izgleda hotel i ta okolina, po danu! :smesko-gore-dole:

Slika

Slika

Hotel

Slika

Zabavni park, danju

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 19 Mart 2020, 01:16 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Hotel iznutra...nasa soba je bila na 26. spratu...lift- stakleni, onako, sa spoljne strane zgrade, tesnjikav...ili je nas bilo vise u trenucima voznje....mislila sam da ce mi biti muka dok se penjemo, jer ide bas brzo...ali nije! :mrgreen:

Slika

Slika

I nasa soba...

Slika

Slika

Slika

Slika

I, cuvena fotka sa fejsa, koju su tamo videli svi, osim mene! :mrgreen:

Slika

...kao i one koje niko nije video, osim nas! :haha:
"Plavi pojas- prvi dan!" ;) ...

Slika

...u akciji "Aaaa-njiiiiii!!!!" :mrgreen:

Slika

Na sve su mislili! Bade-mantili, ofingeri, papuce, vaga za merenje, daska, pegla, kisobran....! :smesko-gore-dole:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Iiii- njeno velicanstvo...wc-solja! :mrgreen: Moja nesavladiva muka tokom ovog putovanja! Mislis- kad si jednu "upoznao", upoznao si ih sve! Ali- ne! Na svakom mestu je bio drugaciji model! :roll: A bilo je "puno mesta"! :lol:

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 19 Mart 2020, 01:38 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Kad smo se osvezili od puta i presvukli, sisli smo da popijemo kafu....seli smo i ubrzo nam je prisla konobarica, devojka koja se bacila na kolena pored nas i cekala, sa blokcetom u ruci, da joj izdiktiramo porudzbinu...bilo nam je malo neprijatno, u prvom trenutku, a posle cusmo da je to obicaj, da tako iskazuju postovanje i ne dozvoljavaju da vam budu iznad glave, vec se trude da budu u istoj ravni (glava). Bio je odlican kapucino, divno je prijao posle tako dugog puta...i mog nespavanja!

Lobi

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 19 Mart 2020, 11:55 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pogled sa hotelskih prozora...da su okolo niske zgrade, verovatno bi nam se cinilo da smo "previsoko"...ovako, uz "dzinove" oko nas, bilo je kao da smo u standardnoj zgradi! :mrgreen:

Slika

Slika

Slika

Slika

Namerno neke slike "ponavljam"...da vidite kako nam se vreme smenjivalo! Bilo je toplo, sparno, kisovito...kako koji dan...i u kako kom delu dana...bilo je vlage, puno...temperatura preko 30*...ali ipak manja, nego kasnije u Kini...

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 19 Mart 2020, 13:28 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Posto prosetasmo po kraju oko hotela, i nasi momci iz grupe, ova cetvorica koju poznajem, :D , popise, s nogu, po jedno pivo iz konzerve...na ulici...uz obavezno nazdravljanje, :mrgreen: , vratismo se u hotel na kratki odmor, do vecere...

Slika

Vecera je bila zakazana u obliznjem restoranu nacionalne kuhinje, u nasu cast...dogovor je bio da se u lobiju nadjemo malo pre 18 h, jer u 18 h pocinje vecera...receno je da mozemo da idemo u sportskoj varijanti...desetak minuta pre 18 h, svi smo bili u holu, osim bracnog para iz Albanije...kako se nisu javljali, ni pojavili, pet minuta pre 18 h grupa je krenula...bez njih...tog trenutka svima je bilo jasno da "kad si u Japanu, ponasaj se k'o Japanac"! :mrgreen: Restoran je bio bukvalno na 5 minuta od hotela, laganim hodom...kad znas kuda ides i neko te uvede...iznenadjenje je usledilo odmah na ulasku u "separe-salu" restorana... morali smo da se izujemo i dalje idemo u carapama! :shock:...ili bosi, kao ja...zene su se, nakratko, pobunile, jer su mnoge bile u sandalicama na stiklu, pa je, u toj guzvi od obuce i u uskom hodniku, gde ostali cekaju na tebe, bilo jako nezgodno izuti se stojecki... :mrgreen: ...nisam imala taj problem- na put sam ponela mokasine, patike i "japanke" (radi "uklapanja u temu"..i sto mi je to omiljena i najudobnija obuca kad je toplo!)....drugo iznenadjenje je bilo sto su stolovi bili "ukopani" u pod, tj. sedelo se prakticno na podu, a noge su visile "ispod poda/stola"...konobari su se takodje, kao i u kaficu, spustali na kolena prilikom serviranja hrane...nije bilo bas zgodno spustiti se elegantno i sesti...nas vodja puta, sa kojim smo se malo vise tada upoznali, Tosi, koji postade moj ljubimac posle nekog vremena, :ljubac: , odrzao je kratak pozdravni govor i vecera je pocela...on je, inace, direktor sektora firme-domacina za Tursku....redjale su se "ture" posluzene hrane...bila sam jako gladna, ali posluzeno, uprkos lepom serviranju, nije bilo po mom ukusu! Ili je bilo poluzivo, ili zivo, ili "morsko", ili "nepoznatog porekla", tj. nisam mogla da odredim kojoj vrsti hrane pripada! :mrgreen: Svi, osim nas dve, sluzili su se stapicima, kao da su rodjeni tamo, :shifty: , a nas dve smo dobile klasican pribor...kako cete videti na slikama koje slede, tamo je sve "minimalisticki": po "jedno nesto" za svakoga...tako da, u trenutku kad opazih bareni mladi kompiric, i posegnuh za njim, umalo ne ostadoh i bez toga! :lol: Drugim recima, nabola sam par zalogaja "za na zub", i sa vecere otisla gladna! :shock: Srecom, u sobi sam imala "bake rolls"! :lol:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 19 Mart 2020, 13:39 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pivo, cije je ime izazvalo smeh medju nasima... :mrgreen:

Slika

Slika

Slika

Slika

Sva hrana je stizala na ovim crnim posluzavnicima...nisam odgonetnula znacaj ovog, cini mi se, poludragog kamenja na tacni...a nisam registrovala ni ove sitne "pokloncice, ukrase" na stolu...bilo je vec previse uzbudjenja do tada! :lol:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Ovi beli papiri, koji lice na racun, bili su u stvari "nas meni"...na cistom japanskom... :lol: ...

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 19 Mart 2020, 13:46 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

I, za kraj, dezert! :mrgreen: Nesto izmedju griza i pudinga...

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 19 Mart 2020, 14:00 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Kao sto mozete da vidite, pusenje u restoranu je bilo dozvoljeno, pa sam sa vecere izasla kao "dimljena haringa! :| Iako sam i sama u to vreme bila pusac, uopste mi nije prijalo! I nas Japanac, i svi Turci, i najveci deo nase ekipe, bili su pusaci! Kada smo se opustili i raspricali, upoznali sa nekim novim ljudima, nas Tosi ja zatapsao, zahvalio nam se na dolasku i objavio da je vecera gotova! Bilo je 20.00! :o :shock: Pogledali smo okolo, a vec su svi izasli...u roku od 2 minuta svi smo napustili salu! Ono sto je bilo jako slatko je to sto su svi kuvari i osoblje izasli na hodnik da nas pozdrave! :mrgreen: :ljubac:

Pogled na taj restoran, sa prozora nase sobe...svetli plavo...

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 19 Mart 2020, 20:36 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Vecera je proletela...mislim- vremenski, :mrgreen: ...bili smo umorni, ali nam se jos nije spavalo, pa smo, sa ekipom, resili da prosetamo...naroda je bilo...ali, oko 22.30 h, odjednom svi nestadose! :shock: Zasto?! Pa, tada se zatvaraju restorani, kafici...zamire zivot! Za onaj nocni, postoje mesta koja mi nismo videli...ali smo, jedne od veceri, videli "spodobice", "maskirane" za izlazak u isti! :mrgreen:

Evo kako izgleda nas kvart uvece, to- posle 23 h! :mrgreen:

Slika

Slika

Slika

...povremeno je paduckala kisa...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 20 Mart 2020, 00:40 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 20 Mart 2020, 01:00 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Stadion

Slika

Slika

Slika

Ovaj cika pravi "secernu vunu" i prodaje ostale "zanimacije" za grickanje na stadionu...

Slika

Picerija, koja mi je spasila zivot, kada sam je treceg dana, konacno, otkrila! :lol: I prvi put se bas najela, od pocetka puta! :shifty:

Slika

Slika

Slika

Slika

Jedne veceri, na klupi, ispred stadiona, videli smo beskucnika...bio je okruzen uredno spakovanim belim kesama i torbama...nije bio musav i odrpan, ali je, ocigledno bio lice bez doma...lepo je poredjao te stvari oko sebe, namestio se, ususkao i legao da spava. Bilo je tuzno, u onom svom sjaju...ali, ni taj beskucnik nije odskakao od opsteg utiska...i on je delovao "cisto" i dostojanstveno...da se i danas toga secam...koliko se secam, to je bila jedina takva situacija...nigde vise nismo videli nista slicno, ni prosjaka, ni pse lutalice...secam se da je bio u svetloj i cistoj garderobi...

Slika

Sa jedne terase moze da se vidi hotelska trpezarija, u kojoj smo doruckovali...

Slika

Slika

Secate se koliko sam puta pricala kako me je fascinirala njihova Gradska cistoca? Izasla sam te veceri u belim novim patikama...djonovi su bili potpuno beli...setali smo oko hotela i, kad smo se vratili, djonovi su ostali potpuno beli! :shock: :o

Kako?
Tako sto su 4 vozila isla, jedno iza drugog, i cistila...prvo je cistilo djubre uz ivicnjak, kao nekom metlom, drugo posipalo vodu, trece nesto cetkalo, a cetvrto glancalo! ? :dance: Bila sam odusevljena! Nikoga na ulici...nas dvoje jedino setamo, a cistaci- ciste! :op-op:

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 20 Mart 2020, 11:43 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

U zelji da ponesto i sami istrazimo, jedne od veceri...sto stalno naglasavam, jer su nam dani bili kompletno isprogramirani, setajuci smo dosli do metro stanice...hteli smo da se provozamo njime...medjutim, bila je prazna stanica...nista nismo razumeli gde i kako da kupimo kartu, nikoga da pitamo...tako smo samo "pogledali", slikali i izasli na ulicu...gledajuci splet linija, poceli smo da se smejemo...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Bilo nam je bas krivo sto se nismo provozali i malo sami istrazili grad!

U kraju smo videli i decju igraonicu...

Slika

Slika

...kao i deo Zabavnog parka, utonulog u san...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 27 Mart 2020, 17:58 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Po povratku u sobu, strovalih se od umora, sa nogama "uza zid", da se malo krv slije... :mrgreen: ...i spadnu otoci...Zoki je ostao za kompom, koji ja nisam nosila...a steta! Brzo sam se ususkala...

A sledeceg jutra, oko 9 h krenusmo kolektivno u obilazak Predstavnista firme ciji smo gosti bili...rekoh da je vreme bilo veoma promenljivo...Slika...nije pljustalo, ali je sipila dosadna kisa...tezak vazduh od vlage...bus je klizio ulicama...radni dan...gomile ljudi na ulici...svi, ali gotovo svi, imali su kisobrane u rukama...culi smo da se kisobrani, za "zlu ne trebalo", mogu naci na stajalistima autobusa, metroa, ispred prodavnica...ljudi ih uzmu, upotrebe...i tamo gde izadju ostave na mesto za to predvidjeno, da ih upotrebi neko drugi, kad mu zatreba! Nas komentar je bio: "Ovo da kod nas zazivi- nema sanse!" :lol: Vec posle prve kise, bar pola kisobrana bi "dobilo noge"! :mrgreen:

A ono sto me je fasciniralo, dok sam posmatrala radnike, koji su obavljali poslove na popravkama puteva, signalizacije...bilo je sto su potpuno bili opremljeni za rad na kisi...nisam uspela da slikam jednu grupu u gumenim kabanicama, sa slemovima sa vizirima, gumenim cizmama... :shifty:

Dakle, jutro, 20. maja...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

...izmedju nebodera...

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 27 Mart 2020, 18:07 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

...udjosmo u poslovni kvart Sinjuku...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 103 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.