Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Petak, 09 Oktobar 2026, 20:21

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 134 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Nedelja, 03 Maj 2015, 04:18 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 23:28
Pol: Seka
....bili smo vec gladni, pa udjosmo unutar zidina...sve je bilo zauzeto!

Slika

Slika

Pocinjemo da se spustamo stepenicama i nizbrdicama...u nadi da cemo naci mesto za rucak...nalazimo praznu bastu i padamo na stolice....napolju je 25 *...spram samo nekoliko tokom noci i ranog jutra!?

Slika

Slika

Slika

Zajapureni smo i vruce nam je...na toj visini, posle nekih 15-ak minuta, pocinje da duva i svi se oblacimo "k’o zimski ljudi"...dok vecamo "sta naruciti", prilazi nasmejan i ljubazan konobar...pita sta pijemo...raspolozeni smo, gladni "kao vuci"...narucujemo svasta nesto...salate za predjelo, "bujurdi" (koji Zoki i ja obozavamo)...narucena hrana sporo stize...dobiju dvoje....pa opet dvoje-troje....pa ostali....neki su vec zavrsili, a sve narucene salate i krompir- jos nisu stigli! Negodujemo, zovemo onog istog konobara...on nas "’ladi", kao- "Sacekajte, gde zurite?!" Stize nam i ona "izgubljena grupa"..."suvlaki" nije nikakav, a ni ostala hrana..."bujurdi"- nikad losiji! Jedino mi je vino prijalo! I moca od salate! I ne samo meni! Do mene sedi jedan mladi drugar...odjednom, vrisnu covek! Slomio plombu i zub...na "suvlaki"!? Jedini zub koji ima plombu, ostali- svi zdravi!!! Uuuu, kako je bio besan! Mislili smo da ce razbiti nekog! Skupljamo lovu da platimo racun...ljudi razocarani i ljuti...meso zilavo, "bujurdi"- tecan i hladan...lignje- mala porcija...krompirici- prepeceni, a hladni (a nacekali se onoliko!)...u svemu nam samo nije jasno sta smo toliko cekali, kada su imali goste jos samo za dva stola!? Slikam "mesto", da okacim i "preporucim" gde NIKAKO ne ici na klopu!

Na slikama, taj gde ne treba ici je sa leve strane, pise "Kreatika Talasina" na zgradi...nemaju ni internet, "grebu" se o prvog komsiju.... :?

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 03 Maj 2015, 04:31 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Sunce nam vraca raspolozenje, spustamo se...i spustamo...narednih dana imamo upalu listova... Slika...a ne mozemo da se setimo zasto!

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 03 Maj 2015, 04:37 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Prolazimo pored crkve Svetog Dimitrija

Slika

Slika

Slika

I, konacno stizemo u stan...padamo po krevetima, jer nas uvece ceka izlazak u "Monkey bar", koji drze nasi prijatelji Grci... Slika...pre polaska, dolaze drugari do nas, da malo "podmazemo grlo"...Zoki i ja se dogovaramo da ostanemo samo pola sata, da ispostujemo vlasnike i drugare...toliko sam umorna (spavala par sati noc uoci puta...sledece noci jedva oci sklopila koliko mi je bilo hladno...dva dana puta i hodanja...)...mislim nesto- da preskocim izlazak, jer nas sutra ceka "ludi trk" ka Tasosu...pokusavam da dremnem, al'- ne ide! Srecom, ubacise mi grejalicu u sobu, malo sam se bar zgrejala...do poslednjeg casa mislim da odustanem od izlaska...ali, "ne lezi, vraze"! Slika Drustvo se prikuplja...ustajem, u poslednji cas...sedamo svi u krug, gledamo se- svi crveni u licu kao rakovi!? Slika ...skoro svi smo namazali lice zastitnom kremom , pre jutrosnjeg polaska u grad....ali, nije bilo ni oblacka, a mi smo celog dana sipcili po suncu...gledam se u ogledalu, vidim nesto na obodu cela...pomislim da sam se negde udarila, pa zaboravila...ali ne! Celo lice je pocrvenelo, a taj deo bas izgoreo...cekamo ponoc, cestitamo jedni drugima Vaskrs...odlazimo u kafic-bar...

Slika

...i lezemo u 4 ujutro! SlikaSlikaSlika
Ovog puta, bukvalno pri dodiru kreveta, gubim svest! Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 03 Maj 2015, 04:40 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Nisam bez veze stavila ovog smajlija koji sanja plazu! Sutradan, tj. tog jutra, ustajemo u 8 h...pakujemo jos poneku sitnicu i krecemo ka Keramotiju...tacnije- ka OSTRVU! SlikaSlikaSlika

Usput, u pekari kupujemo dorucak, jedemo u voznji... nema kafe, nista toaleti, samo zurba da uhvatimo trajekt! Zoki je pogledao na netu kada idu...dve naplatne rampe...poslednje skretanje i hitamo ka Keramotiju...ma, kako da ovo opisem, kad znate i sami jako dobro taj osecaj: kad stignem do Keramotija, ja sam vec u dusi na Tasosu! Slika Zbog praznika nesto se pomerilo, pa ne stizemo da uletimo na trajekt...sacekacemo skoro sat...sedamo u obliznju bastu,na samoj obali i narucujemo prvi ovogodisnji "grcki frape"! Slika Pozdravljamo konobaricu "praznicno"- na grckom...Uskrs je! SlikaSlika Uzivamo u blagom suncu i povetarcu...priblizava se trajekt...ne mogu da docekam da se ukrcamo! Slika Dobili smo klupe s nastresnicom u luci u Keramotiju! [url=http://postimage.cc/]Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 03 Maj 2015, 04:48 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Keramoti, Uskrs, oko podneva...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 03 Maj 2015, 04:55 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

K’o "usporeni film"! Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 03 Maj 2015, 05:05 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Trajekt je poprilicno prazan...nema ni galebova...tek par komada...najraniji Vaskrs na Tasosu, za poslednjih 5 godina...trajekt "ne mirise na frisku farbu"...duva vetar, jos pre polaska...tek koji minut sam na palubi, a onda sedam u kabinu...bas ne moram da se i razbolim, kad sam vec neispavana! Radujem se, radujem, radujeeeem! Slika Slika Slika

Slika

Slika

Jedan galeb....

Slika

....i ja.....

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

U daljini se nazire "moj deo Ostrva"! :D

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 03 Maj 2015, 05:15 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Kada je trajekt pristao u Limenasu, ne cekam da izadjem "kao pesak", kao sto inace cinim, vec se zalecem ka nasem autu, ulecem i vicem: "’Aj''mo, ’aj''mo!"

Dolazimo do velikog vidikovca, iza Skale Marion i tu pravim nekoliko snimaka...pogled je velicanstven! Slika Tog trenutka mislim na Nikanu, Bokinsa, J&B, Bakija58, Vookelu...ljude za koje me vezu secanja na ovo slatko mesto...nastavljamo put...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 03 Maj 2015, 05:21 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vidi se "kornjaca od kamena"....

Slika

Slika

Slika

Stojeci na litici, gledam u more....i "nadolazi mi"....[i]"Ako umram il’ zaginam, nemoj da me zaliteeeee...." Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 03 Maj 2015, 05:28 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

....a sve vreme, kako prolazimo kroz koje mesto, slikam "za ljude koje volim"! Slika Prolazeci kroz Prinos slikam pijacu, koja zvrji prazna...kroz Skalu Sotiros- za Zmaju (masem, masem, "prenosim pozdrave", a Zoki me svaki put gleda kao ludaka!), u Limenariji se "javljam mahooom" svima koje tamo poznajem, prolazimo pored kuce nase Kostane (srpske snajke)....svuda masem, masem, maseeem! SlikaSlikaSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 03 Maj 2015, 05:31 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

...iiiiiiii, priblizavamo se Pefkariju! Tu vec jednom nogom kocim, izlazim i srce hoce da mi iskoci od radosti! Nigde zive duse, do same baste "Aktija"...u restoranu "domaci i gosti"...i u basti "Esperie" ima gostiju....niz ulicu , u oba smera- nikog! Parkiramo se, izlecem iz auta i skacem u zagrljaj jednom po jednom clanu Dinine porodice i njihovim vrednim radnicama Bugarkama! Jedna od njih mi je slala one fotke koje sam postavila na temi "Pefkari" pre nekog vremena...tako sam videla da renoviraju restoran, ali nisam znala kako ce izgledati kad ga zavrse...odmah stize frape, pice...gledam kroz nova stakla na plazu...na njoj brojni Bugari, koji napunise "moj" hotel...razgaceni su, ali su u vodi- do clanaka! Niko se ne kvasi! Spremljen je uskrsnji rucak, sedamo svi za sto i uzivamo! Gazda nam je spremio jagnjetinu s krompirom i gomilom zacina, koji tako dooobrooo mirisu!Tu su salate, bela "Apelia", "paidakia"... Saznajemo ko je tu, ko nije, ko ce gde raditi...na kojoj poziciji...kakvi su planovi....hotel je pun, do poslednje sobe...kako nismo bili sigurni da cemo uopste krenuti negde, a jos manje da li cemo stici do Tasosa, Dina nam nije ostavila sobu...znamo da to nije problem- za nas ce uvek naci nesto! Slika Pozvala je "Hotel Thassos" i rezervisala nam tamo sobu...posle rucka, kulirali smo "s pogledom na Pefkari beach"... Slika.... Slika Dok sedimo, pored restorana prolazi Filipos, vlasnik "Diving kluba", sa zenom, takodje Srpkinjom...guraju kolica za blizance....Dina me pita: "Vesna, secas se kada je Jana bila trudna?" Odmahujem glavom, znam da su dugo zajedno i da nemaju dece...radujem se, volim kad su ljudi srecni...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 03 Maj 2015, 05:38 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

I- moj Pefkari!

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 03 Maj 2015, 05:41 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 03 Maj 2015, 05:59 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Gledam sta je sve "novo"....restoran....zamenjeni stolovi, stolice, presvucena garnitura od pruca...boje promenjene....od bordo i boje drveta, sada je sve tirkizno-belo...umesto kamenog zida sa gredama u braon boji, sada stoji staklo, a ramovi i sve sto moze je belo....vizuelno restoran deluje vece...betoniran je deo gde je bio tus...izgleda i da ce lezaljke biti nove...za sada, stara basta gde doruckujemo i sank ostaju isti..."senik" je ofarban, takodje, u belo, neko drvece i cvece je povadjeno, a iza hotela je napravljen betonski parking.....na sredini restorana su staklena vrata...gazda, iz prikrajka, gleda kako Zoki pokusava da provali gde se i kako otvaraju prozori...u trenutku, samo se cuje: "Bzzzzz!" Gazda, putem daljinskog upravljaca, otvori sve!

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 03 Maj 2015, 06:01 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 134 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 0 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.