Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Petak, 18 Septembar 2026, 14:05

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 350 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 24  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Sedma umetnost!
PostPoslato: Četvrtak, 23 April 2015, 15:11 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:00
Lunatic je napisao:
Не знам да ли сте га већ гледали, али ако нисте, препоручујем да погледате. Одличан филм

Life of Pi
http://www.imdb.com/title/tt0454876/?ref_=nv_sr_1

pre i posle obradivanja specijalnim efektima

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 09 Jun 2015, 17:26 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Zanimljivosti iz omiljene nam serije :D :D

Citiraj:
1. Dubravka Mijatović seriju „Srećni ljudi” napustila je zbog malog honorara i kako je tada rekla „uloge koja je počela da se pretvara u pravi haos”. Zbog te odluke tada je dospela na crnu listu RTS-a.
2. I Tanja Bošković je seriju napustila gotovo u isto vreme, takođe zbog malog honorara. Ona se čak i požalila svom partneru iz serije Desimiru Stanojeviću da dok ode do pijace inflacija „pojede" ceo honorar.
3. Dragan Jovanović napustio je seriju iz istog razloga, a na Draganov predlog je njegov lik Lune Šćekić otišao u zavičaj da se zaposli.
4. Natalija, žena Šćepana Šćekića, u seriji je promenila četiri devojačka prezimena. U petoj epizodi šef Đura Sultan ju je oslovio kao Natalija Savković. U 32. epizodi, u kafani, Bata Šejn je predstavlja Šćepanu Šćekiću (ne znajući da joj je on suprug) kao Nataliju Milić. Na ročištu za razvod braka Natalija izgovara da nije više Šćekić nego da je Prodanović, u 60. epizodi. A prilikom izricanja presude za razvod braka, u 67. epizodi, sudija čita da je Natalija rođena Milovanović.
5. Danilo Lazović, koji je tumačio ulogu Šćepana Šćekića, bio je član Međunarodnog odbora za istinu o Radovanu Karadžiću i zalagao se da se u škole uvede predmet seljačko vaspitanje, a da veronauka postane obavezna.
6. U 67. epizodi Ozren na ručku sa Tintoretom oslovljava svoju maćehu kao Jelisaveta, a do tada je bila Jovanka.
7. Bogdan Kuzmanović je odigrao tri uloge. Prvu u 10. epizodi, gde traži posao u kockarnici u kojoj je i Aranđel tražio posao. U 18. i 19. epizodi igrao je policajca koji je sprovodio Aranđela do kuće za Necin rođendan, da bi nedugo potom postao Roki- glavni telohranitelj Ozrena Soldatovića.
8. Aleksandar Alek Rodić odigrao je tri lika. U trećoj epizodi se pojavio na slikarskoj izložbi Đorđa Đorđevića zatim u 22. epizodi pojavio se kao sin Žarka Popare, kada su se njegov otac i majka, Božidarka, prepirali oko hrane. Potom se pojavio kao čuvar u zatvoru u kome je ležao Aranđel i imao je čudan naglasak.
9. Tokom brojnih repriziranja, prva epizoda serije se uvek emituje sa starim logoom „RTS B1" u gornjem levom uglu, dok se trenutni logo RTS-a pomera u desni ugao. Ne postoji tačna tvrdnja zašto je to tako, ali su tu dve pretpostavke: prva: „traka sa prvom epizodom je izgorela za vreme NATO bombardovanja 1999"; i druga: „RTS u isto to vreme nije imao trake pa je morao presnimavati postojeće trake".
10. Glumica Jugoslava Drašković se već pojavila u seriji, pre nego je zamenila Dubravku Mijatović u ulozi Đurđine Golubović. Ona se pojavila u 20. epizodi kod Čarlija Marjanovića, gde ju je hipnotisanu dodirivao Radojica Ilić.
11. Adresa Šćepana Šćekića u jednoj epizodi je „Žabljačka 29", a u nekoj narednoj „Lovćenska 12".
12. Predrag Milinković se u seriji pojavio u dve različite uloge. Prvo se pojavljuje kao poštar Jovan koji donosi penziju Šćepanu Šćekiću, dok od 24. epizode igra Soldatovićevog batlera Sofronija.
13. Dragan Mićalović igra 3 uloge u seriji. Prvo se pojavljuje kao policajac u 17. epizodi (u parku), zatim kao zapisničar u 18. epizodi, kada Aranđela privode zbog markice i treći put kao ljubavnik Cane Fontane.
14. Čuveni “Ranč prokletih” nalazi se u blizini Partizanovog stadiona gde nema solitera, a stanari “Ranča” redovno su se žalili kako im komšije iz novoizgrađenih solitera bacaju smeće u dvorište.
15. Čarli svog oca naziva Milivoje u 23. epizodi kada u diktafon govori svoje lične podatke za Ozrena Soldatovića.
16. Ljubiša Barović se pojavljuje kao Zijo, Ozrenova desna ruka u reketiranju male privrede u Beogradu i u 45. epizodi kao narkoman koji Aranđelu podmeće u džep kesicu kokaina.
17. Čuveni Sima, Necin pas, bio je slep tokom snimanja serije.
18. Kada Marijana odlazi u posetu Despotoviću u bolnicu u 32. epizodi i žali se svom šefu na „nekog debelog", Despotović joj odgovara: „Pa to je Glavac". Taj nadimak se ponavlja u još nekoliko epizoda da bi se kasnije pretvorio u „Garac".
19. U istoj epizodi glavna sestra Antonija spominje Ilijino prezime kao Petrović, a u nastavku serije on se preziva Popović.
20. Kuća iz popularne serije pripada porodici Petrović i nalazi se na Lekinom brdu u Miklošićevoj ulici 35. Kultna kuća sazidana je 1932. godine.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 09 Jun 2015, 22:43 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
Pol: Seka
Boze, ko bi reko...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 13 Jun 2015, 01:21 
Nije prisutan
Predsednik Rep. Palataki
Predsednik Rep. Palataki
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 18 Avgust 2014, 23:32
Pol: Bata
Jeste da je reprizirana 327 puta od premijernog prikazivanja, ali ja ne verujem da se neko toliko udubio i pohvatao sve ove gluposti koje su napravili.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 13 Jun 2015, 01:23 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 23:28
Nesto od toga sam ukacila i ja...mada nisam pratila navedene serije...ali, prilikom "povremenih ukljucivanja" videh da neki glumci "imaju vise uloga"...

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 17 Septembar 2015, 00:09 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Ova epizoda mi je omiljena, samo zbog Anite Mancic, evo pogledjte je.. ostali delovi su mi onako....

https://m.youtube.com/watch?v=vnFSnCYqKI8

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 17 Septembar 2015, 00:52 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Da samo preciziram najinteresantnije delove od 10.34 ; 12.16 ; 17.49 i 23.42 :)))

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 29 Septembar 2015, 16:36 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Novi film The Martian, treba da počne da se daje u našim bioskopima od 1.10. Iznenadila sam se kada sam videla da na IMDB ima ocenu 8,6. Prilično visoka ocena za film, koji me u momentu kada pogledam plakat podseća na Gravitaciju (koju smo relativno skoro gledali i meni se nije dopala u opšte), tj, na istom vidimo samo jednog astronauta . Očigledno da film treba da bude SF, a kako sam pročitala, radnja je nekako opet monotona, opet kao i u Gravitaciji. Glavni junak greškom ostaje sam na Marsu, pa treba da se snađe tamo kao da signalizira zemljanima da je još gore, a da nije poginu. Tako ćemo 90 minuta da gledamo kako se on "snalazi" na nekom kobojagi Marsu, a u stvari je sve snimljeno po američkim prerijama... Šta tu može da bude toliko interesantno da zasluži ovako visoku ocenu? Gde su Osmi putnici i ostali Alien-i, zatim borbe svemirskih letelica daleko u vasioni, prelasci u druge dimenzije, invazije na Zemlju i slični spektakli, koje željno očekujemo kada gledamo SF filmove? Hmm :think:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 29 Septembar 2015, 19:51 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

To sa metom dejmonom?
Kazu ljubitelji sf zanra da je dobar

Milena, jel si gledala intersteller?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 29 Septembar 2015, 23:57 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Nisam, a volela bih. Neki su me sf filmovi u zadnje vreme razocarali, pa sam pocela da ih izbegavan, ali mozda je to greska. Mozda je bilo do filmova, a ne do nene.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 30 Septembar 2015, 15:38 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Del Piero, kako bih mogla da odgledam taj film. Da li imaš neki sajt da mi preporuči? Da li da gledam online ili da ga skinem pa da ga gledam?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 30 Septembar 2015, 20:19 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Milena, preko torenta. Jel koristis torent?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 30 Septembar 2015, 20:54 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Klinac ima zbog igrica bit i u torent, ja ga nisam kristila. Je l mogu preko njih da skinem? Mi nismo nikada skidali filmove, ranije smo gleda samo online. TV nam je bio vezan za komp, ali nesto se pokvarilo i nece vise da funkcionise. Sada moram da skinem film, pa mi objasni kalo se to radi preko torenta ili da procitam na netu...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 29 Oktobar 2015, 16:58 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 25 Avgust 2014, 12:48
Pol: Bata
За 2 дана сам одгледао целу прву сезону серије Наркос ( 10 епизода по 45 минута ). Серија приказује живот Пабло Ескобара. Добри глумци, добра глума, добра сценографија, прича само по себи изузетна. Музика у увоводној шпици одлична. Све препоруке.

http://www.imdb.com/title/tt2707408/?ref_=rvi_tt

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 29 Oktobar 2015, 18:22 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

jel ce biti druge sezone?

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 350 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 24  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 0 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.