Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Utorak, 29 Septembar 2026, 10:47

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105500 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6629, 6630, 6631, 6632, 6633, 6634, 6635 ... 7034  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Subota, 12 Avgust 2023, 00:09 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 21:00
Pol: Bata
Taj deo Španije (Costa Brava) ima 160 km peščanih plaža. Plaža u Calelli je ogromna, kao Kopakabana. Dugačka je kilometrima i široka 60-70 m. Gužve nema. Sam kraj plaže do vode je malo strmiji, pada jedno metar na 4-5 metara. Kao u Sartiju, ko je bio zna o čemu pričam. Pesak, frakcija jedinica. U vodi posle 5-6 m preko glave i pomešan šljunak i pesak, malo ubija pri ulasku tabane. Svaki dan talasi i vetar koji je nekim danima baš dobro duvao. Talasi su meni problem jer ne volim da plivam i ronim po talasima a nema plićaka da se brčkašni ljuljuškaš. Jedan dan boli oko 1-1.5 m talasi. Bilo je zabavno. Inače tamo se oseća ponekad velika vlaga, što ja na moru leti nisam nikada doživeo, zna da bude zapara.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 12 Avgust 2023, 00:16 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Španci su ok. Španski jedva da smo čuli. Turisti su Nemci, Englezi i najviše Francuzi. Ima i naših. O Špancima nisam stekao baš lep utisak. Ulice su generalno čiste od smeća, osim u nedelju jer očito tad ne čiste. Međutim deluje prljavo jer su pločnici puni nekih fleka, kao da je zapišano, ili je curilo neko smeće, ne znam.
Frapiralo me je to da u glavnoj šetališnoj zoni uveče u 21.30 polovina lokala ne radi iako prodaju džidža bidže i robu za turiste. Pun grad turista a oni zatvore radnju. Vodič nam je rekao da oni rade od 9.00-10.00 pa do 14.00-15.00 pa siesta pa onda od 18.00 do 21.00-22.00. Meni je neverovatno da je tako u sred turističke sezone.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 12 Avgust 2023, 00:18 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Još me začudilo da nisam video nijedan kafić, restoran, lokal koji pušta tradicionalnu muziku ili ima neku špansku/katalonsku veče ili slično. U grčkoj na sve strane cepa buzuki.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 12 Avgust 2023, 00:22 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Hotel je imao *** i bio za dve klase bolji od *** u GR. Hrana isto tako. Ipak, kao i u GR pa i u Bečićima gde smo bili proletos u **** hotelu to su sve male dvokrevetne sobe u koje oni uguraju dva pomoćna kreveta i potpuno ih zatrpaju da nemaš gde da se okreneš. Moj dušek je imao federe i ubio mi leđa. Ostali su bili ok.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 12 Avgust 2023, 00:34 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

I da ne davim više još samo nešto.
Skrećem vam pažnju na agenciju Wayout. Da se razumemo, sve je za nas ispalo kako treba ali pokazali su se vrlo neprofesionalno.
Komunikacija sa turistima nije nula nego minus 50. Pre putovanja nisam mogao da dobijem nikakve informacije o letu. Telefoni sa sajta neupotrebljivi, niko se ne javlja, a odgovore na svaki treći mail i to šturo kao sve ćemo vas obavestiti 24 sata pred put. Užas.
Nisam do zadnjeg momenta znao kojom aviokompanijom putujem, koja su pravila za kofere (to nismo znali do dolaska na aerodrom a pitao sam ih 5 puta mailom) ni kad je let.
Na aerodromu gužva, svi hoće da stanu u red za čekiranje što pre a predstavnika agencije nema. Onda dolazi i kad ga ljudi napadnu jer se šetkao i zezačio sa kolegama iz drugih agencija, on se izderao na sve nas i rekao da neće da počne da radi pre 17.00 jer je rečeno da dođemo u 17.00.
Drsko i bezobrazno.
Dva para sa decom koja su išla na Costa Doradu (to je južno od Barselone) nisu imala prevoz jer vodič nije imao pojma da dolaze. 3.5 sati su na aerodromu čekali da ih neko pokupi. Oni spremaju tužbu.
Sve u svemu Wayout prvi i poslednji put . Jesu najpovoljniji ali previše neizvesnosti, neprifesionalno ignorisanje mailova, telefoni na koje se niko ne javlja. Hvala lepo ali nikad više sa njima.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 12 Avgust 2023, 13:23 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:40
Pol: Seka
IvanBP je napisao:
I da ne davim više još samo nešto.
Skrećem vam pažnju na agenciju Wayout. Da se razumemo, sve je za nas ispalo kako treba ali pokazali su se vrlo neprofesionalno.
Komunikacija sa turistima nije nula nego minus 50. Pre putovanja nisam mogao da dobijem nikakve informacije o letu. Telefoni sa sajta neupotrebljivi, niko se ne javlja, a odgovore na svaki treći mail i to šturo kao sve ćemo vas obavestiti 24 sata pred put. Užas.
Nisam do zadnjeg momenta znao kojom aviokompanijom putujem, koja su pravila za kofere (to nismo znali do dolaska na aerodrom a pitao sam ih 5 puta mailom) ni kad je let.
Na aerodromu gužva, svi hoće da stanu u red za čekiranje što pre a predstavnika agencije nema. Onda dolazi i kad ga ljudi napadnu jer se šetkao i zezačio sa kolegama iz drugih agencija, on se izderao na sve nas i rekao da neće da počne da radi pre 17.00 jer je rečeno da dođemo u 17.00.
Drsko i bezobrazno.
Dva para sa decom koja su išla na Costa Doradu (to je južno od Barselone) nisu imala prevoz jer vodič nije imao pojma da dolaze. 3.5 sati su na aerodromu čekali da ih neko pokupi. Oni spremaju tužbu.
Sve u svemu Wayout prvi i poslednji put . Jesu najpovoljniji ali previše neizvesnosti, neprifesionalno ignorisanje mailova, telefoni na koje se niko ne javlja. Hvala lepo ali nikad više sa njima.
E ja za njih znam da su za izbegavanje ,to sam mnogo puta čula . Srećom sve vam je na kraju ipak ispalo dobro

Sent from my 22081212UG using Tapatalk

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 13 Avgust 2023, 13:57 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Subota, 23 Avgust 2014, 23:29
Гужва је на бичу у Олимпик бичу :) . Од јуче, па до следеће недеље се бањамо ту. Штета што Пелопонеза није ближе. Не бих мењао Мавровуни ни за шта.

Бај д веј, онима који иду у Еладу само кроз Северну Македонију бих препоручио да пале преко Штипа и Струмице ка Дојрану. Од Скопља иде хајвеј до Штипа са две патарине и потом мотопут са ограничењем од 100 или 110.Од Струмице је после мало тесније и преко брега неких 35 км.
Прошлог лета смо ишли на горе овим путем, а сад и на доле.

Некако ме ове године потерала Грчка. У јануару били 8 дана на Крфу, па за Ускрс 4 дана у Солуну, па у јулу 16 дана до Пелопонезе и сад још 9 :D . Скоро ко Пефка у срећна времена.

Да жена може да прави впн ка послу из Грчке, па да се лети преселимо у Мавровуни :D.

Не знам зашто све ово исписах, ал ајд.

Поздрављам све.

ПС. Жаке, дај мало турба на Малти. Немој да буде други Јапан :smesko-levo-desno:.

И да, да сперемо Грчку, 25. августа, Бож здравља и пара, летимо у Беч на викенд. Обећали смо младунчету зоо, да види даље рођаке :). Карта Ниш Беч, по глави је била 1800 динара Визером. Повратак је Рајком за 20 јура по глави, ал имамо и седала.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 14 Avgust 2023, 09:28 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
IvanBP je napisao:
Milena, proveri samo cene iznajmljivanja biciklova da ne isplaniraš pa se šokiraš. U Calelli je bilo 40 evra po danu. Za par dana iznajmljivanja, kupiš bajs.

:lol: Vala baš, pa onda bolje da sipamo benzin u kola i da se vozimo, a bajs mogu da vozim i ovde.

IvanBP je napisao:
U GR je uglavnom bila bidtra i vidi se na daleko. Najbostrija je bila na vetrovitoj plaži Alikija jedne godine, 30-40 m daleko, vidiš čoveka u vodi. U Istri je mutna, na 5-6 m već slaba vidljivost. Ona sa obale deluje čisto ali pod vodom se vidi pravo stanje.
Eeeee! :romance-lovegoddess:
Pretpostavljam da "providnost" vode zavisi i od njenog sastava. Recimo na Lafkadi, tamo gde je voda onako tirkizno plava, kada se zaroni ne vidi se bukvalno ni prst pred okom, a sigurna sam da tu more nije prljavo. :shock: Bila sam u totalnom šoku, jer sam i ja tada volela da ronim, drgačije plivanje mi je bilo dosadno. :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 15 Avgust 2023, 13:14 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Vidi, što se mene tiče bistro=čisto, mutno=prljavo.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 16 Avgust 2023, 11:56 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 23:28
Pozdrav, lepotanci moji! :ljubac: :romance-grouphug:
Opet imam problemcice s ledjima..plus sekiraciju zbog sinka...familija je tu..cera dosla..dok poradim ono sto moram, nemam snage da sedim za kompom...ali- znate vec, u dusi ste uvek tu!
Urbi, hvala! :ljubac: Jutros sam se kuckala sa sinkom...pare su mu jedini motiv za patnju...a nije mu lako...
Peki, hvala sto me se setis, makar i zbog Japana i mojih visegodisnjih visemesecnih letovanja! :mrgreen: :ljubac:

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 16 Avgust 2023, 12:28 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Тетка Пеф, ретко ко од нас ради посао из љубави, већ због пара. А за њега не брини, снаћи ће се. Шта се деси у Вегасу, остаје у Вегасу...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 16 Avgust 2023, 12:29 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

pefkari je napisao:
dok poradim ono sto moram, nemam snage da sedim za kompom..:

Е, Тито, Тито...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 16 Avgust 2023, 13:30 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:40
pefkari je napisao:
Pozdrav, lepotanci moji! :ljubac: :romance-grouphug:
Opet imam problemcice s ledjima..plus sekiraciju zbog sinka...familija je tu..cera dosla..dok poradim ono sto moram, nemam snage da sedim za kompom...ali- znate vec, u dusi ste uvek tu!
Urbi, hvala! :ljubac: Jutros sam se kuckala sa sinkom...pare su mu jedini motiv za patnju...a nije mu lako...
Peki, hvala sto me se setis, makar i zbog Japana i mojih visegodisnjih visemesecnih letovanja! :mrgreen: :ljubac:
Ide uskoro moja drugarica jedna u Japan,pa ako ti nećeš ....

Sent from my 22081212UG using Tapatalk

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 16 Avgust 2023, 13:46 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

IvanBP je napisao:
Vidi, što se mene tiče bistro=čisto, mutno=prljavo.

Slažem se, sem Lefkade, tamo je mutno=tirkizno plavo :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 16 Avgust 2023, 14:01 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

VlaMar je napisao:
Miki sada pročitah da će zbog renoviranja stadiona Barselona igrati utakmice na stadionu Espanjola na Montjuic-u pa proverite da li je uopšte moguća poseta :oops:

Ovo tek sada videh! :think:

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105500 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6629, 6630, 6631, 6632, 6633, 6634, 6635 ... 7034  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 5 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.