Film: Dina drugi deo ocena 8/10 - radnja se događa u budućnosti 10191. godini van Zemlje
Film sa odličnom scenografijom, dobrim akcionim scenama, odličnom muzikom koja se savršeno uklapa.

Možda bih filmu dala i manju oceno, jer ima praviše scena kao neka proročanstva, i još će neki ljudi u imati moć da vide budućnost i sve to uz pomoć nekog napitka iz... bolje da vam ne pričam, ludilo mozga sa moje tačke gledišta...

Zbog takvih stvari film mi se uopšte ne sviđa, ali sve ostalo je super urađeno. Pored toga, sviđa mi se najava (jer ovo će u stvari biti franšiza po istoimenim knjigama, kojih ima 6 komada) da će glavni lik, koji je u filmu heroj postati negativac. U stvari, dok se uzdizao kao heroj, on je podsvesno imao samo želju za osvetom, tako da u stvari on uopšte nije tako pozitivan lika kako se čini na prvi pogled. Neću da vas davim, svakako vas ne interesuje.
Sve u svemu, pogledala sam film više informativno, jer knjige nisam, niti ću čitati, ali volim da znam. Za filmove i knjige tvrde da su sci-fi, što je po meni totalno smešno, jer sve liči na čistu fantaziju. Loše je što ima odstupanja u odnosu na knjige i to bitnih, ali sreća pa ih nisam čitala.
Dinu, prvi deo, koja se davala 2021. godine u bioskopima neću detaljnije ni da spominjem, mnogo je bila dosadna i podsećala na Star Wars (pošto je Lukas u stvari ukrao ideju i još toga iz ovih romana), sreća drugi deo više nema te veze.