IvanBP je napisao:
milenaidaki je napisao:
....postao je magapolis....

Nikako ne mogu da se složim sa tim. Prvo grad od 1.5 M stanovnika sa sve prigradskim naseljima koja su 50 km od njega nije megapolis.
Ma megapolis za moje aršine!

Ja se ne slažem da megapolis znači uređen grad.

Ja ti rekoh da je i meni stres kada treba da dođem u grad van radnoh vremena, ali ga ipak i volim, jer to jeste MOJ grad i u njemu se ipak osećam kao kod kuće, više nego u bilo kom drugom velikom gradu, jer on i jeste moja kuća. Pa pošto sam tu domaća i ja se nerviram kada vozim i nemam strpljenja, šta ćeš, takvi smo. Ipak, desi se u tom gradu i lepih stvari, onoliko.

Ako jednog dana zavolim neki drugi grad, bar pola kao što volim Beograd (posebno moju Rakovicu) i tamo se budem osećala kao kod kuće, onda ću drugačije pričati, ali sada ne mogu baš toliko da ga opljujem.

Nemam ja šta da se ljutim na tebe, eto i moj sin više voli Berlin nego Beograd, na primer. Ipak ne zna, da bi se u tom Berlinu, kada bi živeo tamo, vrlo brzo osećao kao građanin drugog, trećeg reda. Dakle, nema nama izlaza, Beograđani smo, Srbi smo i druge nacije i ovo nam je naša kuća, kakva je - takva je. Valjda će jednog dana biti bolja.
Ne znam kako žive ljudi koji su se odselili u Sloveniju, recimo, da li se tamo osećaju kod kuće?!

Da li se moja drugarica, koja se odselila u Kanadu pre par godina u Vankuveru oseća kao kod kuće? Neće da mi kaže, nije takav tip da se žali, ali to samo njeno srce zna.