Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Utorak, 22 Septembar 2026, 09:48

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105491 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6947, 6948, 6949, 6950, 6951, 6952, 6953 ... 7033  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Kafić
PostPoslato: Četvrtak, 04 Decembar 2025, 09:20 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 29 Jul 2015, 20:22
Pol: Seka
VlaMar je napisao:
....
Šokiran kako ova mesta izgledaju drugačije kada nema tezgi po trgovima i kada je manja gužva. Kada uspem da se vratim u ritam postaviću par slika da vidite i okićene fasade.

Jedva čekam tvoje slike, ako je suditi po onih nekoliko koje si nam okačio, baš će da bude padanje u nesveS :D

I... sad polako sređujem slike za ova sela okolo, i znam da se sva reklamiraju kao posebna poslastica za advent. Pokušavam da zamislim koliko li je tek tamo gužvanjac ako u selu živi<2k ljudi, a bane im 5k turista u danu?
Možda bolje da ne zamišljam... :lol:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 04 Decembar 2025, 10:45 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 06:46
Pol: Bata
Bojim se da neće biti baš wow, zapravo nisam preterano zadovoljan. Za razliku od tvojih mirnih ulica, za vreme marketa je prilično bilo ovako :( Previše ljudi, na najfoto mestima previše influensera u pokušaju, nijedan trg ili katedralu nije bilo moguće slikati od tezgi i dodatne opreme, rano padne mrak pa je potrebna duga ekspozicija i mirna ruka ali je to nemoguće jer te stalno neko gura, stativ nisam ni nosio nakon prve večeri.
Slika

Tek kada se marketi zatvore sam mogao da uslikam nešto lepo i uglavnom su te slike iz Miluza.
Slika

Ali biće poneka slika okićenih fasada i trgova ili sa tezgi. Meni je bilo super zanimljivo, ali baš ovako kao vikend putovanje, možda jednom u nekoliko godina.
Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 04 Decembar 2025, 11:41 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 23:28
Poslednja je za mene, je li tako? :mrgreen:

:ljubac:

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 04 Decembar 2025, 11:41 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Daj i one diiivneee lampione! :pray:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 04 Decembar 2025, 17:57 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 21:00
jack je napisao:
IvanBP je napisao:
Hvala na čestitkama. Ne stgoh juče da se javim, stislo sa svih strana.
Mi rezervisali banjanje od 3 dana opet u Radencima. Posle bi do Salzburga ali još nismo našli hotel. Po običaju tražimo nemoguče a to je da je blizu centra a da nije preskupo.
I da, svima nam se ide opet u Pariz.

A što se tiče smeštaja u centru... bolje biraj apartman nego hotel, cene znaju vrlo da se razlikuju, a i komocija je veća u stanu/kući nego u hotelu.
Plus imaš svoju kujnu pa je razlika i u trošku za hranu, čak i samo doručak ako plaćaš u hotelu poprilično je skuplje nego kad doneseš iz obližnje bakalnice ili pekare
A da ne pominjem da neki od njih imaju i svoje parking mesto...

E Jack, da je bar sve tako jednostavno....

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 04 Decembar 2025, 18:18 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Gotova je "Zeneva"...pa- izvol'te! :ljubac:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 04 Decembar 2025, 21:57 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

IvanBP je napisao:
jack je napisao:
IvanBP je napisao:
Mi rezervisali banjanje od 3 dana opet u Radencima. Posle bi do Salzburga ali još nismo našli hotel. Po običaju tražimo nemoguče a to je da je blizu centra a da nije preskupo.

A što se tiče smeštaja u centru... bolje biraj apartman nego hotel, cene znaju vrlo da se razlikuju, a i komocija je veća u stanu/kući nego u hotelu.
Plus imaš svoju kujnu pa je razlika i u trošku za hranu, čak i samo doručak ako plaćaš u hotelu poprilično je skuplje nego kad doneseš iz obližnje bakalnice ili pekare
A da ne pominjem da neki od njih imaju i svoje parking mesto...

E Jack, da je bar sve tako jednostavno....

Šta ti pravi komplikaciju? Ako možemo da pomognemo, tu smo :ljubac:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 05 Decembar 2025, 09:23 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

... a petkove niko ne proglašava više... :snooty:
Da se nije rukovodstvo RP ulenjilo?! :snooty: :snooty:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 05 Decembar 2025, 16:26 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
IvanBP je napisao:

:D Pa bili ste u Parizu. Meni se ide u Pariz da još nešto obiđem tamo, neki park u okolini, poneki muzej, ali generalno ovako ne baš. Mnogo drugih gradova u Jevropi su mi lepši, računajući tu i one male u Grčkoj.
Pita me drugarica, da li sam oduševljena Parizom kao mnogi. Rekoh da nisam, svakako meni je tamo bilo lepo iz drugh razloga. Ona meni odgovara, tražeći razlog zašto bih trebala da budem oduševljena... Pa kaže, a Monmartr (jedino brdo u Parizu by the way)? Kažem ja njoj, pa svaki gradić u Grčkoj (centar) izgleda tako od prilike (i lepše of kors), stvarno ne znam zašto bih bila nešto iznenađena/oduševljena što su Francuzi iskopirali Grke. :lol:
Pa znaš, tu je umetnička atmosfera, na ulici prodaju slike i ostalo, na licu mesta slikaju. "Ma stvarno?!" :lol:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 05 Decembar 2025, 16:29 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
jack je napisao:
... a petkove niko ne proglašava više... :snooty:
Da se nije rukovodstvo RP ulenjilo?! :snooty: :snooty:

:| Tačno i tužno.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 05 Decembar 2025, 21:12 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:40
milenaidaki je napisao:
IvanBP je napisao:

:D Pa bili ste u Parizu. Meni se ide u Pariz da još nešto obiđem tamo, neki park u okolini, poneki muzej, ali generalno ovako ne baš. Mnogo drugih gradova u Jevropi su mi lepši, računajući tu i one male u Grčkoj.
Pita me drugarica, da li sam oduševljena Parizom kao mnogi. Rekoh da nisam, svakako meni je tamo bilo lepo iz drugh razloga. Ona meni odgovara, tražeći razlog zašto bih trebala da budem oduševljena... Pa kaže, a Monmartr (jedino brdo u Parizu by the way)? Kažem ja njoj, pa svaki gradić u Grčkoj (centar) izgleda tako od prilike (i lepše of kors), stvarno ne znam zašto bih bila nešto iznenađena/oduševljena što su Francuzi iskopirali Grke. [emoji38]
Pa znaš, tu je umetnička atmosfera, na ulici prodaju slike i ostalo, na licu mesta slikaju. "Ma stvarno?!" [emoji38]
Ja pamtim Pariz 1990.te ,tad je jos bio predivan! Pa 2016.te vec prilično bezveze,i 2024.potpuni haos!

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 07 Decembar 2025, 12:03 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

"Paris Syndrome je zabeleženi psihološki fenomen koji se najčešće javlja kod japanskih turista kada se njihova idealizovana slika Pariza sudari sa realnošću grada, što dovodi do ekstremnog razočaranja i čak ozbiljnih psihičkih simptoma"...

Europa... u slobodnom padu

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 07 Decembar 2025, 12:07 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

milenaidaki je napisao:
...
Pa kaže, a Monmartr (jedino brdo u Parizu by the way)? Kažem ja njoj, pa svaki gradić u Grčkoj (centar) izgleda tako od prilike (i lepše of kors), stvarno ne znam zašto bih bila nešto iznenađena/oduševljena što su Francuzi iskopirali Grke. :lol:
Pa znaš, tu je umetnička atmosfera, na ulici prodaju slike i ostalo, na licu mesta slikaju. "Ma stvarno?!" :lol:

Istina. Jedan dečak kome sam držala nacrtnu imao je takvu sliku. Njegova baka je bila na Monmatru kad je dobila vest da je on rođen (prvo unuče), i kupila sliku za uspomenu :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 07 Decembar 2025, 15:55 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 21:00
Meni se Pariz jako svideo. Kao tvrdokorni realista, svestan sam da je dobar deo razloga za takav utisak u meni tj. nama. Imali smo lepo porodično putovanje, lepo raspoloženi, bez trzavica, opušteni. Dovoljno para u džepu da možemo da uživamo, krećemo se po gradu, jedemo i pijemo gde i šta hoćemo (naravno nismo išli u fensi restorane da spucamo hiljadu dve na obrok ali to i nismo mi). Savršeno sam svestan svih mana koje sam tamo video ali neću o tome da me ne bi proglasili rasistom, fašistom i raznoraznim fobom. Ipak grad je ostavio na mene jako pozitivan utisak. Eto seljak sam pa mi je lepo da šetam po mestima koja sam gledao na filmu ili tv-u. Osećao sam se kao da sam sad ja u filmu (isto tako mi je bilo i u Veneciji). Oko tebe na svakom koraku najpoznatiji brendovi i gde god da pogledaš vidiš neko umetničkomdelo, lepu fasadu, kip, ukras. I tamo dok sam bio bio sam svestan da je to sve nastalo od opljačkanog novca u krvavim ratovima ali su bar ostavili nešto lepo iza sebe. Nema divljeg urbanizma, ljudi su kulturni na ulici, nema galame, guranja...
Meni je to sve prijalo.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 07 Decembar 2025, 17:42 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Ivane, za Veneciju delimo osecaj..u Parizu (jos) nisam bila..ali se nadam...a mene su Zeneva i Milano tako "razocarali"...a Tokio, Venecija, Verona me "kupili na prvu"... to je taj neki trenutak, koji se poklopi...

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105491 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6947, 6948, 6949, 6950, 6951, 6952, 6953 ... 7033  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 6 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.