IvanBP je napisao:
Super to sve deluje. Ja bih ipak kolima išao. Mene više zanima neki smeštaj blizu peščane plaže, još ako ima hlada ihaha. Ove avanture, peške kroz šumu i tako to, matori smo, konfor isti.
Kad se vratiš, onda nam daj malo pobliže info o cenama, pa dogodine dignem 30% i to će biti to.
Nemam pojma koliko su mi cene relevantne, kad bukiram stvari ovako kasno u sezoni... u januaru/februaru sve cene obično budu niže, nego eto.
Znam da vi volite kolime, nego sam namerno stavila obe opcije, čisto da ljudi krenu da razmišljaju na tu stranu.
Iz onog videa pomenula je i let iz Sofije, što nama nije neka ušteda jer treba doći do Sofije, al je npr Pekiju možda interesantna opcija za neki produženi vikend il tako šta.
A ti kad voziš, opet - zavisi koliko dana imaš - možeš da napraviš i 2 usputna noćenja, npr negde u Sloveniji i u Pezaru... Da bi dnevno manje vozio i imao više mogućnosti da usput svratiš i pogledaš šta vam zanimljivo (recimo San Marino) ili devojke da overe neki šoping autlet (ne sumnjam da bi mogle da nađu).
Cela jadranska obala Italije je sitan pesak, ali onaj medeno-zlaćani. Beli počinje izgleda nešto pre Otranta, i obuhvata ceo taj špic kopna (štiklu čizme) i Tarantski zaliv.
Otvori gugl mapu i baci pogled detaljno.
Meni se ova Đinoza dopala zbog te šumice uz plažu, i nzm da li ti izgleda kao prašuma za Indijanu Džonsa, ali to je svega 400-500m puteljkom po ladovini, nije neka daljina, odmah iza počinju kuće, znači nije sasvim ono tipično primorsko letnje selo s 1 ulicom duž plaže i apartmanima prekoputa. U takvim selima i nema drveća na plaži, ili ima minimalno.
Ali eto sad ću imati prilike da pogledam, pa ćete imati izviješće

A za put preko Jadrana...
Cene od Barija se ne razlikuju posebno do Bara ili Drača, nemam pojma je li isti kvalitet "smeštaja" na trajektu, nemam pojma ni kako sad izgleda put autom za CG jer tamo nisam bila u ovom veku. Ni milenijumu
Napisah šta su mi rekle neke kolege da je bolje za vožnju, a pojma nemam kako je u realnosti.
Svakako ćeš birati sam. A i ne moraš da se vraćaš preko mora, možeš opet kopnom okolo, nego je plovidba uštedica u vremenu. Svakako moraš provesti tu 1 noć na brodu, al zato kad se ujutro probudiš već si nadomak cilja, tj vozio si samo 1 dan od Srbije do mora i tamo max par sati do destinacije. Pa i to treba da se uzme u obzir kao parametar pri odlučivanju...