:ljubac:
Tedi, sestro:
SIM kartica ti je "telefonski broj". Danas je situacija takva da nam nije dovoljan samo 1 mobilni broj, nego bar 2 (službeni i privatni, ako gazda oće da plaća račune za svoje zaposlene, da bi mu bili raspoloživi za posao... skrenuh s teme)
Telefon (fizički aparat koji nosiš u džepu ili tašni) postoji kao varijanta sa fiokicom za 1 ili 2 SIM kartice (tzv dual sim), gde pri komunikaciji (i prijem i slanje) ti biraš s koje kartice, tj s kog telefonskog broja komuniciraš.
E, pre nekoliko godina su se setili da naprave varijantu da ti SIM kartica ("telefonski broj") uopšte ne mora da bude ona malecka fizička kartica koju ubacuješ u fizičku fiokicu na fizičkom aparatu, već da sve može da se odradi u softveru, tj da se isprogramira.
Nisu to baš u isto vreme prokljuvili svi proizvođači telefona, tako da -
ukoliko imaš potebu da, na primer, imaš srpsku karticu (broj telefona) privatnu, i još jednu službenu, i želiš još jednu grčku karticu, da možeš da imaš jeftinog interneta da gledaš netflix dok si u Grčkoj (a u hotelu NEMAŠ wifi), onda...
ili ćeš da imaš nekoliko fizičkih telefona s po jednom fizičkom karticom, ili ćeš da pazariš jedan aparat s kojim možeš da imaš nekoliko telefonskih brojeva
Ako hoćeš da proveriš da li tvoj telefon (nov je, pa postoji šansa) podržava eSIM, potraži na netu tako što ćeš da otkucaš
tip telefona i esim support pa gledaš šta će da izađe...
Međutim, ja malopre bacih pogled za tvoj xiaomi, i... sda znam da ništa ne znam [emoji38]
Nađoh članak još iz 2018 gde kaže da je xiaomi dodao esim opciju u svoje telefone,
al kad gledam specifikaciju tvog telefona (iz potpisa

) ne piše da to ima.
Da li im je to toliko prevaziđena tehnologija da se podrazumeva da je svi njihovi modeli sad imaju, nemam pojma....
Cimni provajdera od kog si kupila tel, pa priupitaj.
E sad, pošto je to tvoje sokoćalo dual sim, pretpostavljam da već radiš sa dve kartice i da ti treća možda i nije potrebna...
... u kom slučaju zanemari ceo ovaj moj post

Mislim da imam,jednom kad sam bacila pogled na uputstvo pisalo je.da li da ti kažem da sam stampala 173 strana uputstva da apsolviram,pre mesec dana,i nisam nista stigla,ne znam ni jednu od miliona funkcija koje ima!jednom Cu početi.inace imam jednu sim i jednu memorijsku,nema vise gde da turim. A odavno sam razdvojila svoja 2 broja sa logikom ako izgubim telefon da ne izgubim oba broja.