Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Petak, 25 Septembar 2026, 06:03

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105497 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6879, 6880, 6881, 6882, 6883, 6884, 6885 ... 7034  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Utorak, 06 Maj 2025, 11:09 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 17 Septembar 2014, 04:36
jack je napisao:
Boki burazeru, s tako šturom komunikacijom nikad ne znam jesi li negde pa nam šalješ pozdrav, il samo seiriš lepe fotke odnekud sa neta :lol:
P.S: Ima li konkurs za "čuvara vetrenjače
?

Svidela mi se slika, iz win 11

probudi uspomene

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 06 Maj 2025, 12:30 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 29 Jul 2015, 20:22
Pol: Seka
:handgestures-thumbupleft:
Čika Bilijevi momci znaju znanje kad je u pitanju promocija fotogeničnih destinacija

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 06 Maj 2025, 12:46 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 29 Jul 2015, 20:22
A evo i nekih dodatnih turističkih informacija iz regiona:

1. Najavljen je dodatni priliv stranih (arapskih) investicija u "južni deo" Crnogorske obale - znam koliko će ovo obradovati ljubitelje CG od "ondaK"...

2. 4 Cro plaže kotirane na nekoj izvikanoj listi "najlepših europejskih plaža":
- No 22 Pasjača ispod Dubrovnika (dramatična i stenovita)
- No 32 Zlatni rat na Braču (kao i mnogo puta do sad)
- Podrače, Brela (Makarska), ne rekoše koje mesto
- Martinica (Bol na Braču), isto nepoznato kako je plasirana)

3. Iz Skoplja Wizz aktivira letove za Barselonu i Lion (e taj Lion ću malo da pronjuškam zbog one Korzike što mi se izmiče...)

4. Aktivira se avio linija Sarajevo - Muskat, za one koji planiraju put na bliski istok...
Fun fact, priličan je broj "nastavnika engleskog jezika" zbrisao tamo u pečalbu, ne samo ex YU, jer su plate po školama sumanute za naš pojam, al pošto su i troškovi života sumanuti, oboje supružnika moraju da rade da bi se preživelo. I... stanuju u geto-naseljima za belce LOL

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 06 Maj 2025, 12:59 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
IvanBP je napisao:
O'ma da kažem da valja. Lepo je. Zahvaljujući agenciji slabo ćemo videti najpoznatije atrakcije ali zato smo već šetali puno a i šetaćemo, tako da ćemo bar upoznati grad.
:clap: :ljubac: Znači ne lažu da je lepo! :lol: Hvala na slikama!
Ta agencija je malo prolupala! :snooty:

Vrh
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: Kafić
PostPoslato: Utorak, 06 Maj 2025, 13:02 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Tedi je napisao:
Mi skromno,juče u Pefkinom kraju,a kako nisam bila tamo godinama stvarno sam se osećala kao da sam negde otisla
Da, lepo je i u gradu, posebno pored reka, a naročito kada svi odu na drugo mesto. :clap:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 06 Maj 2025, 13:04 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Tedi je napisao:
I pošto sam na odmoru sledeće dve nedelje,da ne bih ovako obilazeći grad završila u Bgd na vodi,ako neko hoće da me povede negde ja sam spremna....

Ja sam izgleda jedna od retkih koja voli Beograd na vodi, ne zgrade, of kros, ali šetalište pored reke mi je super, parkovi, novi sređeni trotoari, drvoredi, cvećeee :romance-hearteyes: i ok mi je tržni centar, sve i svašta ima u njemu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 06 Maj 2025, 13:06 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

IvanBP je napisao:
Tedi, hvala na savetu, poslušao sam te. Doduše slab sam ti ja za umetnost, sve vreme sam tražio posrnulu madonu sa big bubis od Van Klomfa ali nema. Ipak našao sam ovu:
Slika
Ipak je Mr. Been nije uništio, ili je ovo onaj njegov print?
Za većinu ostalih nisam čuo ali bilo mi je zanimljivo gledati Van Gogh-a, Monea i još neke kojih se saćam i škole na nivou prepoznavanja imena.

:lol: :clap:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 06 Maj 2025, 13:08 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Bokins je napisao:
Slika
Zakintos? Jeste li sada bili tamo ili je slika od ranije?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 06 Maj 2025, 13:10 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

jack je napisao:
U Orseju je najveća zbirka čuvenih impresionista na jednom mestu :)
:clap:

P.S. ...ide mi su u Italiju, to je već radovno stanje u mojoj duši i ide mi se u Tursku (mada tamo nikada nisam bila, tako da ne zanm zašto mi se ide tamo). :think:

Mada, kada se setim one gužve u Italiji, naročito na auto putevima, nisam više ni sigurna... :think:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 06 Maj 2025, 16:13 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:40
jack je napisao:
A evo i nekih dodatnih turističkih informacija iz regiona:

1. Najavljen je dodatni priliv stranih (arapskih) investicija u "južni deo" Crnogorske obale - znam koliko će ovo obradovati ljubitelje CG od "ondaK"...

2. 4 Cro plaže kotirane na nekoj izvikanoj listi "najlepših europejskih plaža":
- No 22 Pasjača ispod Dubrovnika (dramatična i stenovita)
- No 32 Zlatni rat na Braču (kao i mnogo puta do sad)
- Podrače, Brela (Makarska), ne rekoše koje mesto
- Martinica (Bol na Braču), isto nepoznato kako je plasirana)

3. Iz Skoplja Wizz aktivira letove za Barselonu i Lion (e taj Lion ću malo da pronjuškam zbog one Korzike što mi se izmiče...)

4. Aktivira se avio linija Sarajevo - Muskat, za one koji planiraju put na bliski istok...
Fun fact, priličan je broj "nastavnika engleskog jezika" zbrisao tamo u pečalbu, ne samo ex YU, jer su plate po školama sumanute za naš pojam, al pošto su i troškovi života sumanuti, oboje supružnika moraju da rade da bi se preživelo. I... stanuju u geto-naseljima za belce LOL
Da dodam,otvara se od juna čarter let do Kavale. A meni se bas išlo u Kavalu sada ali niko nije hteo/mogao sa mnom!

Sent from my SM-S921B using Tapatalk

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 06 Maj 2025, 20:25 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 06:46
Pol: Bata
Prvomajski uranak :D

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 07 Maj 2025, 09:14 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Tedi je napisao:
Da dodam,otvara se od juna čarter let do Kavale. A meni se bas išlo u Kavalu sada ali niko nije hteo/mogao sa mnom!
Je l sada granični prelaz između Bugarske i Grčke otvoren, tj. bez kontrole?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 07 Maj 2025, 09:14 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Vlajko, podseti me/nas gde si ovo slikao? :D :clap:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 07 Maj 2025, 12:12 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Miki napravio sam izlet sa 2 spavanja u Gracu i 2 spavanju na Bledu.
Prva slika je reka Mura u Gracu, Pef i Jack su odlično opisale istorijsko jezgro grada a ja ću dodati par slika jer su one išle zimi a sada je dosta više cveća. Da nije bilo gužve na granici (oko 4,5 sata sam čekao) put nije naporan i stiže se za oko 6h. Istorijsko jezgro je kompaktno i lako se obilazi, puno je pešačkih zona. Dopalo mi se i imao sam u planu i par lokacija van centra ali nije bilo vremena.
U putu Grac - Bled sam svratio na jezero Jasna i to je druga slika, a obišao sam i kanjon Pišnice koji je pored. Tu je Kranjska Gora i ima još puno lokacija za videti u okolini. Taman mi je pauza popunila vreme između napuštanja apartmana u jednom gradu i ulaska u apartman u sledećem. Već planiram povratak i posetu jezeru Zelenci, ali i Lago di Fusine i Lago Predil koja su na samo 20ak km a nalaze se u Italiji.
Poslepodne sam iskoristio da posetim Blejski dvorac i to je treća slika. Zanimljivo, ali i skupa ulaznica pa može i ne mora.
Četvrti dan sam išao na pešačenje kroz kanjon Vintgar i to su ostale slike. Jedna od najlepših šetnji kroz prirodu na kojima sam bio. I veoma sam pažljivo birao slike (samo horizontalne :lol: ) jer ih imam baš puno. Potrebno je par sati za obilazak. Super je ići i sa decom. Poslednja slika je van kanjona u povratku do parkinga i tu se može šetati i bez ulaznice. Poslepodne sam iskoristio da brodićem odem do Blejskog ostrva, jedinog ostrva u Sloveniji i to ne bih ponovio jer je skupa zabava za 1 sat boravka a ni tradiocionalni desert potica (čitaj štrudla) me nije dojmio.
Plan je bio da u povratku svratim na Plitvička jezera, ali je tamo zahladilo i bila je baš jaka kiša sa gradom (sada je stigla i do nas) tako da sam odustao i evo planiram sledeću akciju sa spavanjem u Bihaću i obilazak Plitvica, Une, Kravica...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 07 Maj 2025, 13:13 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pitala me je Jack za logističke podatke oko organizacije puta i sada već znate da sam ja "control freak" koji sve voli da isplanira unapred i nema tu pomoći. Tu sam potpuno drugačiji od Milene koja po povratku čita šta je obišla :oops:

Četvrtak 01.05
06:30 – 08:30 Beograd - Batrovci, 120 km, putarina ~ 8€
08:30 – 09:30 Granica :lol: (ovde sam potpuno pogrešio i mislio sam da rano ujutru neće biti gužve)
09:30 – 13:10 Vožnja kroz Hrvatsku, 400 km, cestarina ~25€
13:10 – 14:00 Vožnja kroz Sloveniju, vinjeta 16€ za 7 dana
14:00 – 15:00 Vožnja do Graza, vinjeta 12,4€ za 10 dana
15:00 – 17:30 Smeštaj, stan u centru ~110€ noćenje sa taksom i parkingom (odlična lokacija, dovoljno za 2 osobe, za 3 je pomalo tesno)
17:30 – 20:30 Šetnja po centru Graca (kuća umetnosti, franjevački manastir, Lueghaus, glavni trg sa gradskom kućom, Landhaus, oružarnica, Glockenspielplatz, katedrala, mauzolej, Burg sa dvostrukim spiralnim stepenicama, dvorska pekara, Sarau palata, sve ukupno ~2,2km)
* zbog dugog čekanja na granici i gužve u restoranima zbog festivala šetnja je bila kratka i već po mraku pa je iz plana za drugi dan izbačen dvorac ali sam namerno ostavio plan

Petak 02.05
09:00 - 13:00 Šetnja do i po Schlossbergu, cene karata ako nećete na preko 200 stepnika 3,1€ za uspinjaču i 2,4€ za lift
14:00 - 16:30 dvorac Eggenberg, ulaznica 15€

Subota 03.05
09:00 – 11:30 Graz – jezero Jasna, 200 km
11:30 – 14:30 jezero Jasna i kanjoj Pišnice (krenuo bih malo ranije, na internetu je pisalo da su jezera mala ali ima i staza u okolini i ostao bih duže od 3 sata)
14:30 – 15:10 jezero Jasna – Bled, 40 km
15:10 – 17:30 smeštaj, stan na periferiji ~80€ noćenje sa taksom i parkingom, 15 minuta do jezera (meni je bilo ok i dopalo mi se što sam na Bledu jer sam prošli put spavao u Radovljicama)
17:30 – 19:30 dvorac Blejski grad, ulaznica 15€

Nedelja 04.05
10:00 – 14:00 Vintgar, ulaznica 15€ obuhvata ulaz, parking i šatl bus od parkinga do ulaza u kanjon
16:00 – 17:30 ostrvo, električni brod 16€, pletna 20€

Ponedeljak 05.05
06:00 – 10:00 Bled – Plitvicka jezera, 260 km
10:00 – 15:00 Plitvice, ulaznica 23€
15:00 – 19:00 Plitvice – Batrovci, cestarina ~25€
19:00 – 20:30 Granica
20:30 – 22:00 Batrovci - Beograd, putarina 8€

Ukupno troškovi:
Smeštaj za 4 noćenja ~ 380€
Gorivo, putarine, vinjete ~ 235€
Ulaznice ~75 € po osobi (bez problema bih propustio jezero i dvorac na Bledu, više je da se ode na kolače i čašu vina nego da mi se dopao obilazak)
Hrana identična kao i kod nas ili čak povoljnija, prodavnice sa hranom ne rade nedeljom (npr pica 11€, dostava kobasica obrok 8€, ručak za poneti iz restorana 12-16€)

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105497 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6879, 6880, 6881, 6882, 6883, 6884, 6885 ... 7034  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 2 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.