Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Utorak, 22 Septembar 2026, 04:35

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Rodos
PostPoslato: Sreda, 27 Avgust 2025, 10:19 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Utorak, 02 Septembar 2014, 13:38
Pol: Seka
Nakon dvocasovne setnje po suncu vreme je bilo da se rashladimo. S obzirom da smo auto parkirali na ulasku u Lindos suludo je bilo da se vracamo po njega tako da smo do plaze prosetali.
Za kupanje smo odabrali zaliv Sv.Pavla , plazu Mikros Gialos. Lepa, mala, ususkana plaza. Da je manje ljudi bila bi idealna jer se na njoj moze naci prirodnog hlada, pesak je, postoje kaskade pa niste jedni drugima na glavi. Nisam je puno fotografisala jer je bilo jako toplo i veci deo vremena smo bili u vodi.
Zanimljivo je sto se u vodi nalaze delovi stene pa nju mozete da stanete i odmorite nakon plivanja.

Pogled na Lindos plazu

Slika

Slika

Slika

Slika

Pogled na zaliv Sv Pavla

Slika

Slika

Gledajuci Vladine slike, vidim da smo mi bili na suprotnoj strani tog zaliva. Pretpostavljam da se on parkirao na parkingu iznad tog dela plaze.
Kafic St Paul beach resturant, na samom ulazu na plazu predstavlja mali tropski raj. Tamo sam popila jedan od najboljih frapea ikada :D

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 27 Avgust 2025, 10:32 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

U povratku sa Lindos plaze svratili smo do Kalitee. Tacnije obisli smo Kalitea spa, nekadasnju banju. Kako smo stigli nakon 18h ulaz nismo platili ali je cena inace 6eur. Lezaljke su 30eur.

Lepo uredjena, vrlo fotogenicna plaza sa dobrim beach barom koji pusta odlicnu muziku :music-listening:

Kao sto sam vec pominjala, u to vreme na toj plazi je bilo jako malo ljudi. Nama je to savrseno odgovaralo :dance:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

U gornjem delu banje organizovalo se vencanje na otvorenom pa tom delu nje bio dozvoljen pristup. Samo smo provirili 8-)

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 27 Avgust 2025, 10:48 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Praktikovali smo malo kupanja malo razgedanja pa je jedno prepodne bilo rezervisano za Grand Master palatu.
Vitezovi sa Rodosa su ostavili dubok trag kako u grčkoj tako i u svetskoj istoriji. Ulicu Vitezova, vodi od luke pa do zamka u kojem je bio smešten Veliki Majstor reda. Sagrađena je tokom 14. veka. Nakon osmanske okupacije Rodosa izgubila je značaj i koristila se kao zatvor, a više puta je i stradala tokom zemljotresa i eksplozija. Obnovljena je u 20. veku tokom italijanske vladavine i danas predstavlja muzej. Radi tokom citavog dana, ulaz je 25eur.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 28 Avgust 2025, 14:14 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Plažica koja je na mene ostavila najveći utisak je plaža Entony Quin iliti Ladiko beach. Volim takve plaže na kojima ima malo zelenila, malo peska, malo stena, čista voda... Jedino što ne volim je gužva i te proklete ležaljke kojima zaista nije mesto na tako malim plažama.

Prvo smo se popeli do vidikovca sa koga pogled puca na obližnji Faliraki, Kathara i Mandomata beach.

Slika

Slika

Slika

Sa jedna strane tog malog zaliva je Plaka beach. Na tom delu je kamena (stenovita) plaža i u vodu se silazi stepenicama. Meni to nije smetalo, naprotiv.

Slika

Slika

Slika

Slika

Zbog prijatelja smo ipak odlučili da se stacioniramo na drugom delu (stene) poznatijem kao EQ beach. Pre silaska na plažu se nalazi kafe restoran. Na plaži nema tuša ali ima jedna svlačionica.
I pored velike gužve uspeli smo da se smestimo u senci jednog drveta i tako smo neplanski ostali skoro čitav dan na toj plaži. Slike govore sve 8-)

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 28 Avgust 2025, 14:35 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Obišli smo i Monte Smith, brežuljak sa koga imate pogled na skoro čitav grad. Do njega smo šetali nešto malo manje od sat vremena. Prvo jer je sve uzbrdo a drugo jer je još uvek bilo poprilično toplo. Zapravo u tom delu grada je najviše porodičnih kuća. Većina grka je pobegla iz centra grada i te gužvancije.
Tempirali smo vreme da gore stignemo na zalazak sunca. Pored prelepog zalaska počašćeni smo bili i još jednim divnim prizorom koji sledi na slikama.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Tu je i Rodoski akropolj, tačnije njegovi ostaci.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Na samom izlasku iz Akropolja, ako tako mogu da kažem, nalazi se jedan samouslužni kafić vrlo prijatnog ambijenta. Drvene klupice su ušuškane ispod maslina, divno osvetljen, sa divnim svežim mafinima i raznoraznim kolačićima :)

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 28 Avgust 2025, 15:43 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Sve u svemu, Rodos kao destinacija za jedno lepo sadržajno letovanje od mene ima veliko DA!

Nisam bila sigurna da će mi se svideti da budem smeštena u gradskom hotelu, u jednom ne baš malom gradu sa velikim brojem turista, u mestu na kome stalno duva vetar i koji skoro i da nema prirodnog hlada. Ali... Drvce sa prirodnim hladom smo našli, deo plaže na kome skoro da nema ljudi smo našli. Gomila zabavnih, kulturno-istorijskih i sl. sadržaja su dodatni bonus. Prednost je i to što se ne putuje dugo avionom, aerodrom je blizu grada, ima veliki broj kafića i restorana za svačiji ukus i džep.

Mi volimo aktivni odmor i nama je zaista prijalo da obilazimo i šetamo. Sve u svemu, možda i neočekivano, meni se Rodos baš dopao. Kišobran kupila nisam tako da je pitanje hoću li se nekada vratiti na Rodos ali nikad ne reci nikad :)

Ako ima pitanja, izvolite što pre, dok mi je još koliko toliko sveže i u glavi :lol:

Još par random sličica....

Trg 100 palmi

Slika

Tursko groblje

Slika

Vetrenjače

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Posle 10-odnevne detaljne analize zaključak je da je Zythos pivo najbolje :beer:

Slika

A koktel koji se izdvojio je daiquiri :romance-hearteyes:

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 18 Septembar 2025, 12:46 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
urbi je napisao:
1. Bilo je prijatno za spavanje iako je preko dana temperatura dostizala skoro 40 stepeni.

2. Ja sam najčešće izlazila četvoronoške :oops:

3. Suncobrane i ležaljke smo koristili samo jedno popodne kada smo klopali u jednom od beach barova na toj strani, Barbarosa. Kada ručate kod njih komplet ležaljki i suncobran dobijate gratis.

4. Evo ga to magično drvce koje mi je ulepšalo letovanje :romance-heartbeating:

5. Slika

1. vrlo važan podatak :clap: to znači da im nije visoka vlažnost, vazduh suši vetar
2. :lol: :ljubac: pa hvala Bogu, bolje nego da te iznenada obro
3. svakako bolje da platiš stotinak evra za jelo/piće i ležaljke, nego 50 samo za piće
4. :clap: :ljubac: čekalo je destinama godina na vas da dođe
5. lepo uređeno, to volim :smesko-levo-desno:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 18 Septembar 2025, 12:49 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

urbi je napisao:
Ono je što me je iznenadilo na Rodosu, jer do sada nigde baš nije bilo tako izraženo, je to da ljudi sa plaža odlaze relativno rano (za moj pojam), već oko 17h. Od 18h se više ležaljke na većini mesta ni ne naplaćaju ali broj ljudi koji je na plaži u to vreme je zaista mali. Nama je to odgovaralo jer smo mi ostajali na plaži sve dok sunce ne zađe.

To je zato što tamo letuju uglevnom stranci, njima je na moru najvažnije da žderu :x , te rano odu sa plaže zbog toga. Mi Srbi ležimo na plaži dok se ne smrači. :)

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 18 Septembar 2025, 13:00 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

urbi je napisao:

Stari grad je fantastičan. Ima za svakog po nešto, i da se vidi i da se kupi i da se jede, pije… Gužva je poprilična i danju i uveče, ali se uvek možete „izgubiti“ u uskim popločanim uličicama i biti sami. Tek tada se oseti pravi duh te srednjovekovne građevine.

Slika

:romance-hearteyes: Jao brate sestro Urbi, što je ovo lepo, izgleda da je grad lepši od Nafplia (koji je meni u top 1-2 koje videh u Grčkoj :D ) na Peloponezu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 18 Septembar 2025, 13:28 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

urbi je napisao:
Lindos - antički gradić koji se nalazi na istočnoj obali ostrva, udaljen je oko 50km od grada Rodos.
Slika

:romance-heartstiny: Divno... Sada me u Grčkoj nejviše (samo) zanimaju arheološka nalazišta, a plaže slabo do nikako (posebno zgužvane i one koje ubijaju tabane). :doh: E da, hrana, pivo i more su ok.

Moram priznati da 50km nije baš malo...

PS Moraću da smršam 1kg da bi moglo magare da me nosi. :think:

urbi je napisao:
Slika

Leptirići! :romance-hearteyes:

Poslednji put menjao milenaidaki dana Četvrtak, 18 Septembar 2025, 13:30, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 18 Septembar 2025, 13:29 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

urbi je napisao:
Lindos - antički gradić

Slika

:o Prilično očuvan antički gradić!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 18 Septembar 2025, 14:12 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

urbi je napisao:
Slika

:smesko-gore-dole:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 18 Septembar 2025, 14:15 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

urbi je napisao:
U povratku sa Lindos plaze svratili smo do Kalitee. Tacnije obisli smo Kalitea spa, nekadasnju banju. Kako smo stigli nakon 18h ulaz nismo platili ali je cena inace 6eur. Lezaljke su 30eur.

Lepo uredjena, vrlo fotogenicna plaza sa dobrim beach barom koji pusta odlicnu muziku :music-listening:

Kao sto sam vec pominjala, u to vreme na toj plazi je bilo jako malo ljudi. Nama je to savrseno odgovaralo :dance:

Slika

Svetski sređeno, a posebno je privlačno što ima manje ljudi! :clap:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 18 Septembar 2025, 14:26 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

urbi je napisao:
Plažica koja je na mene ostavila najveći utisak je plaža Entony Quin iliti Ladiko beach. Volim takve plaže na kojima ima malo zelenila, malo peska, malo stena, čista voda... Jedino što ne volim je gužva i te proklete ležaljke kojima zaista nije mesto na tako malim plažama.

Prvo smo se popeli do vidikovca sa koga pogled puca na obližnji Faliraki, Kathara i Mandomata beach.

Slika

Milina, nema šta drugo da se kaže! :clap:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 18 Septembar 2025, 14:40 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

urbi je napisao:
Obišli smo i Monte Smith, brežuljak sa koga imate pogled na skoro čitav grad. Do njega smo šetali nešto malo manje od sat vremena. Prvo jer je sve uzbrdo a drugo jer je još uvek bilo poprilično toplo. Zapravo u tom delu grada je najviše porodičnih kuća. Većina grka je pobegla iz centra grada i te gužvancije.
Tempirali smo vreme da gore stignemo na zalazak sunca. Pored prelepog zalaska počašćeni smo bili i još jednim divnim prizorom koji sledi na slikama.

Slika

Vidala sam cica macu! :ljubac: :romance-hearteyes:

Vi ste se tamo baš nahodali, ali svakako bolje nego da čamite na jednom mestu, što isto takođe ne volim!

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 47 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.