Treceg dana smo obisli Univerzitetsku kliniku, jer je to u skladu sa poslom kojim se vecina putnika bavi..."sestre" su imale seminar...uglavnom je bilo uzestrucno predavanje, tako da sam ja odlutala u mislima...

...za vreme pauze smo obisle malo kliniku, posetile najvazniju prostoriju za putnike koji su celi dan van smestaja...

...da li treba da kazem da je iznutra kao u svemirskom brodu? Cisto kao suza, nema "mirisa bolnice"...toaleti su vrh! Ali! Prethodne godine sam bila u Japanu i mislila sam da sam videla SVE sto se moze videti i da me nikakva aparatura ne moze vise iznenaditi...ne lezi, vraze!

Ulazimo u turama...puno zena...znate vec kako je to...dodjem na red...unutra sve blista...obavim sta treba i okrenem se da pustim vodu...

...oh, ne, zar opeeeet???!!!

Gledaj gore, dole, sa strane, masi rukom (ako je na senzor)...sto je najgore, nigde se ne vidi BILO STA sto moze da asocira na mesto za pustanje vode...(inace jednostavna "solja", nije kao u Japanu!)...mucila sam se neko vreme da pronadjem, a onda zakukala za pomoc...objasnise mi "one sto zavrsise pre mene" i sa olaksanjem napustim taj prostor...

(ako mislite da je mojim mukama tog tipa ovde kraj...grdno se varate! U Veroni me, par dana kasnije ceka nesto jos gore!

)

Univerzitetska bolnica u Zenevi (francuski: Hôpitaux universitaires de Genève, HUG) jedna je od pet univerzitetskih bolnica u Svajcarskoj i najveca u zemlji. Jedna je od najvecih bolnica u Evropi.
Osnovana 1535. godine..godine 1602, Opsta bolnica – nastala spajanjem sedam srednjovekovnih bolnica, bila je istovremeno bolnica, sirotiste, dom za penzionere, azil i popravni dom. Stvaranje HUG-a (Univerzitetske bolnice Zeneva) datira iz 1995. godine spajanjem svih javnih bolnica u Zenevi. HUG upravlja sa 8 bolnica u kantonu Zeneva i 40 ambulanti. U ovoj Univerzitetskoj klinici danas se nalaze odeljenja za anesteziologiju, farmakologiju, intenzivnu negu, hirurgiju, decje, ginekologija i akuserstvo, za snimanje i medicinske informaticke nauke, za primarnu zdravstvenu zastitu, hitnu medicinu, za genetiku i laboratorijsku medicinu, za internu medicinu, rehabilitaciju, palijativnu medicinu, za mentalno zdravlje i psihijatriju, za medicinske specijalnosti.