Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Ponedeljak, 21 Septembar 2026, 20:25

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 262 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Utorak, 11 Avgust 2015, 22:14 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 19:30
Pol: Bata
Cegevara dobio si brzi odgovor od "brzog coveka" sasvim korektan i tacan. Ali sustina kampovanja je da ti na odmoru bude sto komfornije u datim uslovima a za to ce ti ipak trebati malo vise opreme. Ovo sto je Brzi sastavio je osnovna oprema i minimum koji moras posedovati. :confusion-shrug: Bez navedene tri poslednje stavke kampovanje bi ti se pretvorilo u nocnu moru. O ovome cu pisati svakako malo vise samo da zavrsim odgovor VlaMaru i bacamo se na jako bitan segment a to je oprema i njena nabavka. :hand: U pravu si do sada o tome nismo pisali ili bar nismo mnogo,mada koliko se secam imas bas u ovoj temi od pocetka nesto ispisano u vezi opreme sa korisnim linkovima pa u medjuvremenu pregledaj stivo. :techie-studyingbrown:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 11 Avgust 2015, 22:46 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

- da li ste imali neprijatnosti da vam na primer nestane majca ili peškir koja je visila na stolici ispred šatora ili drastičnije novac, telefon...

3. Deluje neverovatno za danasnje vreme ali odgovor je apsolutno ne. Stvari i mobilijar nam stoje po ceo dan i noc napolju,u satoru ili okaceni o strik za ves i to ama bas niko ne dira. :naughty: Kamperski duh je se jos uvek zadrzao pa se tudje stvari postuju i niko nicije ne dira bez pitanja. Ja licno pare i pasose drzim u sefu a sve ostalo mi stoji na izvolte i do sada nista nije falilo. To je za mene potpuno normalno stanje koje se drasticno razlikuje od one price u regularnim smestajima. :snooty: Tamo kako svi znamo cesto bude sitnih do bogami i vecih kradja, poslednjih godina je sve vise losih primera. U kampu uopste ne gledam ko mi je komsija dok sam u apartmanima o tome vodio racuna. Iako je sve dostupno nikome nista do sada nije zafalilo. I ovo dovoljno govori o kamperima njihovom razmisljanju i velikoj dozi opustenosti koju tu imamo. :handgestures-thumbupleft:

- kad već spomenuh telefon kako punite elektronske uređaje, isključivo na recepciji ili restoranu ili tu dolazi do izražaja kamperska solidarnost pa kod komšije koji je priključio struju

4. Aparate punimo na recepciji ili restoranu,mozes iznajmiti i sopstvenu struju pa je koristiti 24 h dnevno. Jedno od vaznijih kamperskih pravila da se uvek drugom kamperu pritekne u pomoc (podizanje satora,pozajmljivanje alata ili sl,posudjivanje bilo cega od sudova preko hrane i pica itd ) se postuje tako da i po pitanju struje postoje dogovori i kolegijalnost. Ne retko se desava da jedan iznajmi struju a koriste je vise porodica. To je sasvim normalna stvar. :confusion-shrug:

- kako izgleda kamperski kućni red, od onih običnih stvari koliko mesta zauzmete u zajedničkom frižideru, korišćenja kuhinje, tuševa do večernjih "žurki"

5. Na ulasku u svaki kamp dobijes jedan papir na kome su ispisana pravila ponasanja sa kucnim redom kampa. Kucni red je slican ovom nasem u stanovima mozda je malo rigorozniji. :shifty: Kao sto ti je Brzi vec napisao za vreme kada je obavezno postovanje mira i reda.I uglavnom se postuje osim u izuzetnim situacijama a ni tada nema nekog velikog preterivanja. :naughty: Sve se to najkasnije do ponoci zavrsava i tada je apsolutna tisina. Inace u kampu se razgovara tiho ovo je jako bitno znati, nema vikanja dozivanja i ostalih marifetluka koji ce narusavati zajednicki mir. Tako ucimo i decu koja to prihvataju i postuju taj red. :shhh: U zajednicke frizove stavljamo hranu koja se prvo stavlja u kutije one od 10l plasticne a te kutije u neke tanke torbe. :idea: Generalno vlada solidarnost i tu nema vecih problema. Uvek ima onih koji ce preterati ali uglavnom sve to funkcionise kako treba. Mislim da ti to ne bi odvlacilo puno paznje,jako se covek brzo navikne na taj stil odlaganja hrane i pica. :handgestures-thumbupleft:
Zajednicka kupatila i wc su cisti iodrzavaju se redovno.Ovaj segment kampa je nesto sto uglavnom ljudima ne da da se upuste u ovu pricu. :think: Bez razloga jer svaka wc i tus kabina su odvojene podrazumeva se i nista strasno nije ukoliko se nadjes u situaciji da sa nekim paralelno sedis na solji i razmenjujes "rafalnu paljbu" preko zida kabine. :D Ja sam se ovog leta nasao u punom wc-u sa tri Italijana i crk'o sam od smeha. :lol: U isto vreme oni "pucaju" i pricaju kao da su na setalistu,meni je ovo bilo neuobicajno jer se obicno u tim momentima makar cuti.Kod njih jok, pricaju i smeju se sve u sesnaest. :doh: Nista ti i ja nemamo i ne radimo sto drugi ljudi ne cine sve je to normalno i u kampu sasvim regularno. Na to niko ne obraca paznju.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 11 Avgust 2015, 23:16 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 09:04
Pol: Seka
Budući da i mi planiramo kampovanje sledeće godine, gore napisano nam je od velike pomoći. Drugari, super ste i puno vam hvala! :ljubac:
Cela priča mi je ok, samo je jedna stvar me brine a to je

Inace u kampu se razgovara tiho ovo je jako bitno znati, nema vikanja dozivanja i ostalih marifetluka koji ce narusavati zajednicki mir. Tako ucimo i decu koja to prihvataju i postuju taj red.

Naša deca odrastaju u kući, i nikada nismo imali potrebu da ih utišavamo. Od ranog jutra je cika i galama. Naravno da ćemo o tome razgovarati i pripremati na to, ali navike su čudo. Ne bi voleli da budemo opterećeni ceo odmor.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 11 Avgust 2015, 23:23 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Daco kao i sve u zivotu i to se uci. I nasi s'pocetka dolaze sa kucnim navikama ali se to jako brzo promeni. Nije to sada vojnicka disciplina i totalna tisina ali je u granicama normale.Dok cerkice vide ostalu decu uvesce se same u red to je zaista najmanji problem ukoliko se uopste tako i moze nazvati. :think: A da ti to bude opterecenje od toga tek nema nista,opusti se i vec pocni da uzivas. :roll:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 11 Avgust 2015, 23:24 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:29
Deca osecaju i prilagodjavaju se atmosferi. Nece biti usamljena u kojem god kampu da gostujete, a u drustvu ce se ponasati kao i ostala deca.
Elem, bez opterecenja jer ce sve samo doci na svoje mesto bez potrebe da forsirate situaciju.
Jedno je kad odrasli urlaju, a drugo je tolerancija prema decjoj graji.

Ko je prisutan
Korisnici koji su trenutno na forumu: Daca, dejevla, Deki r-4 i 1 gost

Slobodno moze da nam se pridruzi i neko ciji nick nije na pocetno slovo D :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 11 Avgust 2015, 23:31 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 09:04
Drugari :ljubac:
Sad mi je lakše. imamo dovoljno vremena da o svemu razgovaramo i polako se pripremamo za kampovanje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 11 Avgust 2015, 23:36 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Upravo tako Dejevla ovaj vid letovanja i podrazumeva da nema opterecenja ili da ih se makar svede na minimum. :dance: Pa ni u apartmanima ne mozes kako hoces vec ima nekih pravila.Sve je to vise manje slicno tako da oko ovoga Daco ne brigas. :naughty: Deca su posebna prica i njima ces napraviti najvecu uslugu budes li ih vodila na kampovanje. Za njih je ovo igraliste bez granica a to je ono sto je deci najvise potrebno. :greetings-clappingyellow: Veruj mi,znam iz sopstvenog iskustva,da ce ovakva druzenja pamtiti zauvek i da ce im to ostati najlepse uspomene sa letovanja iz detinjstva. :roll:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 12 Avgust 2015, 00:08 
Nije prisutan
Izviđač
Izviđač
Korisnikov avatar

Pridružio se: Subota, 25 Jul 2015, 13:08
ono što mi se najviše sviđa u kampovima je upravo ta tišina i kućni red. za razliku od apartmana gde uvek može da ti se namesti neki kreten koga će da boli uvo za ostale. ta kamperska solidarnost je čudo.
naravno, kroz kampove prolazi mnogo ljudi i uvek je moguće da se pojavi neko ko štrči. sećam se davno u helasu podno Olimpa neki grci bili poprilično glasni pa kad su se kamperi pobunili izbila i tuča. došla murija i izbacila bahate klince.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 04 Septembar 2015, 10:00 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:29
http://www.kurir.rs/zabava/auto/za-kamp ... ak-1912883

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 09 Decembar 2015, 21:48 
Nije prisutan
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Nedelja, 29 Novembar 2015, 01:46
Pozdrav svima i na ovoj temi.

Jel ima neko iskustva sa ovim satorom?

http://www.decathlon.co.uk/arpenaz-52-f ... 30635.html

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 11 Decembar 2015, 09:43 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Utorak, 19 Avgust 2014, 00:10
@nagib
Види на теми ШАТОРИ
viewtopic.php?f=60&t=352&p=50723#p50723

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 14 Decembar 2015, 00:27 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Nagib kako vidim imas kamperskog iskustva. :clap: Ovom te prilikom pozivam,ukoliko si raspolozen podrazumeva se, da nam se prikljucis na ovim kamperskim stranama i na svetlo dana povadis nesto iz svojih kamperskih arhiva. Uvek je dobro osveziti temu novim pricama i iskustvima. Dobro nam dosao. :text-welcomeconfetti:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 18 Decembar 2015, 10:21 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Subota, 22 Novembar 2014, 17:18
Nagib, :greetings-waveyellow:
U tvom pretstavljanju sam pročitala da se nećkaš dal' da kupiš šator ili prikolicu. Naravno da su to dva potpuno različita zadovoljstva, ali se svode na isto. :sator: Divan život u prirodi, a još kad su okolo prijatelji, nema ništa lepšeg!
Iz mog iskustva(dugogodišnjeg) kamp prikolica je neuporedivo bolje rešenje od bilo kojeg šatora. O tome verovatno bi bilo glupo i da pišem! Medjutim, to što kažeš da bi je koristio samo 15 dana u godini, grešiš. Mi smo našu prikolicu (za male pare) držali preko godine u raznim kampovima oko Beograda i vikende bismo provodili u njima. Često bismo leti odlazili i posle posla. Usput kupimo šta ćemo spremati za ručak i večeru, pokupimo decu i pravac kamp.
Da ne pričam o tome da nam je prikolica služila i kao mala ostava.
Jeste velika investicija. Treba staviti na papir sve + i - i odlučiti. :think:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 13 Januar 2016, 14:00 
Nije prisutan
Putnik
Putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 13 Januar 2016, 00:28
Tema je divna a ova pitanja i odgovori su fenomenalni.
Nismo mi neki bas iskuni kamperi. Muz mi je iz kamperske porodice i jos pamti kamp u Asprovalti u kojem je isao sa roditeljima kao dete. U porodici i dalje imamo aktivne kamperase tako da su oni i glavni krivci sto i mi polako krecemo tim putem.
Sve je krenulo 2009-te godine suprug i ja u prvoj kamperkoj pustolovini sa tetkom i tecom i to ne bilo gde nego na Peloponezu :) Bilo nam je divno. Sledeceg leta krecemo sami i divno se provodimo u kampu Melisi u Sikiji. Onda je usledio period pauze ne znam ni ja zbog cega valjda zbog drustva, koje nije imalo smisla za taj vid letovanja. Ali evo leta 2015 se vracamo kampovanju i to bogatiji za jos jednog clana, nasu smizlu koja je imala 2 godine kada je prvi put kampovala. Ponovo Peloponez, Argolida i kamp u Epidavrosu prvo vece nas zatice kisa i grmljavina ali eto prezivesmo. Dete je bilo odusevljeno, ta sloboda i sreca u igri sa drugom decom, spavanje u satoru su za nju bili pravi dozivljaj.
Da ne pisem ovde kako su nas svi gledali od prijatelja kad smo rekli da kampujemo i to jos sa detetom, milion pitanja sam cula i na svako im sa radoscu odgovarala i nadam se da ce se usuditi bar jednom da probaju, ko ne dozivi tesko je da shvati o cemu pisem.
E sad ono glavno zasto kampovanje. Nama se najvise svidela ta sloboda, ne placas unapred nikakav apartman, stanes gde hoces, ostanes koliko hoces nista te ne sputava. Na otvorenom si ceo dan a cesto ukoliko je kamp pored mora uzivas i u sumu talasa i pogledu. Ceo dan si takoreci razgacan, uglavnom ni ne nosimo mobilijar na plazu, odemo brcnemo se pa se vratimo u nas kamperski raj. Obilazimo lokalitete kao i kad smo u apartmanu a uvece vrlo retko idemo u oni obaveznu setnju. Lepse je piti kaficu i odmarati u letnjim vecerima u kampu. Ljudi koji kampuju su kako bih rekla neka posebna sorta, svi su ljubazni javljaju se u prolazu postuje se kucni red, nema vike i galame u vecernjim satima.
I tako raspisah se ja, sad je na redu kupovina bolje kamp opreme i satora, posto smo od satorske prikolice odustali. I naravno planovi za ovo letu polako krecu mora se sve to polako organizovati :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 13 Januar 2016, 21:52 
Nije prisutan
Predsednik Rep. Palataki
Predsednik Rep. Palataki
Korisnikov avatar

Pridružio se: Ponedeljak, 18 Avgust 2014, 23:32
Da, da... Zato nas i nazivaju da smo sekta :haha:

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 262 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.