Ivane, evo ti vizuelna stimulacija

koju je meni nekidan poslao Vlada, nakon debatice o destinaciji
https://www.instagram.com/reel/DKpTmC-t_kX/?igsh=MWhsMmxvdzQzM2ZtNw==treba ti Instagram do ovo vidiš, pa ako nemaš, nek ti pokaže omladina ili skini sa Play Store i otvori nalog
E sad, za razliku od ove dame, mi ne idemo do Barija (u ovom momentu mi je to skuplja opcija, pošto je jun a ne februar

)
Idemo do Rima Wizzom, 82e povratna sa koferčetom, pa ćemo na voz do Taranta, a odande lokalni bus za neko okolno selo.
Merkam Marina di Ginosa, jer ima nekakvu borovu šumu u zaleđu plaže, a pesak jeste sitan i beo iako more nije onako Maldivi-tirkizno kao na ovom gore snimku, jer nije baš toliko dug plićak, al ajde, kolorit manje-više... Otprilike ovakva je ta plaža u MdG:

Ovako izgleda i kad gledaš gugli mape, samo se tamo vide i nemilosrdne ležaljke, ali ima i slobodnog prostora. Nma odgovara i jedno i drugo, samo da ja imam gde da zbrišem u hlad, jer inače izgorim ko šibica
Sela su na tom potezu obale odmah iza šume (koja je zaštićena, pa se neće seći za hotelčine), do plaže se ide kroz hlad i izgleda mi baš lepo.
Apulija ima dosta tih šuma koje su ili zaštićene ili rezervati prirode, cela ona "mamuza" je rezervat pod borovom šumom i te plaže su skroz divlje, nema ni ležaljki ni kafića, ništa osim šta sam doneseš, pristup samo peške, i sve tako nešto. Koliko se poštuje, to već nzm.
Generalno sam htela za ove prošle praznike da napravimo autom turu 5 dana na taj jug, vožnja na tamo preko HR i SLO, usputno noćenje negde u Italiji i onda vožnja skroz na jug, a povratak trajektom do Drača ili Bara (kažu mi da je bolje Drač, zbog ovog novog nato-auto-puta... Gorivo, trajekt s kabinom za kunt i putarine naračunah tako oko 400e
Pa sam htela da proskitamo naokolo da pogledamo izbliza, al nismo, pa sad idemo ovako na slepo.
Miki je iskopala i neko selo Torre Lapillo, to je fantazija plaža u predgrađu mesta Porto Cesareo, tu bi već imalo gde i da se prošeta naveče, i tako to...
Videću još.
Cela ta "štikla" mi je interesantna odavno, i tu bi svuda trebalo da je pesak, nego se ne postizava...