IvanBP je napisao:
milenaidaki je napisao:
IvanBP je napisao:
Pa nekome su verovatno odgovarale. Rade te cure, ubijaju se od posla. Nije meni to bio problem nego sistem i sajt. Ako ima deo sajta pod nadzivom "slobodni termini", ako te pita gde hoćeš, kada i koliko vas i nađe ti smeštaj. Pnda ne može da se desi da posle "provere" nema slobodno a taj smeštaj danima posle stoji da je slobodan. Zamisli da booking tako radi. Pa propali bi u jednom danu.
Tačno tako, progameri im nisu dobro uradili sajt.

Zoki mi je pričao da su programeri ekstra odradili sajt ali grci ne koriste mogućnosti, tj. ne ažuriraju.
Jeste sajt dobro urađen, veliki je trud uložen i dobro je zamišljen ali se kod vlasnika objekata koji se izdaju - malo toga promenilo unazad 10 godina. Koliko znam, i dalje se najveći deo rezervacija (kao i provere slobodnih termina i sl...) obavlja "ručno". Kada ti napraviš upit, umesto da se sve obavi elektronski za nekoliko sekundi (kao kod Booking-a), ovde zaposleni uglavnom moraju da pozovu TELEFONOM vlasnika i obave potrebne razgovore itd, itd... to nije zato što to sajt ne može, ili je loša organizacija, već zato što mnogi vlasnici objekata jedva da znaju i engleski pa se komunikacija obavlja na grčkom.
Ove sezone su okolnosti (korona, rat..) učinile da su umesto u dec/jan/feb turisti počeli masovno da traže smeštaje u aprilu i maju. To je ono što se nije moglo predvideti.
Juče sam iz BGD krenuo u 4:30 ujutru sa namerom da prođem kroz prelaz na Gradini... gledam kamere na GP koje i ne mogu da prikažu KOLIKI je, u stvari, red vozila... pa sam, za razliku od pre 10ak dana rešio da idem na taj prelaz, umesto na Ribarce ili Strezimirovce - dakle, radni dan, nije specifičan datum, 8h ujutru... Turci u buljucima danima masovno putuju u Tursku. Brojao sam, bilo je 1-2% naših registracija (jedan Nišlija i ja, kad sam stigao do 100 auta, dalje nisam brojao). Čekao sam ukupno 1h i 45min. Kad sam došao na Promahonas, tamo su Bugari (manje Rumuni) u buljucima, iz nekog razloga ne prolaze tako brzo kao pre... i tu sam čekao 45 min. 10 dana ranije smo na prelazu Exochi čekali više od 1/2 sata...
Rekao bih da je svima dosta i korone i rata, ne vredi razmišljati o tome "šta li će biti, maaajku muu..." i - juriiiiš na odmore. Tako i mi...