Dobro jutro drugari
Ja sam tek jutros raspakovala laptop iz torbe a na telefonu ne umem da smanjujem slike.
Mi samo kao i Ivan išli na Prohor i čekali sat ipo na granici. Kad smo se spustili do manastira mislila sam da ću bogu dušu a ja sam uvek dobro podnosila put. Spavali smo Gevgeliji i to baš preko puta Javor Agapi. Nije smeštaj rezerisan zbog restorana

nisam ni znala do par dana pred put. Jagnjetina je baš kako Ivan reče a posebno mi se svidela njihova neka salata, veći paradajz nisam videla. Da li je takva sorta ili gazada kupuje najveće koje nađe

Prošle godine smo jeli u Džoki, nikakva razlika, na oba mesta savršena.
U ponedeljak smo krenuli u pola pet po našem vremenu. Bogorodicu i Evzoni prešli za 20min. Stali na jedno mesto da doručkujemo, na jednoj pumpi i marketu pred smeštajem da kupimo nešto za klopu. U apartman ušli u 13h po grčkom vremenu.
U utorak blejaji na našoj plaži a juče išli na izlet brodom. Ergemni, Porto Katsiki, Kefalonija i Itaka. Za nas petoro 90e. Ovo je bila idealna prilika da vidimo Ergemni jer niko od nije bio spreman da ispusti dušu na stepenicama
Na Ergemni smo ostali dva sata. Četiri broda, ogromna gužva, pravi mravinjak. I ako sam se dobro namazala, kvalitetno sam izgorela. Na Porto Katsiki se podalje usidrio jer nije dozvoljeno da pristane. Tu se nisam kupala jer su mi stepenice delovale nesigurno. Obzirom da sam poveća

bojala sam se da ih ne odvalim.

Moj muž je bio hrabar i eto baksuza, odvali jednu prečku.

Kaže nije kriv, bila je klimava.
Na Kefaloniji smo pristali u jednom mestu, pojma nemam kako se zove. Tu smo imali jedan sat za šetnju ili ručak. Obzirom da je bilo pola ćetiri od šetnje ništa, nije mi trebalo još pečenja na suncu. Seli smo u restoran da deca ručaju, mi nismo bili gladni. Tri porcije girosa, tri mala točena piva, tri ceđene narandže 66e. Pristalo je još nekolio brodova pa je bila užasna gužva, jedva našli sto u restoranu. U luci usidreno more katamarana, jedrilica i jahti, sve sama sirotinja kako kaže moj muž
Na Itaki se usidrio podalje od neke plaže. Na nju se može doći samo čamcem. Ni tu se nisam kupala iz istog razloga. Deca su uživala a i muž. Kaže nisam valjda toliki baksuz da polomim još jednom
Izlet nije loš samo je za nas dvoje naporan. Da imam 10 god manje ne bi bio problem. Najviše vremena smo proveli u vožnji a klupe neudobne. Želja nam se ispunila da vidimo Ergemni i zadovoljni smo.
Sad par fotografija.