milenaidaki je napisao:
Koji su ti planovi za proleće/rano leto 2026. i 2027, pošto znam za ovu godinu? Hajde da kažemo da inače u jesan znamo gde ćeš..

urbi je napisao:
Blago tebi Vlado! Ja, po prvi put, ne znam ni gde bih ni šta bih...
Bitan faktor je i cena. Sve je užasno poskupelo.
Planiranje / maštanje o putovanjima je meni vrsta motivacije za običan dan. Ima i ta izreka da čovek pravi planove a Bog se smeje, ali je i to sastavni deo života. Osim faktora novca ja se borim i sa manjkom slobodnih dana, starim roditeljem koji zahteva dodatnu pažnju, primetnim smanjenjem poslova itd.
Plan je jednostavan [emoji38]
Za par nedelja idem u obilazak regiona Puglia u Italiji - Bari, Polignano a Mare, Monopoli, Matera, Arberobelo, Ostuni ... samostalno, sporo putovanje, ako posluži vreme da padne i poneko kupanje
Septembar ove i sledeće godine da zaokružim Kiklade, jedne godine Kea i Kitnos, druge Anafi i Astapalea, a koji će biti redosled zavisi za koji datum ulovim povoljnije avio karte, da li tog datuma ima trajekta, kakve mi budu cene smeštaja. Znači nije moj plan baš sa zakucanim datumima.
Decembar još neki božićni market, možda Krajova u Rumuniji.
Za februar bih neku egzotiku, mnogo mi se dopalo na Kubi, kao i Dacine slike iz Dominikane ali bih sada neku Aziju poput Šri Lanke ili Vijetnama, neki drugari mi preporučuju i Bali. Znači neka destinacija gde je toplo, da može da se par dana kupa i da ima da se obilaze priroda, hramovi. Februar jer mi je rođendan, praznik je sa dva neradna dana a meni je svaki dan koji uštedim važan. Navedene destinacije jer cenom odgovaraju. Ne bih samo Tajland, sviđala mi se tura sa Kambodžom i Vijetnamom ali su međusobno nešto kratko ratovali pa takvih tura više nema.
Pošto su okakve destinacije skuplje nego standardna putovanja, više slobodnih dana potrošim onda mogu te godine još samo na more (Kikladi 10-ti put i 20-to ostrvo) i neki vikend u okruženju.
U decembru 2028 imam jedan "okrugli" rođendan, pa se planira proslava na plažama Mauricijusa, Zanzibara ili Sejšela i red je da vidim i Afriku.
Zato će te godine more da bude ranije, npr u junu i mogao bih da promenim destinaciju i vidim neko drugo ostvo poput Sardinije, Sicilije, Majorke, ako ću već kasnije da se samo kupam i ispijam koktele onda u ovom terminu mogu i da malo obilazim.
Ako plan ostvarim 80% i odem makar na jednu egzotiku biću zadovoljan.
Šta kažete, nije loš plan [emoji38]
E Vlajko,sto bi rekli nepristojan jezikom,zinula sam čitajući, idu mi bale,i zelim ti da ti se sve ostvari