Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Utorak, 29 Septembar 2026, 11:20

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105500 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6628, 6629, 6630, 6631, 6632, 6633, 6634 ... 7034  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Utorak, 08 Avgust 2023, 11:50 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
Pol: Seka
urbi je napisao:
Jack, a šta si ti čekala od marta do sada?! :think:

:lol: E neka si joj rekla!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 08 Avgust 2023, 23:08 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 10:02
Pol: Bata
urbi je napisao:
DEXT je napisao:
Mislim da nema vajde, ali pošalji...

Jesi li uspeo nešto da uradiš?
Vratili mi sve novce.
Mislim da su većinu ostalih izvaćarili zbog onog govnet. od vesića...

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 08 Avgust 2023, 23:12 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

urbi je napisao:
Znam, da većina vas nema želju da letuje u Hr ali ja moram da kažem da nam je i ovaj put bilo lepo. Vreme nas je poslužilo, voda je bila topla i previše. Za moj ukus, gužva... Mada se oni žale na lošu sezonu...

Hvala ljepo ali
SAMO i ISKLJUČIVO u tranzitu.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Utorak, 08 Avgust 2023, 23:16 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

IvanBP je napisao:
U Istri nisam našao lepe peščane plaže a ja samo takve volim. Čuo sam da ima i Vrsaru.
Voda i podvodni svet je nekako kao prljav. Voda mutna, po kamenju alge.

Pa šta ti je onda tamo super, aman ???

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 09 Avgust 2023, 07:26 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 21:00
Sve ostalo. Priroda, čistoća, uređenost. Lepi pokošeni travnjaci, svuda cveće, sređeno, uredno. Zatim, stari gradovi u Fažani, Puli i Poreču a posebno u Rovinju. One male kamene ulice, uske, ušuškane, trgovi, tvrđave, zidine. Kuće sa ukrašenim balkonima i slično. Utisak pravog mediterana. Ja sam na takvom primorju odrastao i to volim. O mirisu borova i mora da ne pričam. Nema ga drugde ma gde bili. Tako intezivnog sigurno ne. Eto

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 09 Avgust 2023, 20:11 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 06:46
milenaidaki je napisao:
urbi je napisao:
Što se tiče mog/našeg "letovanja" , mi stvarno idemo u Barselonu (ne negde 100km od nje), znači sunčanje, plaži i kupanje je u sasvim drugom planu.
Miki radujem se tvom odlasku u Barselonu, grad koji se meni jako dopao.
Dobio sam zadatak da ti nešto preporučim što je nezahvalno ali evo ima još par forumaša koji su bili u gradu pa da vidimo da li su nam se iste stvari dopale. Vaša prednost je što ćete biti više dana i kolima.
Svakako ćete se prošetati glavnom pešačkom ulicom La Rambla u kojoj se nalazi više Gaudijevih kuća, trg Real, pijaca Bouqeria i svašta nešto. To je kao Knez Mihajlova u Bgd što sa sobom nosi i veliku gužvu, konobare sa afričkog kontinenta, džeparoše. Da li ćete posetiti i neku od Gaudijevih palata je sada već stvar kompromisa između cene ulaznica i interesovanja, meni je to bilo pod obavezno i krivo mi je što nisam video još neku.
Ono što po meni morate videti je Sagrada Familia, najneobičnija crkva u kojoj sam bio. I bez obzira na cenu ulaznica mislim da treba ući i unutra i popeti se na tornjeve ako se baš ne plašite visine.
Šetnja Gotskom četvrti (Barri Gotic), malo drugačija atmosfera, uske ulice, veš koji se suši na kanapima, slatki mali kafe restorani.
Šetnja uz obalu, moderan deo grada, da ne kažem Barselona na vodi, plaže stvarno nisu loše pa što da se jedan dan i ne okupate, popijete piće u brojnim kafeima iznad plaže, ja bih.
Barselona ima puno parkova, neki su besplatni a za neke se plaća ulaz. Grad je prepun muzeja, neki su veoma neobični, puno je katedrala i crkava.
Ja nisam išao ali bih sada svakako posetio brdo Tibadobo, lepa crkva i zabavni park sa panoramskim točkom.
Uveče do magične fontane ispod brda Montjuic, pogledaj na netu kada su "predstave", lepo je i besplatno. Posle na flamenko veče uz sangriju.
Znajući tvog dragog poseta stadionu je pod obavezno, mislim da nećete biti kada je utakmica (17.9) ali se može obići stadion.
Meni je bila velika želja manastir Montserat, on je 50km udaljen od Barselone. Da sam kolima ne bih imao dilemu da odem do tamo.
Za restorane ti ne mogu pomoći, u ovakvim obilscima gradova ja pre dajem pare za ulaznice nego za hranu i uglavnom uzimam turističke menije u restoranu, uličnu hranu ili spremam u stanu. Znam da ti je dragi više orijentisan na pivo ali tamo bukvalno nisam probao nijedno jer im je vino odlično i uz par tapasa koji su jeftini sam pravio pauze u šetnji. Od slatkiša ćurose i katalonski krem (verzija krem brulea).

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 09 Avgust 2023, 20:19 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

urbi je napisao:
Ja ću vam samo kačiti sličice :) Njivice, ostrvo Krk
Daj nam još :D Čitam i tvoje utiske i Ivana, ali ja valjda kao dete nisam išao u HR i nemam utisak destinacije za more. Volim ja da menjam plaže ali volim čvarenje i plivanje i što kaže Ivan treba mi pesak zbog udobnosti. I nemam psihološki problem zbog nacionalizma, nego što ih razumem, mnogo volim u Grčkoj što nemam pojma da li se možda svađaju, pričaju o politici, za koji klub navijaju, nekako se isključim i znam da sam na odmoru.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Sreda, 09 Avgust 2023, 22:47 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Milena, moja poseta Barseloni je bila dtvarno kratka i nemam šta da ti preporučim a da Vlada nije rekao. Mišljenje je da akvarijum ne vredi 25 evra po osobi posebno što je nas 4 i to izađe stotka. Lepo je ali ništa specijalno. Doduše mi smo malo i žurili, da sam imao vremena sigurno bih detaljnije čitao o vrstama, duže razgledao.
Moj ti je savet da vidite pošto je iznajmljivanje biciklova i da tako obilazite grad. Moji rođaci su tako radili i lepo sve obišli. Kolima po gradu teško, jer je parking problem kao u BG pa i gore. Naš vodič kaže da i oni imaju svog Vesića i da im je grad ceo raskopan u sred sezone. To sam lično i video, sam centar kod Sargade je sav u ogradama i gradilištima.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 10 Avgust 2023, 10:41 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Miki sada pročitah da će zbog renoviranja stadiona Barselona igrati utakmice na stadionu Espanjola na Montjuic-u pa proverite da li je uopšte moguća poseta :oops:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 10 Avgust 2023, 15:55 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

VlaMar je napisao:
milenaidaki je napisao:
urbi je napisao:
Što se tiče mog/našeg "letovanja" , mi stvarno idemo u Barselonu (ne negde 100km od nje), znači sunčanje, plaži i kupanje je u sasvim drugom planu.
Miki radujem se tvom odlasku u Barselonu, grad koji se meni jako dopao.
Dobio sam zadatak da ti nešto preporučim što je nezahvalno ali evo ima još par forumaša koji su bili u gradu pa da vidimo da li su nam se iste stvari dopale. Vaša prednost je što ćete biti više dana i kolima.
Svakako ćete se prošetati glavnom pešačkom ulicom La Rambla u kojoj se nalazi više Gaudijevih kuća, trg Real, pijaca Bouqeria i svašta nešto. To je kao Knez Mihajlova u Bgd što sa sobom nosi i veliku gužvu, konobare sa afričkog kontinenta, džeparoše. Da li ćete posetiti i neku od Gaudijevih palata je sada već stvar kompromisa između cene ulaznica i interesovanja, meni je to bilo pod obavezno i krivo mi je što nisam video još neku.
Ono što po meni morate videti je Sagrada Familia, najneobičnija crkva u kojoj sam bio. I bez obzira na cenu ulaznica mislim da treba ući i unutra i popeti se na tornjeve ako se baš ne plašite visine.
Šetnja Gotskom četvrti (Barri Gotic), malo drugačija atmosfera, uske ulice, veš koji se suši na kanapima, slatki mali kafe restorani.
Šetnja uz obalu, moderan deo grada, da ne kažem Barselona na vodi, plaže stvarno nisu loše pa što da se jedan dan i ne okupate, popijete piće u brojnim kafeima iznad plaže, ja bih.
Barselona ima puno parkova, neki su besplatni a za neke se plaća ulaz. Grad je prepun muzeja, neki su veoma neobični, puno je katedrala i crkava.
Ja nisam išao ali bih sada svakako posetio brdo Tibadobo, lepa crkva i zabavni park sa panoramskim točkom.
Uveče do magične fontane ispod brda Montjuic, pogledaj na netu kada su "predstave", lepo je i besplatno. Posle na flamenko veče uz sangriju.
Znajući tvog dragog poseta stadionu je pod obavezno, mislim da nećete biti kada je utakmica (17.9) ali se može obići stadion.
Meni je bila velika želja manastir Montserat, on je 50km udaljen od Barselone. Da sam kolima ne bih imao dilemu da odem do tamo.
Za restorane ti ne mogu pomoći, u ovakvim obilscima gradova ja pre dajem pare za ulaznice nego za hranu i uglavnom uzimam turističke menije u restoranu, uličnu hranu ili spremam u stanu. Znam da ti je dragi više orijentisan na pivo ali tamo bukvalno nisam probao nijedno jer im je vino odlično i uz par tapasa koji su jeftini sam pravio pauze u šetnji. Od slatkiša ćurose i katalonski krem (verzija krem brulea).

:op-op: :ljubac: Hvalaaaaaa Vlajko! Parkovi! :romance-hearteyes:

Moj dragi je već najavio da je obilazak stadiona POD OBAVEZNO :lol:

Poslednji put menjao milenaidaki dana Četvrtak, 10 Avgust 2023, 15:59, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Četvrtak, 10 Avgust 2023, 15:58 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

IvanBP je napisao:
Milena, moja poseta Barseloni je bila dtvarno kratka i nemam šta da ti preporučim a da Vlada nije rekao. Mišljenje je da akvarijum ne vredi 25 evra po osobi posebno što je nas 4 i to izađe stotka. Lepo je ali ništa specijalno. Doduše mi smo malo i žurili, da sam imao vremena sigurno bih detaljnije čitao o vrstama, duže razgledao.
Moj ti je savet da vidite pošto je iznajmljivanje biciklova i da tako obilazite grad. Moji rođaci su tako radili i lepo sve obišli. Kolima po gradu teško, jer je parking problem kao u BG pa i gore. Naš vodič kaže da i oni imaju svog Vesića i da im je grad ceo raskopan u sred sezone. To sam lično i video, sam centar kod Sargade je sav u ogradama i gradilištima.

:lol: Popravljaju i kopaju svuda, šta da se radi! Nećemo u akvarijum, bili jedanput u Lido di Jezolo kada je sinak bio mali i dosta je! Mi ćemo biti smešteni 20km od Barselone, planiramo vozom da idemo do nje, a ideja sa biciklom je odlična. :ljubac:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 11 Avgust 2023, 14:22 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Utorak, 02 Septembar 2014, 13:38
IvanBP je napisao:
U Istri nisam našao lepe peščane plaže a ja samo takve volim. Čuo sam da ima i Vrsaru.
Voda i podvodni svet je nekako kao prljav. Voda mutna, po kamenju alge.

Tri godine smo letovali u Istri. Da peščanih plaža nema to je tačno ali ja videla nisam plažu sa prljavom vodom. Ne znam na kojim si ti plažama bio gde je voda prljava i mutna?

Fali i meni pesak tamo ali druge stvari to kompenzuju. Mi nosimo svoje stolice za plažu i smestimo se gde nam odgovara. Prirodna hladovina i miris borovine su za mene važniji od peska.

Evo kakva je voda čak i tamo gde du vezovi

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 11 Avgust 2023, 14:30 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

I da, Ivane, s obzirom da će Milena da obilazi Barselonu, možeš nam bar ukratko ispričati kakva je obala u Espani :) I kakvi su hoteli, usluga i sl.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 11 Avgust 2023, 14:32 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

DEXT je napisao:
urbi je napisao:
DEXT je napisao:
Mislim da nema vajde, ali pošalji...

Jesi li uspeo nešto da uradiš?
Vratili mi sve novce.
Mislim da su većinu ostalih izvaćarili zbog onog govnet. od vesića...

Nek si ti rešio svoje! A o govnet. bolje da ne pričamo jer se odmah iznerviram (blago rečeno) :angry-cussing:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 12 Avgust 2023, 00:02 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Milena, proveri samo cene iznajmljivanja biciklova da ne isplaniraš pa se šokiraš. U Calelli je bilo 40 evra po danu. Za par dana iznajmljivanja, kupiš bajs.

Urbi, kad kažem prljava voda, ne mislim na Dunav. Ja volim da ronim i kad zaronim vidim koliko je voda bistra ili mutna. U GR je uglavnom bila bidtra i vidi se na daleko. Najbostrija je bila na vetrovitoj plaži Alikija jedne godine, 30-40 m daleko, vidiš čoveka u vodi. U Istri je mutna, na 5-6 m već slaba vidljivost. Ona sa obale deluje čisto ali pod vodom se vidi pravo stanje.

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105500 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6628, 6629, 6630, 6631, 6632, 6633, 6634 ... 7034  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 0 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.