Elem, da dopisem pricu!
Pomenuh da smo u apartmanu (studiju) imali sef u ormanu...ja- happy! Da ostavim vazne stvari i ne vucem ih sa sobom na plazu...dok smo se sestra i ja raspakovale, drugar je pozvao Zokija, da mu protumaci kako radi sef...mislim, svi uvek sve njega pitaju...

...i, super...kada je provalio kako i sta, dodje on do mene, da mi pokaze...uradi sta treba, ja ponovim....jednom..pa drugi put...sve je radilo kako treba...kad, pred sam izlazak iz apartmana, setim se da sam htela jos nesto da stavim...otvorim sef...znaci- treci put...stavim sta sam htela...da "proverim" da li mogu da otvorim, odradim sve isto- NECE! Pa jos jednom, pa jos jednom...kao ono onomad sa zakljucavanjem vrata....
Zovem drugara, on vec ode na plazu...nema nikog u blizini...setim se ja da nam je Spiros Neuhvatljivi/Duh Koji Hoda napisao na onom papircetu telefon "za svaku eventualnost"...posaljem mu poruku na viber i napisem sta mi se desilo...moleci ga da dodje sto pre...inace, kad smo dosli, rekao je da je svakog dana tu, u prijemnoj zgradi, popodne od 3-9, osim nedeljom...kad god smo prosli- nije ga bilo u toj prostoriji!

..prolazi vreme- nema odgovora...posaljem na whatsupp- nista! Pocnem da panicim! Posaljem poruku drugaru da dodje sto pre i da usput potrazi Spirosa...u roku od odmah je bio tu (drugar)....kaze, "ovog" nema! Sta cu sad?! Sutra je
nedelja...
Onda sam ja otisla da ga trazim..nema ga nigde...kao u zemlju da je propao!!???
Ode drugar opet...i, ovog puta se vrati
sa njim!

Mojoj sreci nigde kraja! Pomerimo se mi, Spiros se zavuce iza vrata ormana...istipka nesto (resetovao sifru), ali mi ne pokaza kako...

...kaze- "hajde sad, probaj"...zavucem se i ja u taj prostor...on ceka...cekam i ja...da se skloni...i ne gleda sifru...tupan! (ja)...pa on moze da otvori kad hoce...

...ok, ukapira on sta ja hocu i pomeri se...uradim ja sve kao pre- radi! Kaze on "pa, sad mozes da stavis unutra!"...ja- "ne, ne, neka, necu vise da koristim!".. ubedjivali se tu, cak mi se ucini i da se nazirao neki stidljivi osmejak...tri znoja su me oblila, kao da sam napravila operaciju na otvorenom srcu!
Sve se dobro zavrsi!