milenaidaki je napisao:
Bokins je napisao:
Sat emisija, veoma zanimljiva ka gr preko bugarske
Alternativni prelaz
Što volim navigacije.....
Pogledaću!

Na kom je to beše kanalu? RTS1?
Milenice, emisija je postavljena i na YT, možeš je pogledati ovde:
https://www.youtube.com/watch?v=ZISXw7UzJRYIma, međutim, nekoliko "propusta" koje treba istaći:
- Alvirko pokazuje prelaz u Bugarsku preko GP Strezimirovci i istina - kaže da se i tamo vikendom čeka oko 1,5h na ulaz u BG... Ono što smo mi, međutim, videli prošlog leta kada smo se vraćali sa Tasosa i išli na taj prelaz je KILOMETARSKA kolona vozila sa srpske strane, ima samo jedna traka, policija i carinici rade brzo koliko je moguće ali se tu tada čekalo najmanje 4h za ulaz u Bugarsku. Sa druge strane bilo je samo par vozila tako da smo vrlo brzo prošli. Pošto mi tim putem najčešće idemo na Tasos predhodnih godina te gužve nije bilo... Dakle, moja pretpostavka je da su se i Turci (kojih je bilo 98% - brojali smo prvih 100 vozila, samo 2 su bila sa SR i BG tablicama) latili raznih grupa po mrežama i da ih je neko "navuk'o" da idu tuda

Znači, moraju se izbegavati subote, preko dana, posebno one koje padaju bliže 1. i 15. danu u julu i avgustu.
- Propustio je da pomene rutu preko Banskog koja je, po mom višegodišnjem iskustvu, najbolja putanja
kojom se ide na Tasos. Iako nije autoput, to je odličan, ravan k'o staklo (kroz Bugarsku), magistralni put, potpuno neopterećen i kojim se najbrže stiže. S obzirom da se od Beograda do smeštaja na Tasosu mora u putu provesti najmanje 10 a sa pauzicama bude to i 12h, da bi odmor zaista bio odmor pametno je na pola puta prespavati u Banskom gde ima preko 200 hotela koji su leti jeftini - npr. hotel 4 zvezdice, sa bazenom, smeštaj u dvokrevetnoj sobi sa doručkom bude oko 60€ UKUPNO za dve osobe.