Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Četvrtak, 24 Septembar 2026, 03:33

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105493 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6896, 6897, 6898, 6899, 6900, 6901, 6902 ... 7033  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: Re: Kafić
PostPoslato: Četvrtak, 12 Jun 2025, 09:34 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
Pol: Seka
Tedi je napisao:
Nisam vas izneverila,evo otvaranje sezone
Slika

:clap: :ljubac: Red je red!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 12 Jun 2025, 09:41 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 06:46
Pol: Bata
Tedi :clap: nisam ni sumnjao u tebe, a ako hoćeš i da zatvoriš sezonu postavljam ti normu na 21.09 :D

Što se tiče Ivanovog pitanja, a od destinacija na kojima sam bio i na osnovu bliže-porodičnih iskustava mogu da predložim dve destinacije.
Kefalonija, nepravedno zapostavljena među našim turistima. Brat sa decom je bio u ovoj kući Red Sand https://www.booking.com/Share-mgY1yU. Na 1 min od plaže, na poluostrvu koje je ravno i mirno za vožnju, a u nabavku i večernju šetnju su išli u Liksuri koji je udaljen 6 km ili iz njega trajektom do Argostolija. Meni je ovaj deo ostrva onako simpatičan, ali mi smeta crveni pesak i mislim da ima lepših plaža. Ja sam mu preporučivao oblast Lassi sa lepšim plažama i bliže glavnom gradu Argostoli (može i pešaka i ima lokalnog prevoza), ali je bilo dosta skuplje. Koliko košta bubreg nemam pojma :oops:

Sestra je prošle godine bila u Kavali, iznajmila je kuću ali ja trenutno nemam link. Rezervisale su istina u aprilu i koštala je 700eura za 10 dana, za 5 osoba. Želja je bila da budu u gradu sa puno dešavanja, da izlaze i da ne voze noću, a svakako su menjale plaže svakog dana.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 12 Jun 2025, 10:06 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Jeluska je napisao:
Milena, sve se slažem :ljubac:

Ivane, ja bih mogla opet u Olimpsku regiju... Blizu je i simpatično je. Moj dragi ne bi.
I mi smo bili u Skotini (tri puta) čija plaža meni odgovara. Ima i hlada.Tu se nekako čovek lepo odmori. Devojke, za šetnju uveče bi morao da voziš do Leptokarije, Platamona (što je na oko 5 km) ili Nei Porija (plaža nepregledni pesak i more nepregledni plićak a niđe lada nema i meni se zato ne sviđa) ali za jedno veče prošetati nije loše. Ako ste u Skotini, mogli bi peške do Paralie Pantelejmonas, 15 - 20 min hoda. Ništa posebno ali življe od Skotine gde uveče nema gde da se prošeta jer je mesto bez sadržaja.
Ja se u Leptokariji ne bih smestila ako ne moram, za moj pojam previše gužve.
Uveče je tu svuda sveže zbog Olimpa.
E sad, zavisi koliko ste se razmazili Sitonijskim plažama, more nije "tako plavo" ali je čisto.
Cene su i tamo skočile , za uredan smeštaj za prvu polovinu avgusta u Skotini traže 700-750 eur. Isti je slučaj sa cenama i u Dionisosu koji kao i Skotina bez nekih sadržaja, ali ipak malkice življi (Kod Nea Flogite) ali generalno nema gužve na plaži jer je široka. Tu bi za neku "gužvu" morao u Nea Moudanju opet kolima. Ono što je dobro kod ova dva mesta (Dionisos i Nea Flogita) je da su im smeštaji prostrani , obično za 4 krevetni dve posebne sobe i odvojena kuhinja.

Jerisos gledam godinama ali ono što se meni sviđa ili bude rasprodato već početkom godine ili je skupo (meni nije jeftinije od Sitonije).

Ja uopšte nisam htela na more ove godine. Mislila sam da kad mi odmor počne jednu nedelju iskoristim za Štrand i čitanje knjiga a drugu za neku destinaciju u Srbiji. Nešto mi je dosta pakovanja, kuvanja, vožnje prvog vikenda avgusta, strahovanja kako će biti na granici...
Ali, deca hoće tj. Lazar verovatno neće videti more ove godine jer je počeo da pije lek za bubuljice i treba da se čuva sunca. Milica hoće na more sa dve drugarice a ne možemo baš još da ih pustimo same (ili ne smemo) sa njihovih 16 godina.
I da, prodaću bubrege za more, rezervisali smo smeštaj na Paradiso plaži (Neos Marmaras), Da nam bude koliko toliko bez gužve a da devojke možemo da pustimo uveče da se prošetaju do grada. Njima trokrevetna, nama dvokrevetna. Pa videćemo kako će to sve ispasti. Sve je to lepo, ali možda se provedem ko Milena Dravić u onom filmu kad je išla sa decom na more. Sreća, tu je i MM pa se nadam da ćemo se nekako izboriti.
Što se tiče cena, katastrofa je ali se tešim time da mi preko godine nigde ne idemo zbog "strukture" naših odmora i da se jednom živi, pare dođu i odu. Takođe, ne možemo sebi da priuštimo restorane pa se tu manje potroši. Možda izađe isto kao kod onih koji manje plate smeštaj a vole da ručaju ili večeraju u restoranu.
Mi smo prošle godine našli lep smeštaj na Krfu za 80 eur/dan : dve posebne sobe, dve terase, izdvojena kuhinjica i mogućnost da koristimo ležaljke na plaži u hladu drveta. Mesto je Mesongi, plaža je peščana i slatko je ali možda bi devojkama uveče bilo dosadno. Mesto je spojeno sa Moraitikom ali ima da se pešači do tamo... Obišli smo grad, išli na izlet na Vido, bili na još 4 plaže koje nam nisu bile mnogo daleko... Doduše, poslednja tri dana smo proveli u Dasiji koja je bolje locirana za obilaske ali meni je Mesongi više prijao kao baza. Do severa ostrva nismo stigli... Putevi su isto uski i vrlo često navigacija vodi čudnim putanjama.
Možda sam bila opširna ali ako sam ovim nadovezivanjem na Mileninu priču malo doprinela biće mi drago.
Iskustva imate, pustite da vas osećaj vodi, Davno smo zaključili da se sve dobro u jednom mestu teško može naći...
Držim palčeve da napravite izbor koji vama odgovara :romance-grouphug:

Jack, Tedi, lepe su vam fotke :romance-smileyheart:

Inače, dobro smo :ljubac:

:ljubac: Tvoje reči su za mene muzika i sve mudro zboriš. Je l tri drugarice prvi put idu zajedno na more? Samo da se ne posvađaju nešto, sve ostalo biće ok :D i hvala Bogu da nećeš da ih pustiš same! :naughty: Ovako "polusame" malo se spremaju za samostalan život, a vi ste tu da nadgledate! :clap:
Kako god okreneš, sa troje dece, ti si svakako kao Milena Dravić u tom filmu, uvek i navikla si se na to. :D :ljubac:

Ja za sada nemam neku želju da idem u Jerisos, jer dosta volimo da dosta "špartamo" posvuda na odmoru, a tamo mi se čini da je više za neku mirniju varijantu. Ko zna, jednog dana...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 12 Jun 2025, 10:22 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Ivane, kada reče Vlajko Kavala, mislim se nešto, da li ste bili u Pargi? Brate slatki, pa taj gradić je bajka, a na "obodu" ima toliko smeštaja, naćićete neki povoljniji uz plažu nadam se. U tom slučaju biste u večernju šetnju morali kolima, a parkirali biste se uz magistralu, ali kako svi, tako i vi. U Pargi jeste gužva, ali toliko je lepa, da vredi propatiti malo haosa zbog toga. :romance-hearteyes: Jer, ako razmatraš Lefkadu, Kefaloniju, možda bi Parga bila dobra jer je putanja kraća do nje.

Vidi ovo što je džabalesku, mada nije baš tako blizu Pargi, ali je sigruno lepo i mirno. https://www.booking.com/hotel/gr/arilla ... map_closed

Mi smo recimo u Pargi bili smešteni u ovim apartmanima/studijima, koje TOPLO PREPORUČUJEM, pošto su uglavnom prizemne kućice, svako ima svoj ulaz spolja i blizu je plaža. Bila sam rezervisala preko bookinga, ali verovatno može i direktno.
https://www.google.com/maps/place/Alexi ... FQAw%3D%3D

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 12 Jun 2025, 10:46 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Utorak, 02 Septembar 2014, 13:38
Da, Parga je divna! Lichnos plaža meni omiljena. Mada mislim da su tamo jače cene.

A evo jednog povoljnog smeštaja sa lepim pogledom (ja samo takve gledam :) )

https://www.booking.com/Share-kLAIa2 Kataluma apartmani

Uživaj Tedi!!! :op-op:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 12 Jun 2025, 12:18 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:40
Evo i mog mesta pod suncem. Ko zna i ne mrzi ga da pešaci.....Ja ustvari posebno imam averziju prema plaćanju suncobrana i ležaljki,a ovi u selu traže 15,20 pa na više evrica za taj komfor gde ti sede na glavi oni oko tebe. Tako da se setih jednog beach bara vrlo pristojnog,i još uvek suncobrani i ležaljke idu uz piceSlika

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 12 Jun 2025, 13:52 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 14:25
jack je napisao:
Jeluška, Urbi :romance-grouphug: Lepo vas je videti kad se aktivirate :)

Ivane, i nama je u Neos Marmarasu bilo ok, takođe bili smešteni na Paradizu, a deca švrljala bez problema do grada svako veče.
Plaža je peščana, jedino što na njoj nema prirodnog hlada, ali nam je app bio u prizemlju kuće prekoputa plaže, a u dvorištu jeste bilo drveća i hlada, tako da...
Previše je bilo davno da bi cena bila relevantna za današnje pojmove, isto sam rezervisala direkt od gazde preko bukinga i isto je bilo duplo jeftinije nego agencija, al ajd, mi smo došli svojim kolima a agencija te preveze busom, pa i to treba računati...
Enivej... i ako se stacionirate i ne mrdate, ima tu u mestu zanimacija za tinejdžere, ima i nekih prodavnica kožnih jakni i slično ( :mrgreen: ), bilo i neke žive svirke interesantne
A ako rešite da ipak mrdate, ima i to, ima i plaže i drugi zanimljivi gradići. Blizu je i onaj Partenonas, možete da odete na večeru sa pogledom na zalazak sunca :lol: pošto je to selo malko uz planinu, nije nešto visoko, ali ima pogled, i ima kafiće/taverne, i ima takođe kupine duž puta (u avgustu), razbismo se :lol:
Mi smo bili u obilasku jednog oblačnog dana, probali da nađemo neku legendarnu najstariju vinovu lozu kod najstarije kuće.... ali nas omele one kupine nekako

Sve je tako...
Meni je ova opcija najbolja (i mi imamo smeštaj preko puta plaže). A rekla bih da sa te strane plaže, desno gledano ka kopnu ima i poneko drvce.
Baza je dobra, plaža je tu a za mrdanje negde drugo ćemo onda lako (ko zna kad će se one buditi).
Ja znam da ću da hvatam rano jutro za odlazak na plažu.
p.s. Mi bili u avgustu i išli u selo ali kupine ne videh :(

Tedi , u pravu je Jack, ja se evo prijavljujem da ti zavidim na tvojih 5 dana samovanja :)

Milenice, prvi put idu drugarice zajedno na more, I ja isto kažem, samo da se ne "podžapaju" nešto ...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 12 Jun 2025, 16:09 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Držim fige da se ne podžapaju, koje datume ste rezervisali?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 12 Jun 2025, 18:12 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 17 Septembar 2014, 04:36
[youtube][/youtube]
milenaidaki je napisao:
Bokins je napisao:
Sat emisija, veoma zanimljiva ka gr preko bugarske
Alternativni prelaz
Što volim navigacije.....

Pogledaću! :clap: Na kom je to beše kanalu? RTS1?

Da....ali to jee rts...kod. mene blokiiran kanal
Uvek gledam na youtube

I da....ko ide u oliimpic beach, klopa 6e....kkuvana, pečena.....

https://www.facebook.com/groups/grckain ... 7S9Ucbxw6v

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 12 Jun 2025, 21:11 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 29 Jul 2015, 20:22
Evo najnovijeg skeča, ukoliko vam je falilo zabave večeras...

Elem, do-piskaram ja tako onu priču na temi Torino, četujem sa Kopilotom da mi napravi neku sliku (okačiću je tamo na temi),
priupitam ga da mi napravi sažetak (I)storije o stepenicama koju sam proveravala, kad ti baja ladno meni citira MOJ TEKST kao izvor?!?
:lol:
Slika

Naravoučenije:
- gledajte šta se nudi kao izvor znanja koje je posrkao,
- kliknite na te linkove da vidite izvorni tekst
- ukoliko nađete moj nik kao istočnika svekolike AI mudrosti... definitivno sadržaj otpišite kao kulturno-zabavni feljton:mrgreen:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 12 Jun 2025, 21:18 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 21:00
Pol: Bata
Reservisana Parga. Hvala svima na savetima.

Jack, to samo znači da si relevantan putopisac i takođe da veštačka inteligencija u trenucima dokolice pretražuje i naš forum.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 12 Jun 2025, 21:32 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Čestitam za Pargu :ljubac:

A što se tiče ove druge primedbe... to samo znači da nije istina da su servere "nahranili" biranim podacima sa dozvoljenih mesta u nekom momentu vremena prošle godine kad je bio release, nego i dalje neometano skuplja SAV sadržaj sa neta (i vrv svih društvenih mreža) u realnom vremenu...

Kao i da ima neki uvrnuti kriterijum da je "najsvežiji" dostupni sadržaj i najrelevantniji da se iz njega uzimaju podaci...

Kao i da sam ja relevantan putopisac i izvor mudrosti Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 12 Jun 2025, 22:23 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

IvanBP je napisao:
Reservisana Parga. Hvala svima na savetima.

Jack, to samo znači da si relevantan putopisac i takođe da veštačka inteligencija u trenucima dokolice pretražuje i naš forum.
Ja ga,pitala pre neki dan,kad su bili izbori,zbog čega su izbori samo i dva grada a ne u svim,i on mrtav ladan rece da su izbori bili tog dana u Bgd i N.Sadu!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 13 Jun 2025, 08:27 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

:lol:
Svaki od njih ima neviđenih bisera...
Ja pre puta pitala s koje strane voza je bolje sedeti ako idem u pravcu St.Moritz-Tirano (već sam imala info iz nečijeg putopisa) i da mi da listu atrakcija sa obe strane i za koliko vremena od polaska iz st.Moritza se stiže do njih, i ladno pobrkao levo i desno.
Krenem da ga ispravim citiranjem tog nekog teksta, kad ti mrtav ladan krene "ah, vidim zašto si se zbunila, zbog toga što tvoja leva i desna ruka (pisalo je right-handed side of the train) nisu isto što i strane voza?!
Onda krene suludu priču "ako ideš sa severa na jug, istok ti je sa leve strane..."

Crkoh od smeha.
MSM u drugom obliku... Nije samo da laže, već i gaslajtuje kad prigovoriš
Dobro je dok ne krene šamare da nam lupa....

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 13 Jun 2025, 09:03 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

jack je napisao:
[emoji38]
Svaki od njih ima neviđenih bisera...
Ja pre puta pitala s koje strane voza je bolje sedeti ako idem u pravcu St.Moritz-Tirano (već sam imala info iz nečijeg putopisa) i da mi da listu atrakcija sa obe strane i za koliko vremena od polaska iz st.Moritza se stiže do njih, i ladno pobrkao levo i desno.
Krenem da ga ispravim citiranjem tog nekog teksta, kad ti mrtav ladan krene "ah, vidim zašto si se zbunila, zbog toga što tvoja leva i desna ruka (pisalo je right-handed side of the train) nisu isto što i strane voza?!
Onda krene suludu priču "ako ideš sa severa na jug, istok ti je sa leve strane..."

Crkoh od smeha.
MSM u drugom obliku... Nije samo da laže, već i gaslajtuje kad prigovoriš
Dobro je dok ne krene šamare da nam lupa....
A vidiš meni se izvinio,kad sam mu rekla da su izbori bili u sasvim druga dva grada,ali je dodao i treći,i to Presevo! Ja njemu nista ne verujem više.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105493 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6896, 6897, 6898, 6899, 6900, 6901, 6902 ... 7033  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.