Da se malo vratim temi i polagano privedem kraju ovo predstavljanje kampa Pefkari.

Po okupljanju kompletne grupe krece najlepse letovanje do sada. Kampovanje nam omogucava druzenje zajednicki suzivot koji nije izvodljiv u obicnim uslovima letovanja. Svakodnevno druzenje u ovim okolnostima pod vedrim nebom ucvrcuje veze izmedju ljudi praveci istinsku spoznaju o svakom od nas.

Danju smo se dogovarali i odlazili mahom zajedno na plaze sirom ostrva. Po dolasku sledi obavezno kafenisanje i rucak. Odmor pa poslepodnevne sportske aktivnosti na odbojkaskom terenu.

Deca su nam upoznala neke drugare raznog uzrasta i nacija sa kojima su skupa pikali fudbal na male golice na plazi kampa. Grci,Nemci,Cesi,Srbi svi na jednom mestu i terenu.

Atmosfera potpuno opustena i ponekad raspustena.

Nema sekiracije da ce zavrsiti negde na ulici tu su u rezervatu a opet slobodni kao ptice. Ovo vazi za decu mladjeg uzrasta kao sto su nasa.

Ovu stariju je malo teze zadrzati mada i oni uvece zajedno odlaze do Potosa i vracaju se. Samim tim roditelji su bezbedni jer su svi u grupi. Nakon dolaska sede u letnjoj kuhinji pricaju svoje pubertetske price ili na plazi u romanticnoj atmosferi sklapaju neke nove morske ljubavi. Tako prave prelepe uspomene koje ce sigurno pamtiti celog svog zivota.
Za nas roditelje sve ove cinjenice gore navedene predstavljaju pravo opustanje i odmor. Svi dragi ljudi su oko mene i na oku su mi sto je dodatna pozitivna energija koja daje letovanju posebnu draz.

Zajednicki kotlici i rostiljanja su tek posebna prica.

Tu se sakupi i ostala raja iz tvrde gradnje pa dozivljaj bude kompletan. Kompletna ostrvska ekipa na jedom mestu i to na kakvom,na nasem Tasosu.

Ono o cemu pisemo i mastamo tokom cele godine nam se ostvari u kampu. Ovo sve ne bi bilo izvodljivo u apartmanima ili ne daj Boze hotelima. Svi u gacama bez obaveze i bilo kakvog opterecenja. Sta vise covek da pozeli od ovoga ??
ovo je nasa letnja terasa mesto gde ovo pisano druzenje dobija pun smisao :

pogled sa plaze na prvi red kampa :

ovo je jedan okuprani deo srpskim kamperima tj sam kraj kampa u kome smo i mi bili smesteni,kao i vecina nasih kampera :