IvanBP je napisao:
Miki, nije samo stvar da bude u centru. Ni aerodromi nisu u centru. Stvar je u tome da moda da se ima racionalan i dobar plan. Takođe, moraju da se poštuju pravila struke koja nisu neka glupa pravila nego su iskustveno najbolja i najpraktičnija rešenja. Ako su glavna autobuska i glavna železnička idaljene, mora da bude brza i jednostavna konekcija, na primer metro.
Ja sam bio na Prokopu, išao sam vozom za NS. Stanica je ok ali nekako mi deluje izolovano. Možda grešim, ne razumem se u linije gradskog saobraćaja. Ipak, zamišljam da neko iz Niša hoće u Budimpeštu vozom. Dođe autobusom u BG i onda izgubi nekoliko sati da dođe do železničke.

E da, treba spojiti žel i autobusku stanicu svakako! Eto, nisam mislila o tome, ali bi svakako imala želju da nekog zadavima kada bih mogla da se mlatim toliko od žel. stan. do autobuske.
jack je napisao:
Teorijski govoreći, postoji železnička stanica Novi Beograd koja je isto tu negde relativno blizu (u pešačkom dometu), tako da bi moglo da se ide vozom do Prokopa.
E sad, kad to ne bi bilo čekanje na taj novosadski, nego kad bi bile uvedene neke kratke varijante koje spajaju nbg i prokop a idu na 10-15 min - gde bi nam bio kraj... jer voz jeste najkraće i najbrže rešenje između njih
Ne znam da li će to da se desi, ali nije mi ovo baš najsrećnije smišljeno kako sad izgleda.
Bas stanica za jug će biti kod Prokopa. Nekad. Vrv 2027...
A ovo ovako nezavršeno, bez nadstrešnica, bez klonje, bez kanti za otpatke, bez dovoljno klupa, (koliko videh)...
Al bitno da ima kockarnica, pa oni koji putuju mogu da sednu i da ostave još koju kintu

Katastrofa!