IvanBP je napisao:
Dobro veče.
Ove godine ponovo planiram Krf. Možda i odemo. Treba mi predlog. Tražim sledeće :
Smeštaj pristojan (da nije 12.5 m2) blizu lepe peščane plaže.
Da nije predaleko od grada Krfa pošto bih da odemo par puta tu u šetnju.
Napišite i koje još plaže lepe peščane ima u blizini (znači do 20 km).
Fala vi.
Jes', pa posle da kažeš što smo te tamo poslali, kao što nam je rekao Dext.

Šalim se, njemu se uopšte nije dopao Krf zbog gužve (i što je nabaso na šljunkovite plaže) i to ti je sada činjenica gde god da odeš u Grčku u sezoni. Ja sam srećna što sam videla Krf jednog davnog septembra, kada je bilo baš malo ljudi, a i jednog avgusta kada smo "plakali" gde god smo hteli da parkiramo auto, kada bismo obilazili ostrvo. Jeste, ima uvek manje posećenih plaža i mesta, ali treba biti avanturstičkog duha i istraživati, što nama tog drugog puta nije padalo teško, te mi je ipak opet bilo lepo na Krfu.
Nešto bliže gradu Krfu, a da bude peščana plaža su:
-Kontokali beach (mala plaža)
-Severni deo plaže u Dasiji (tu na samoj plaži ima i nekih manjih hotela i smeštaja, na pr.
https://www.google.com/maps/place/Elea+ ... ?entry=ttu-Kontogialos beach (blizu lepog brdskog sela Pelekas)
- Glyfada Beach (odmah iznad prethodne)
- Agios Gordios
Ostale peščane plaže su dalje.
Možda je bolje smestiti se bliže gradu Krfu, bez obzira na plažu, a u toku dana obilaziti ostrvo. Meni se Gouvia kao mesto svidelo, mada ima lošu plažu, lepša je od Dasije, a ta dva mesta su najbliža gradu Krfu.