A za ovo...
IvanBP je napisao:
Ne znam šta bih probao, aj' nam prepričaj.
Nalazim da je kao alatka vrlo upotrebljiva stvar, bilo koji od njih, al ovaj kinez mi je najpričljiviji.
Evo recimo: hoću da planiram putovanje na Korziku

e sad, naravno da postoje "pružaoci turističkih usluga" koji umesto nas pretražuju sajtove avio kompanija i mogu da nam daju ponudu za najjeftinije letove
(eDreams, CheapOair, Skyscanner, Kiwi, ili koji god već volite da koristite, možda i Google Flights?)
Sve je to fino, je li, kad imaš 1 odlazni i 1 dolazni aerodrom kao varijantu, i fiksni datum od-do.
Ali, ako želiš (kao ja) da nađeš najzgodniju i najjeftiniju opciju, onda se stvar malko komplikuje time što se u kombinaciju dodaju nama okolni aerodromi – ne samo Niš, već i komšijske prestonice – ko što smo prošlog leta recimo išli iz Budimpešte a vrnuli se u Bgd. Još ako dodaš fleksibilne datume da vidiš kojim danima je najjeftiniji let... ili hoćeš da vidiš koji low cost voze uopšte na Korziku, i na koje aerodrome (Korzika ih ima 4), pa da sprovedeš obrnuto traženje da nađeš balkanske aerodrome sa kojima su vezani...

E, tu ti sad uskače u priču taj nekakav veštačko pametni asistent. ChatGPT i Copilot koje sam probala ranije jesu upotrebljivi ali moraš baćo da im postavljaš sto pitanja i potpitanja dok skupiš info. A ovaj kinez (DeepSeek) brbljiv brate, sam od sebe

I daje pametne predloge kao npr: a što ne odeš do Nice ili Marselja avionom, a odande trajektom?

Ljubim ga pametnog
I brbljivog.
Edit: i nemoj da se plašiš kako da komuniciraš, svi oni znaju srpski