milenaidaki je napisao:
jack je napisao:
Jedva nađoh Tedin primer kako to izgleda...
...
... i na levom zidu jasno vidljiv trag dokle je bila blatnjava voda.... otprilike u visini Tedinih očiju, tj fotoaparata

Samo mi reci KAKO JA MOGU DA ZNAM da je to za vodu ako nema neki znak, zabranjeno parkiranje, zabranjeno za automobile i slično?!
Voziš ulicom koja je najobičnija grčka ulica kroz grčku turističku Kaluđericu: sa obe strane su kuće, ponegde dvorišta, bašte, prodavnice sa rafovima robe izbačenim na trotoar, možda koja taverna, giros, itd isl.
Nailaziš na poprečnu "ulicu" koja je uzan betonski prolaz u kome NEMA NIČEGA osim zidova, i deluje da ide pod određenim nagibom tj nizbrdo u pravcu plaže? U tom prolazu možda ima parkiranih auta sa srb tablama/or not, i ništa drugo.
Izgleda pusto. Kao da tu godinama niko nije kročio.
Izgleda SUVO. (obrati pažnju na sloj od 10cm suvih borovih iglica na Tedinoj slici)
Izgleda kao da su se sve komšije posvađale pa digle jedan prema drugome tzv "šiptarske zidove" i odmakli se od međe?
Na kraju tog idealnog puteljka ka moru je plaža razrovana i sav pesak ispran, sve do kamene podloge ispod? (ako su pred sezonu nasuli svež pesak, ovo ne mora da bude slučaj, pa ako je ispod plaža veoma lepa - to ipak ne znači da sledeća bujica neće odneti sve)
Eto kako znaš.
P.S još jedan indikator: na onoj Kaluđerica-stajl džadi je najnormalnije asfalt. Na ukrštanju sa ovim kanalom NAJČEŠĆE prestaje asfalt u dužini od 4-5m, pa se onda opet najnormalnije nastavlja