Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Nedelja, 20 Septembar 2026, 21:36

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 252 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Petak, 10 April 2015, 00:40 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 19:30
Pol: Bata
Ja sam ulazio u jedan zbog radi sebe,nisam osmatrao puno te detalje druge su mi stvari bile bitnije.Mi se ionako uvek zabodemo oko nekog Wc-a tako da nam to nije problem,tu smo pozarni. :D Prvi smo na jutarnjem i vecernjem tretmanu. ;)

Sad salu na stranu ali rekao bih da ih je sasvim dovoljno. :think: Svaki segment kampa ima svoj mokri cvor pa sad ako se malo i priceka nije strasno. :naughty:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 18 April 2015, 20:49 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 23:28
Pol: Seka
KDI i RDI, veoma prijatno ste me iznenadili ovom zajednickom pricom o kampovima na Sitoniji! Ovo sto ste do sada predstavili mi se veoma dopada! :ljubac: Po onome sto videh i zapamtih, "Talatta" mi se vise svidja...svaka cast na opisu i slikama! :bravo: Slike su me skroz zbunile: kao da gledam Pefkari! :smesko-levo-desno:

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 19 April 2015, 19:50 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:29
Na 5km južno od Sartija nalazi se turističko mestašce Skala Sikia.
Zauzima lepu peščanu plažu, ali samo mesto mi deluje nezanimljivo.
Vredno pomena je jer postoji nekoliko malih kampova. To su zapravo veća dvorišta (istu situaciju imamo i u mestu Kalamitsi koje se nalazi pored kampa Tallata) koja imaju samo najosnovnije da bi kamp funkcionisao. Cene su pristupačne (oko 50% jeftinije u odnosu na ozbiljne kampove). Pogodni su za one koji su mobilniji, te vole da na par dana menjaju mesto boravka i krstare određenom maršutom bez da se stacioniraju ceo odmor u jednom mestu.
Mesto Sikia je odmah preko magistrale na 3-4 km od Skale Sikias. Jednom nedeljno je pijačni dan sa skromnijom ponudom.
Kalamitsi, mesto na južnom (jugoistok) delu Sitonije ima po mom mišljenju lepšu plažu od Sikije (sitan beli pesak). Ima pravi morski šmek, par prodavničica, restorane, kafiće. Cene u par mini kampova su skoro kao i u velikim kampovima, ali je mesto gde će neko sigurno poželeti da ostane duže od samog prenoćišta.
Poseduje i maleno ostrvce koje se nalazi par desetina metara od plaže, i na vrhu ostrvca je malena crkvica (one koje srećemo u dvorištima pojedinih kuća ili pokraj puta).

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 21 April 2015, 16:02 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
:bravo: Lepo vi ovo opisujete, da čovek poželi da kampuje i ako nikada nije. Kampovi mi se uvek čine, kada malo prošetam nekim, kao neke mirne oaze idealne za odmor. Da li je preko dana u kampovima stvarno tako mrno ili sam ja samo slučajno stekla takav utisak? Verujem da uveče počinje vreva, druženje i zabava, posebno onih kampera koji su došli u grupama.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 21 April 2015, 19:30 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Ima kampova koja su poznata da ih pohodi mladež ali su ređi. Tu je muzika glasnija i prag tolerancije mnogo viši jer je i predviđen da mladi mogu da se opuste.
Kamp podrazumeva celodnevni mir, gde se i pri druženju tokom dana neće čuti preglasna muzika ili vriska. Desi se tokom večeri da bude neka proslava rođendana, ali i to se završi bez prevelike buke do oko ponoći. Jedinu neprimerenu larmu može prirediti domaće mlađano društvo, tj Grci.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 21 April 2015, 21:45 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
E to mi se svidja. Volim na odmoru mir i tisinu, a ako mi se slusa muzika, tu je izlazak u grad i neki kafic, klub, grcko vece...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 01 Jul 2015, 22:07 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Na samo 3-4 km od Neos Marmarasa (ka Nikitiju) nalazi se kamp Castello.

Slika

Slika

Oivcen je potokom s jedne i glavnom magistralom s druge strane.

http://www.tripinview.com/en/presentati ... w&id=31396

http://www.tripinview.com/en/presentati ... w&id=31392

Vidi se da mu sumarak pruza solidan hlad.

Slika

Slika

Omanji je, uredan, skockan.

Slika

Slika

Slika

Slika

Kucni ljubimci nisu bili dozvoljeni 2014.
Prodavnica je lepo oskrbljena.

Plaza je peskovita a na ulazu u vodu ima plocastih stena.

Slika

Slika

Plaza Lagomandra je od kampa udaljena oko 1km (treca uvala, sasvim levo na slici).

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 01 Jul 2015, 22:19 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

U samom Neos Marmarasu postoji kamp alii je u ocajnom stanju.
Poseduje prelepu malu plazicu i ususkan je pod ogromnim drvecem koje obezbedjuje celodnevnu hladovinu.
Kamp je na brdu koje deli sam grad (sa gradskom plazom, desno) od njenog "predgradja" i plaze Paradiso na koju se kamp naslanja (levo).

http://www.tripinview.com/en/presentati ... w&id=31438

http://www.tripinview.com/en/presentati ... w&id=31437

http://www.tripinview.com/en/presentati ... w&id=31434

Na kraju Paradisa se vidi pocetak kampa, ograda i stene koje ga oivcavaju.

Slika

Slika

Slika

Posto se nalazi na prilicno strmom brdu ono je zaseceno tj napravljene su kaskade. Kada bi se ulozilo u njega verujem da bi boravak kostao koliko i osrednji studio u samom gradu...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 01 Avgust 2015, 14:19 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Samo da se malko otrgnem od poslemorske depresije pa cu da dopunim povoljnijim utiscima ovaj kamp u NM.
Posto sam sa porodicom obisao u dva dana Sitoniju (posle povratka sa Tasosa, nesto kao letovanje na bis) u potrazi za potencijalnom narednom letnjom destinacijom, bice tu podosta materijala da se ova tema obogati prezentacijom jos nekih kampova.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 01 Avgust 2015, 18:51 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Nemoj se predugo odmarati vec izbacuj karte na sto dok su utisci jos svezi. :clap: Ovo do sada obecava. :handgestures-thumbupright:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 02 Avgust 2015, 16:40 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Obećani dodatak - izgled kampa u NM u sezoni.

Slika

Na recepciji je radila bakuta od gotovo 100 leta, koja je natucala engleski (i ja laik to primetih) sa nemackim akcentom, i ako sam dobro razumeo pominjala je nekakav popust od 10%.

Slika

Slika

Kamp je bio prilično praznjikav. Pažnju privlače visoko zimzeleno drveće i terasasto uređen teren jer je strm spust ka plaži.

Slika

Slika

Slika

Slika

Bezecovah par placeva.

Slika

Slika

Verovatno šatori kampa, al se ne sporazumeh za način i cenu iznajmljivanja.
Slika

preslatka plažica i kafić na njoj

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Frižideru su očajni, ali free, a mokri čvorovi (2-3 kom) od sjaja do očaja (uslikah lepši).

Slika

Slika

Slika

U kampu ima restorančić, prodavnicu i dečje igralište.

Slika

Slika

Slika

Slika

Sve u svemu, kamp ne izgleda reprezentativno ali pozicijom u samom gradu zavređuje visoku ukupnu ocenu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 02 Avgust 2015, 21:30 
Nije prisutan
Izviđač
Izviđač
Korisnikov avatar

Pridružio se: Subota, 25 Jul 2015, 13:08
meni se ovaj u marmarasu baš sviđa. kad bih ubo onaj ograđeni plac sa slike mogao bih celo leto tu da provedem. a plaža jeste mala ali je sltkiš i ima bre 'LADAAAA

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 06 Avgust 2015, 22:00 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Armenistis, dodatak za leto 2015.

Ovaj kamp mi je bio prvi izbor da zameni Tasos i Pefkari (zelja za sledece letovanje je Sitonija).
Bio...ali, sve je se nesto namestilo da od toga gotovo odustanem, narocito ukoliko budemo letovali u spic sezoni.

Slika

Na ulazu je bila velika guzva a radnici iz obezbedjenja i na recepciji prilicno nepredusretljivi. Tu videh da sam bio u zabludi sa cuvenim popustim 3+1 7+2 10+3 jer oni vaze samo za vansezonske periode.
Obavezna je unapred rezervacija (u sezoni) i uplata avansa (bilo je i praznih placeva tako da ovo mozda i nije obavezno pravilo).
Ruzni su mi i frizideri koji se iznajmljuju (zajednickih free nema) i stoje napakovani ko sefovi na prometoj ulici kampa.

Slika

Pre decjeg konacnog NE (kasnije o tome), evo lepih stvari u kampu.
Puno je debele hladovine, slobodnih zelenih povrsina za sah, razne igre i sportove, beach bar,...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 06 Avgust 2015, 22:20 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Plaza Armenistisa mi je bila mozda i najlepsa od svih kamperskih koje sam obisao na Sitoniji.
Kako smo joj se priblizavali, bilo je sve vise sumnjicavosti...

lici mi na idealno leglo komaraca

Slika

Slika

I onda neverica...voda je indigo boje, modra, skoro crna. Kada se zgazi u pesak, krece da izbija neko crnilo od vode.
Sretoh porodicu iz Srbije i covek (koji je vec ranije rezervisao tj uplatio kamp) mi isprica da je cuo da je pre par meseci bio pozar u brdima iznad kampa a da je potok doneo veliku kolicinu garezi i cadji (na koju nailaze stalno u moru, kao i ugljenisane grancice) i da sumnja da se ovo jos mesecima nece isfiltrirati.

Slika

Slika

Slika

Naravno, otpalo je i planirano kupanje te produzismo ka kampu Platanitsi u blizini Sartija.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 07 Avgust 2015, 22:59 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Au kakav sok Dejevla citam i ne verujem sopstvenim ocima. :snooty: Zaista se ovim "detaljima" nismo nadali ni ti ni ja. :think: Neprijatno iznenadjenje nema sta. More ce se srediti u to sam siguran ali za ovaj kanal sa nekom slivnicom vodom i malom baricom nisam znao. To je koliko ja znam i koliko se secam bio suv kanal bez ikakve vode ?? :think: Ili je to ovog leta proradilo nesto s'brda ili ja na to nisam ni obracao paznju. :confusion-shrug: Ipak najvece iznenadjenje je da nema zajednickih frizidera. Za one sto se iznajmljuju a izgledaju kao limene fioke znam ali nisam mogao da pretpostavim da nema zajednickih frizova,pa njih svaki kamp poseduje. :think: Sve u svemu ovaj tvoj izvestaj sa lica mesta bitno menja na stvari u planiranju i razmisljanju za neku narednu godinu. Sada je to vec previse minusa za jako visoku cenu ovog kampa. :hand:

Poslednji put menjao Deki r-4 dana Petak, 07 Avgust 2015, 23:07, izmenjena 2 puta

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 252 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.