Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Ponedeljak, 21 Septembar 2026, 14:16

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 262 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Utorak, 26 Januar 2016, 14:41 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 12:50
Meni taj Valti još najbolje izgleda.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 26 Januar 2016, 14:47 
Nije prisutan
Putnik
Putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 13 Januar 2016, 00:28
Pol: Seka
Nagib je napisao:
Mi cemo negde sredinom Avgusta u neki od Sikijskih kampova.

Imam dilemu obzirom da je u tom periodu guzva, dali da bez rezervacije odemo u zaliv da obidjemo kampove i izaberemo sta nam se svidja, ili je sigurnije da rezervisemo nesto pre nego sto krenemo?

Prednost kampovanja je u tome sto nikad ne rezervisemo, biramo na licu mesta i mesto i kamp. Na Sitoniji ih ima bas dosta i sigurno ce te naci nesto sto vam odgovara.

Ivkabg, koliko vam je litara ovaj frizider sto se nazire u satoru? Hocemo i mi da uzmemo neki sa komorom za led...

42l + 5l komora za led, i ne bih ga menjala nizasta. Vredi sve pare, kupljen na akciji u Metrou.

Za sator samo vise opreza, ukoliko se desi odmah sanirati da ne bi konstrukcija pocepala platno, lepljiva traka je jedino resenje ili tu gde je puklo slobodno fiksirati necim cvrscim tipa olovkom, drvetom i slicno sve zajedno obmotati lepljivom trakom da se opet tu ne bi savijalo. Ima na netu da se kupe ti stapovi ili kako se vec to zove mi ih imamo jedno 10kom rezervnih i ne idemo nigde bez njih.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 26 Januar 2016, 14:51 
Nije prisutan
Putnik
Putnik
Korisnikov avatar

Slika

Evo ovaj je nas.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 27 Januar 2016, 01:34 
Nije prisutan
Predsednik Rep. Palataki
Predsednik Rep. Palataki
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 18 Avgust 2014, 23:32
Pol: Bata
Sator McKinley Venice 4 (isti kao Ivkin) imam i ja, i evo 4 godine nas je posluzio veoma dobro. Preziveo je 2 uzasna nevremena (dan za danom) i udare po konstrukciji od cirade koja je bila razapeta iznad.

Da se razumemo, to je "entry level" firma i ne treba ocekivati neki preterani kvalitet, ali je svakako veoma upotrebljiv. Odlican je za pocetak, pa kad se malo kamperski stasa, onda se izabere nesto skuplje da sluzi mnogo godina.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 27 Januar 2016, 13:21 
Nije prisutan
Početnik
Početnik

Pridružio se: Ponedeljak, 08 Jun 2015, 16:23
Ivkabg,da li su sipke,tj. podupiraci za sator univerzalni ili za svka marka ima svoje. Na netu sam nasao Easy kampove pa sam u nedoumici da li odgorvaraju McKinley satorima. Stvarno nemam iskustva sa tim, mislim da odgovaraju, no ipak molim i druge koji znaju da napisu koju.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 27 Januar 2016, 14:58 
Nije prisutan
Predsednik Rep. Palataki
Predsednik Rep. Palataki
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 18 Avgust 2014, 23:32
Mislim da treba duzinu da proveris, a i debljinu sipke, posebno ako ima one plasticne zakacke koje se kace na sipku.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 27 Januar 2016, 15:23 
Nije prisutan
Putnik
Putnik
Korisnikov avatar

http://www.shopper.rs/podupirac-diy-set-5530
ako ne sme link saljem u pp, bitna je debljina ovi idu za nas od 9.5mm dobija se 7kom u setu.
dakle dobijas sve posebno, iseces tvoj onaj konopac rastegljiv, zamenis koja je pukla i ponovo privezes, mi smo tako ovog leta uradili, ne moraju svi novi da se stave samo se menja koja je pukla.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 27 Januar 2016, 15:29 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Utorak, 19 Avgust 2014, 00:10
Nije bitna dužina nego debljina ( izmeri prečnik ). Dužinu skraćuješ na dimenziju koja ti odgovara.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 27 Januar 2016, 16:54 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:00
Bane...o satoru se prica!!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 28 Januar 2016, 20:48 
Nije prisutan
Početnik
Početnik

Pridružio se: Ponedeljak, 08 Jun 2015, 16:23
Hvala na savetima. Prva poseta tazbini, uzimam podupiracei proveravam dimenzije.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 04 Februar 2016, 10:21 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Subota, 23 Avgust 2014, 23:29
За све кампере

Slika.

Иначе, сећам се крајем 80-тих прошлог века, ишли смо на летовања у војни камп у Башком Пољу. У сећању су ми остале плаво беле камп кућице са вратима из два дела, наранџасте столице на расклапање, наранџаста плинска боца, бели портабл телевизорчић који смо вукли и мирис борова. Камп је био у боровој шуми. Сећам се да је и једне године био пожар и да је стигао до самог кампа, а страшно су ми деловала спаљена стабла.

Више од свега памтим сам пут до тамо. Кретали смо из Бања Луке, где смо тад живели, у рано јутро, па кроз кањон Врбаса, преко босанских вукохебина где је и у највеће лето било магле, преко Гламоча, Купреса, Ливна... Око неког тамо Цистапрова се први пут осетио мирис мора ;) .

Сећам се и бетониране стазе уз море којом се ишло до Башке Воде...Ех, сећам се...

Кад сам наишао на горњу слику, а и читајући ваша искуства, наврла су сећања. Тешко да ћу икад камповати, али, пратићу ваше доживљаје. Мада, како каже Бонд, Џејмс Бонд, никад не реци никад ;) .

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 11 Februar 2016, 01:42 
Nije prisutan
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Nedelja, 29 Novembar 2015, 01:46
Pored glavne stavke, satora, treba poneti jos nekoliko bitnih stvari koje duzi boravak u satoru cine udobnijim.

Plinska boca sa gorionikom, frizider, sto i stolice, duseci ili kreveti, tenda, lezaljka...

Voleo bi da iskusni family kamperi prenesu svoja iskustva.

Imam prilicnog kamperskog iskustva, ali ove godine prvi put idemo porodicno sa dvoje male dece. Voleo bi da cujem neciji savet oko duseka/kreveta, meni su se davnih dana oni Intex-ovi duseci i slicni veoma lose pokazali... Do sada smo koristili McKinley podloske na naduvavanje 3cm, ali bi za klince ipak da nabavim nesto udobnije i pouzdanije.

Jel ima nekog ko moze da predlozi pouzdan dusek ili krevet na rasklapanje?

Pored duseka/kreveta planiramo da ponesemo, frizider 50l, plinsku bocu sa gorionikom, nesto bastenskih alatki, sto i stolice na rasklapanje, tendu za ispred satora, tendu za plazu, mrezastu lezaljku, platno za ispod satora, platno za ispred satora, deblju tkaninu kao pod u satoru, posudje, lampe, neki nosac zvuka... Takodje bi nosili klasicnu posteljinu, posto su nam vrece za zimske uslove...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 11 Februar 2016, 13:23 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Utorak, 19 Avgust 2014, 00:10
Svi mi koristimo upravo te, intex dušeke i do sada smo bili zadovoljni.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 11 Februar 2016, 13:34 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:29
Nagib, pobrojao si zaista priličan gabarit opreme pa me interesuje u šta će to sve stati, koje transportno sredstvo koristiš? Sa dobrano manje opreme auto mi je bio toliko opterećen (karavan, krovni kofer) da me i sad čudi kako je mučenik izdržao.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 11 Februar 2016, 13:41 
Nije prisutan
Putnik
Putnik
Korisnikov avatar

I mi imamo problem sa prostorom i ove godine smo resili da ne nosimo onu nasu tentu prevelika je i nezahvalana to je ona iz Metora vise bastenska nego kamperska. Izbacujemo i dosadasnje stolice i dve za plazu i kupujemo one tri kisobran plus onaj kamperski jedan krevet. Nosimo ona platna za ispod i neko za iznad pa ce biti patrola snadji se za hlad :) Nego da vas pitam jel nosite obicnu posteljinu ili vrece za spavanje? Mi smo do sada nosili klasicnu posteljinu ali nam dosta mesta zauzme jer nosimo i frotire i cebe bogami zna da uvece bude hladno. Nekako su mi vrece kompaktnije :think:

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 262 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.