Dobro jutro drugari
Juče smo bili na Kavalikefti i u poseti Megali Petri. U odnosu na prošlu godinu bilo je duplo više turista. Sredili su parking i prilaz istom, sada je sve betonirano i natkriveni parkinzi. Čini mi se da na plaži ima veći broj suncobrana i ležaljki, to je razumljivo jer je i veći broj turista ove godine. Komplet košta 15e a praking 7e.
Čini mi se da je Urbi bila pre mene na Megali Petri pa zna kako se do nje stizalo. Prošle godine sam pokušala preko stena ali sam na pola puta odustala. E sad, juče sam se zaputila po ceno da se skrljam.

Nije bilo potrebe da se pentram, kroz vodu sam prošla. Dubina maksimalno do kolena. Nešto se tu desilo, da li priroda ili čovek, celim tim potezom može da se kupa čak i da se postavi svoj mobilijar. Imaju ti useci u stenama što daje posebnu draž.
Mi smo ipak odabrali Kavalikeftu zbog komfora. Nismo od kuće poneli svoj suncobran pa nam je trebao njihov. Ostali smo ceo dan. Na Megali Petri nema ništa a na ovoj drugoj sve. Restoran, toalet, tuševi, kabine i suncobrani. Na Megali Petri je bila veća gužva, više kupača u vodi ali na onolikoj plaži to je ništa. Namestiš se gde hoćeš i nikog nema na nekoliko metara od tebe.
Jedino je ostao loš put do dole, čak i gori od prošle godine. Čak da pregrmimo i loš put, nekako se mimoiđu automobili, nego se do četvrte serpentine parkiraju ljudi. Samo pomoću magije možeš da se mimoiđeš sa autom iz suprotnog smera. Videli smo kod jednog odvaljen retrovizor.
Evo par sličica