Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Ponedeljak, 21 Septembar 2026, 17:23

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Četvrtak, 26 Mart 2026, 15:15 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 23:28
Pol: Seka
Dugo smo imali zelju da odemo i obidjemo ovo mesto. Nasa Urb me je potakla nedavno, ja rekla Zokiju...i u roku od pola sata rezervisali smo smestaj preko Bookinga...i krenuli proslog cetvrtka ujutro..imali smo 2 nocenja, a 3 dana smo koristili ponudu Akva parka. Malo sam se kolebala, jer sam cula oprecna misljenja i iskustva...i citala na netu...sad mi je drago sto smo bili...po povratku sam, prvo jutro, cim sam otvorila oci, pomislila- sad cu da se bucnem u bazen! :mrgreen: Onda vam je jasno da mi je prijalo!

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 26 Mart 2026, 15:32 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

"Penthouse Renasterii Amazonia" naziv je smestaja...ljubazni domacin nas je docekao ispred zgrade i uputio na privatni parking, na kome nikad nije bilo "da nema mesta"...sve je osvetljeno, cim zagazite na prostor parkinga, i pod kamerama. Osecala sam se sasvim bezbedno. Nas penthaus je bio na trecem spratu...zgrada nema lift, pa je meni bilo tesko pentranje vise puta dnevno, pod teretom...verovatno mladjim, zdravim i ljudima koji ne vuku svasta nesto na plivaliste to ne bi smetalo...nije ni meni "smetalo", nego mi je bilo tesko da popnemo sav prtljag, kao i da se, posle celog dana na bazenu, penjem sa gomilom stvari u rukama...

Stan je ogroman, oko 130 kvadrata...u prizemlju je veliki dnevni boravak, sa radnom sobom (u okviru koje je i biblioteka) i trpezarijskim stolom, kuhinja, spavaca soba, ogromno kupatilo sa velikom kadom i velikom tus kabinom, predsoblje sa civilukom za jakne, ormanom za obucu i velikim fenomenalnim ogledalom, koje vas laze da izgledate bolje nego sto izgledate... :mrgreen: ...velika natkrivena terasa...a na spratu je spavaci kutak, u kome se nalazi jedan singl i jedan bracni krevet, komoda, kupatilo (sa jos jednom kadom i tus kabinom) i 2 degazmana za garderobu, posteljine...plus ogromna terasa, koja je delimicno natkrivena...odlicna za vecernje druzenje ili suncanje preko dana leti...svo cetvoro smo bili odusevljeni velicinom prostora...lose je sto sto taj deo nema svoja vrata...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 26 Mart 2026, 15:46 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Dobijate po 2 peskira, napunjene dozere za sapun i kupku...u kuhinji ima osnovnog posudja, osim dubokih tanjira...vec su tu bili sundjeri i deterdzent za pranje sudova (mada ja uvek ponesem svoje, plus zasladjivac i salvete), ubrusi za ruke, nesto zacina u kuhinjskom elementu, vestacki zasladjivac...ketler, aparat za espresso...nigde dosad nisam nasla dzezvu za kafu, tako da i to nosim, i to emajliranu, jer nikad ne znam da li ce biti elektricni sporet, indukcione ploce, plin...ovako, taj materijal je za sve varijante...ponesem i nasu kafu, jer obicno ne mozemo da nadjemo druge, osim filter kafa...sporet je na plin, a ima i rernu...imate veliki frizider, case, solje...stalak za vina...trpezarijski sto je ogroman, sa 3 stolice sa jedne strane, a sa druge su fioke i mesto za posudje...kao kuhinjsko poluostrvo...susilica za ves je u onom delu degazmana na spratu, a u prizemlju, ispred spavace sobe- usisivac...u ormanu u spavacoj sobi je bila pegla i dodatni pokrivaci, ofingeri...

Ono sto mi je bilo "mana" u smestaju je sto nije bilo lifta u zgradi, nije bilo fena za kosu i sto se grejanje palilo daljinski, verovatno...kada smo usli i uneli prtljag, u jaknama i sa kapama, delovalo je jako toplo...termometar je pokazivao 22*...ali, radijatori u sobi i kupatilu su bili potpuno hladni..mojoj ekipi je bilo ok, meni je falilo da bude toplo kad se vratimo sa plivalista i kada treba da se okupam pred spavanje...druge noci sam se probudila oko 4 h ujutro, i konstatovala da su radijatori nagruvani...ali, kada sam ustala oko 7 h- sva grejna tela su bila iskljucena...a jutra su bila oko 0*, a preko dana temperatura je bila oko 17*...

Imali smo i peh...poslednjeg dana, pred polazak, susilica je bila vracena na isto mesto sa koga je uzeta...pala je, zaglavila vrata od degazmana...tako da smo platili pola cene odglavljivanja iste. To je kao da smo platili jos jedno nocenje za 4 osobe.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 26 Mart 2026, 15:50 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

"Lidl" je bio na par minuta od smestaja, kao i "Amazonija akva park" (mozda 6-7 minuta, uz nase vucenje)...u nasoj ulici je bila i policijska stanica. Drvece je procvetalo i kraj je bio bas lep. Preko puta je bio neki rostilj, neka hrana tipa rucak, koja je radila samo do 15 h. Inace, miran kraj. Rekli su nam da je to industrijska zona na istoku grada. Bilo nam je cudno da je tu smesten akva park...bilo je jako lepih vila u kraju...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 26 Mart 2026, 16:00 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Kraj u kome smo bili smesteni

Slika

Slika

Slika

Vodotoranj u Fabricu naselju je industrijski spomenik u Temisvaru, koji se nalazi u ulici Samuil Micu, br. 16. Pocetkom 20. veka bio je jedan od izvora vodosnabdevanja u Temisvaru. Predstavlja kulturno nasledje od nacionalnog znacaja. Vodotoranj u Fabriku je opremljen rezervoarom za pice od 500 metara kubnih. Posle Drugog svetskog rata, vise vodenih postrojenja je izgradjeno za potrebe vodosnabdevanja grada tako da tornjevi vise nisu bili potrebni za svrhu vodosnabdevanja. Voda za pice se dobijala iz vise od 100 izbusenih bunara, koji crpe vodu iz zemlje sa dubina od 100- 250 m.
Pocetkom 21. veka, Vodotoranj u Fabricu pripadao je tekstilnoj fabrici "1 Iunie", koja je 2017. godine bankrotirala. Oba vodotornja su stara i dotrajala i bilo je predloga da se prostor izmedju njih koristi za restorane, kafice, muzeje, izlozbe i slicno.

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 26 Mart 2026, 16:21 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 26 Mart 2026, 16:25 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 26 Mart 2026, 16:28 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 26 Mart 2026, 16:33 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 26 Mart 2026, 16:39 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 26 Mart 2026, 17:27 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Krenuli smo oko 9 h iz Beograda, a stigli u smestaj u 14 h.
Posle razmestanja po stanu, krenuli smo ka Akva parku, do koga se nasom ulicom ide pravo do kraja ulice, skrene se desno pod pravim uglom i pravo ide jos 300 m do ulaza. Na nekoliko saltera su se kupovale karte. Placanje karticom. Dobijete "gumene satice" za kasete, slicno kao u Djuli. Zaista ima puno mesta, dovoljno kabina, fenova (mada nisu dovoljno jaki za dugacke guste kose). Cisto je, mirise na cisto. Cim se udje, postoji odvajanje za zene i muskarce...svaki deo ima toalet sa vise kabina i puno tus kabina...u njima stoje dozeri sa kupkom...onda svi izlazimo na isto mesto...prodje se kroz dezobarijeru...i ulazi se u veliki prostor sa bazenima, toboganima..iz tog dela se na sprat moze ici do lezaljki...ili u termalni i spa deo (koji ovog puta nije radio) i deo gde je ekspres restoran...i u produzetku odvojen deo sa 2 bazena...jedan je plivacki...dug oko 20-25 m...od ponedeljka do petka, od 17-21 h veci deo bazena je zauzet za treninge dece koja uce da plivaju. Za drugi bazen ne znam cemu sluzi, jer je ovog puta bio ispraznjen i ogradjen, nije mu se moglo prici.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 26 Mart 2026, 17:36 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Temperatura u bazenu za plivanje je odlicna...taman kako treba...mozda bi temperatura vazduha u tom delu mogla da bude malo visa...kada se izlazi ka restoranu, oseca se kao da je promaja...definitivno nije toplo tu...dok, cini mi se, temperatura u delu gde je bazen sa masazerima, deciji i djakuzi je dosta visa...u delu oko plivackog bazena su lezaljke, a u ostalom, vecem delu, rasporedjene su stolice u delu oko bazena...na spratu su lezaljke......u delu oko plivackog bazena su meke lezaljke i bele sa sipkama- tvrde...meni je dobro dosla sundjerasta lezaljka, koju godinama nosim u Djulu, a koju mi je i nasa Urb posavetovala da ponesem i ovde... :ljubac: ...plivacki bazen je dubok 1,25 m...u tom delu se oseca neki opustajuci miris...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 26 Mart 2026, 17:45 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 26 Mart 2026, 17:48 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 26 Mart 2026, 17:50 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.