Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Nedelja, 20 Septembar 2026, 22:25

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 252 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Ponedeljak, 30 Mart 2015, 11:24 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:29
Pol: Bata
Svojom popularnošću i svim onim što nudi, Armenistis zaslužuje da se predstavi odmah posle Talate, a i po svojim gabaritima je upravo tu rangiran.
Što se tiče subjektivnog doživljaja, kod mene je na prvom mestu poželjnih sitonijskih kampova.
Inspirativniji bi mi bio samo neki maleni kamp koji nema šablonsko pružanje usluga ili slobodno kampovanje na lokaciji koja je teže dostupna širokim turističkim masama.
Armenistis se nalazi na istočnoj obali Sitonije, između Vurvurua i Sartija.
Taj potez obiluje najlepšim plažama Halkidikija a na jednoj od njih je Armenistis. Time zauzima i dobru stratešku poziciju za one koji ne žele da letovanje provedu samo na jednom mestu. U blizini se nalazi na desetinu prelepih, uglavnom peskovitih plaža (sitan beli pesak), i more očaravajuće tirkizne boje.
Karakteristično je što imaju lep markentiški potez u vidu besplatnog boravka ukoliko se pri prijavi obavežete na određeni dan boravka kod njih (3+1, 7+2, 10+3).
O samom kampu uz pregršt slika u narednim postovima...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 04 April 2015, 18:28 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Lepo je obelezeno skretanje sa magistrale ka kampu, i posle par stotina metara je putokaz ka recepciji sa sve maskotom kampa.

Slika

Pred ulazom ima parking za automobile tako da korisnici kampa mogu da izaberu da li ce placati da im ljubimac bude blize.
Levo od kapije produzava put za one koji ne zele da idu kroz kamp (ostavlja se dokument a za duzi ostanak se placa ulaz) te na plazu mogu doci sa krajnje leve pozicije.

Nivo organizovasti kampa se vidi vec na ulazu po kantama za razvrstavanje otpada.

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 04 April 2015, 18:40 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Recepcija

Slika

Posto je bio kraj sezone, krenuli su uredjenjem kampa i pripremom za sledecu sezonu.
Sekli su granje i kratili zive ograde kojim su oivcene parcele unutar kampa.
Kamp je podeljen na zone u odnosu na deo gde se nalaze, blizina plaze, hladovina kojom raspolaze,...

Slika

Bilo mi je cudno zasto su sa parcela izvezli sve kamp kucice na stazu, dok su vlasnici sklapali svoje trajno postavljene satore.
Prskali su zemljiste, tj detaljna dezinfekcija i deratizacija kampa. :clap:

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 05 April 2015, 20:47 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Plaza je od sitnog belog peska, uzivancija ljubiteljima odbojke. Nema dugog plicaka sem u desnom delu plaze. Oivcena je stenama koje pruzaju priliku za lep ulov roniocima i ribolovcima.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 06 April 2015, 21:39 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Kamperi naoruzani klimauredjajima zauzimaju prvi pojas uz plazu tako da im nedostatak hladovine ne predstavlja problem.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 06 April 2015, 21:48 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Ovo su prikolice koje su stacionirane tu tokom cele godine, tako da imaju najbolja mesta. :)

Slika

Slika

Sve ovo iz mozda najlepseg ugla, sa brdasca iznad kampa koje zasluzuje poseban post...
Kamp se proteze kroz drvece u levom delu slika.

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 06 April 2015, 23:07 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Najmanje slika sam napravio unutar samog kampa, ali on je tako lepo prezentovan na netu, sa svim sadrzajem koji nudi, tako da slike nisu neophodne.
E sad o pomenutom brdascu na krajnje desnoj strani plaze.

Slika

U tom delu je najduzi plicak i najtoplija voda, i najveci broj usidrenih camaca kampera (odatle toliko bova).

Slika

voda je prelepa

Slika

Ko ima avanturistickog duha neka se strmom stazom uzvere na brdasce.

Slika

Obavezno da se ponese samo fotoaparat!
Sledeci post necu kvariti recima da bi uzivali u slikama koje su nastale posle "planinarenja".

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 07 April 2015, 13:52 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 09:04
Pol: Seka
Ovo deluje sve super, veliko :bravo:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 08 April 2015, 19:55 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

pogled sa brdasca

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 08 April 2015, 20:48 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

I jedna specificnost kampa...ima travnato fudbalsko igraliste. Slobodnom procenom bih rekao da je vece od rukometnog i ucinilo mi se da ima i reflektore. :dance:

Slika

Slika

Voleo bih da se nadjem u srpskom timu (s obzirom na kondiciju najbolje da stanem na gol liniju) u tekmi sa nekim strendzerima. :smesko-levo-desno:

Pozdrav iz Armenistisa. Uskoro se "vidimo" u nekom drugom sitonijskom kampu. :op:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 10 April 2015, 00:01 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 19:30
Provedite jedno sasvim drugačije leto u kampu Armenistis na prelepoj plaži, pored kristalno čistog mora, okruženi prirodom i sve to u kombinaciji sa modernim pogodnostima, odličnom hranom i uslugama visokog kvaliteta.
Kamp Armenistis je udaljen 135 km od Soluna i 115 km od Internacionalnog aerodroma u Solunu. Vurvuru je na 27 km od Armenistisa. Armenistis je idealno mesto za porodični odmor obogaćen sportskim i drugim aktivnostima. Plaža na Armenistisu održava standarde Plave zastave svake godine i dobitnik je te iste.

Armenistis Vam uvek nudi mesta za karavane i kamp prikolice u hladu i sa lakim i brzim električnim napajanjem.
Jedno takvo mesto sadrži:
1. Hlad
2. Toalete sa tuševima u neposrednoj blizini
3. Napajanje električnom energijom jačine 880 vati
4. Parking mesto

Usluge i pogodnosti:
Lokacija Armenistisa nikog ne ostavlja ravnodušnim, pogotovu što gleda na Egejsko more i vrh Atosa. Pored toga, okružen je pravim mediteranskim biljem. Kamp Armenistis pruža smeštaj i razne usluge i pogodnosti, sve u skladu sa prirodom, još od 1982. godine.
Dakle, jedno kompletno i kvalitetno kampovanje koje čine: restoran, kafeterija, supermarket, prodavnica suvenira, doktorska ordinacija, spasilačka ekipa, instruktori i mesta za razne sportove, radionice za decu, bioskop, toaleti i tuševi sa toplom vodom, besplatna parking mesta, perionica za veš, frižideri za iznajmljivanje, bankomat i Wi-fi.
Izvor: forum "kamper klub Srbija"

Ovo je originalan tekst iz mog dopisivanja sa izvesnom Jelenom koja je u Armenistis kampu radila u sezoni 2014. To je njen odgovor meni na pitanje o utiscku iz kampa. Posebno je zanimljivo jer se devojka nikada ranije nije sretala sa ovom vrstom boravka u prirodi i pre prihvatanja ovog posla bila je veoma skepticna. Nakon provedenog leta nije krila svoje odusevljenje. Ovom tekstu uz fotke naseg kampera Dejevla se nema mnogo toga dodati.
Ja sam licno obisap ovaj kamp 2010 godine i bio sam fasciniran onim sto sam video. I ovaj kamp spada u sam vrh Grckih kampova A kategorije. Koliko sam ja uspeo da zapazim u jednom provedenom danu ima sve sto je neophodno za kvalitetno funkcionisanje jedne porodice.
Hladovine ima sasvim dovoljno,sanitarije i mokri cvorovi su veoma cisti i u odlicnom stanju. Postoji prodavnica solidno snabdevena i jos ponekih sadrzaja za decu i omladinu uglavnom.
Ipak ono sto Armenistis izdvaja je fenomenalna plaza kakvu cete tesko gde pronaci. Za ove moje reci najbolje svedocenje su upravo Dekijeve fotke.Ako koza laze rog ne laze. ;)

Naravno da ne bude sve bas idealno potrudio je se cenovnik usluga ovog kampa.Jos je visi nego u Talata kampu. Mozda bi mala zamerka mogla da bude,a vezana je za porodicno kampovanje, je veliko prisustvo omladine posebno u vecernjim satima znaju da "zuruju" do ranih jutarnjih casova. Ipak dobrim odabirom lokacije parcele ovaj problem lako moze biti resen.

Ovo je link kampa gde se mozete informisati o cenama i ostalim uslugama koje vam ovaj prelepi kamp pruza :

http://www.armenistis.com.gr/index.php?lang=en

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 10 April 2015, 00:23 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Evo jos nekih Jecinih utisaka iz kampa kao i korisnih saveta u odabiru parcele za sator i jos ponesto . . .

Veliki pozdrav, ovog puta iz Srbije i hvala Dekiju na ovako lepom tekstu, a i kamp zasluzuje svaku pohvalu. Armenistis mi je prirastao za srce ne znam da li vise zbog mora ili ljudi sa kojima sam radila i koje sam ugostila... Bila sam na raspolaganju gostima iz Srbije (od dece za koju sam pripremala radionice, njihovih roditelja cije sugestije vezane za kamp i njegovo poboljsanje su nam bile od velike koristi, pa sve do studenata za koje sam, nadam se, organizovala nezaboravan provod) i mislim da mi je bas to predstavljalo najvece zadovoljstvo!! Osim ovog radnog iskustva, eto sad imam i iskustvo u kampovanju, kao sto sam vec u prethodnom postu rekla, ovo mi je bilo prvo kampovanje i sasvim sam sigurna ne i poslednje, jer sada znam da mi spavanje u satoru ne predstavlja problem i da je kampovanje bezbedno. Tako da, eto, nosim samo pozitivne utiske iz kampa i rado bih se vratila da radim tamo i sledece godine, ponuda je otvorena, pa mozda je i prihvatim, ali o tom potom. U svakom slucaju, tamo ce sigurno biti neko iz Srbije i sledece godine, tako da cete neizostavno imati odlicne domacine.
Ja bih preporucila one sektore blize moru (ako pogledate mapu kampa http://www.armenistis.com.gr/index.php? ... 79&lang=en videcete da su to parcele 400, 500, E, 200), sredjeniji su, uglavnom su porodice tamo, dok su u sektoru 300 mladi, uglavnom Grci, koji dolaze vikendom. Parcele su jasno ogranicene i obelezene, deli ih rastinje (nisko zbunje i cvece) i drvece, tako da ima dosta hladovine. Pocetkom jula nema guzve (avgusta ima najvise), bar je tako bilo ove godine. Buke nema, muzika u baru nije glasna i ove godine nije bilo ni komercijalne ni grcke muzike, tako da je bilo mirno, sto se dopalo porodicama. One radionice i sportske aktivnosti za decu koih ima stalno tokom cele sezone su na grckom, ali to deci iz inostranstva ne predstavlja problem. Radionice za decu na engleskom (sa prevodima na srpski, grcki, bugarski i italijanski jezik) ove godine su bile organizovane na volonterskoj bazi, pa ako budu imali i sledece godine tako dobre radnike, bice i radionica, jula i avgusta svakako. Zajednicke frizidere nisam koristila, videla sam goste da ih koriste, tako da su u dobrom stanju, i iznajmljuju se na recepciji. Sto se tice rezervacija, najbolje je da rezervisete mesto preko sajta i to mesec dana unapred.
Izvor: forum "kamper klub Srbija"

Evo ovo su nam informacije iz prve ruke veoma korisne ako se ko odluci za Armenistis kamp. Uz prelepe fotke i savete nadam se da ce vam i ovaj kamp biti makar malo blizi za donesenje eventualne odluke. Ovo je moj predlog broj 1 sto se tice kampova na Sitoniji.

Poslednji put menjao Deki r-4 dana Petak, 10 April 2015, 00:28, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 10 April 2015, 00:28 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Deki r-4 je napisao:
da ne bude sve bas idealno potrudio je se cenovnik usluga ovog kampa

Sa ovim se ne slazem.
Kada se uracuna popust Armenistisa ( 3+1, 7+2 i 10+3) mogao bih da se kladim da je jeftiniji od Talate ali nesto nemam volje sada da preracunavam cene. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 10 April 2015, 00:32 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Ne brini se Imenjace ima ko je ovde zaduzen za racunanje. :idea: Javice se on sam uskoro,nadam se . . . :D

To je bar lako izracunati posto imamo linkove za oba kampa na kojima su cenovnici. Uz pomoc njih svako moze da izracuna sta je jeftinije u zavisnosti sta planira da koristi u kampu,brojnosti clanova porodice,smestaja(sator veliki ili mali,prikolica itd), i ostalih aspiracija svakoga ponaosob.
Na nama je da mi sirem auditorijumu predstavimo sta sve mogu ocekivati i same ponude kampova a odluku ce svakako doneti buduci citaoci ovih redova.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 10 April 2015, 00:34 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Ova mapa Armenistisa je odlicna. Nekako mi se cini da bi broj WC-a mogao biti veci. :think:

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 252 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 17  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.