milenaidaki je napisao:
jack je napisao:
Ima ih i po našim prigradskim naseljima.
Slobodno mi recite da sam rasista, ali nekako mi draže da njih srećem u liftu nego likove sa bliskog istoka....
Jesi rastista!
Videla sam poneki automobil i jedan autobus sa ukrajinskim tablama, a Ruse nisam zapazila (ni čula), verovatno se zbog boje kože stope sa ostalim našim svetom. Sa druge strane, viđam povremeno induse koji verovatno odsedaju u ona par hotela u mom kraju, oni su ovde došli turistički, skroz su fini, rado bih se i upoznala. Imam par induskinja koje su mi prijatelji na FB, baš su mi super. Pretpostavljam da su ti, koji su turistički došli kod nas nešto boljeg materijalnog stanja, višeg obrazovanja, super pričaju Engleski jezik i drago mi je da ih interesuje da upoznaju Srbiju. Dakle, ne da nemam ništa protiv "obojenih", nego naprotiv, tu ubrajam i one jadne ljude koji beže od rate i nemaštine iz drugih azijskih zemalja.

Miki, niko nema ništa protiv turista, koji se ponašaju fino I VRATE SE SVOJOJ KUĆI.
Problem je sa ovima koji dolaze da ostanu, ili su imali fiks ideju da će ih npr Švedska dočekati raširenih ruku, pa su sad malo nezadovoljni činjenicom da su zaglavili ovde.
"Jadni" ljudi (naši) koji su odavde bežali za npr Nemačku, u svoje vreme su deportovani nazad bez da je iko dvaput trepnuo. Takođe, jasno nam se i dalje naglašava kako zaista pogranična policija SVAKE države može da ti ne dozvoli ulazak, po sopstvenom nahođenju. Ako si npr Srbin, ili građanin Srbije, da budemo politički korektni.
A sad odjednom, jao, jaaaaadni ljudi iz Afrike i Male Azije, pa neka dođu kod nas eto 1,2 MILIONA, ima kod nas mesta. ?!? Nas ima svega 7 miliona, eto nek dođu, baš lepo, stisnućemo se mi u našoj kući.
Popričaj sa nekim iz Subotice da li izlaze uveče u šetnju kao ti, npr.
Jesam rasista. I ne samo rasista.
I drago mi je da je eto taj neki stan sa 5. sprata ipak kupila neka Rujka/Ukrajinka, svejedno, jer mi nije bilo svejedno da se tuda muvaju ti neki nedefinisani likovi u nedefinisanom broju... Jes ličilo na nekakav trefiking definitivno.
Ni ako počnu ovi beli da se muvaju u nedefinisanom broju i sastavu isto mi neće biti svejedno, da ne bude zabune.
Jer ne volim varijante: došli divlji pa isterali pitome....