Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Subota, 03 Oktobar 2026, 23:53

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105500 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6505, 6506, 6507, 6508, 6509, 6510, 6511 ... 7034  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Petak, 26 Avgust 2022, 12:33 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 29 Jul 2015, 20:22
Pol: Seka
Ne bojiš se, jer ne vidiš.
Ne vidiš, jer se ne pokazuje, i ako ne tražiš takve informacije, nećeš ih ni videti.
Nema toga na dnevniku u 8, niti u bilo kojoj emisiji bilo koje stanice zvaničnih tele-vizija ili novina. Možeš možda povremeno da nađeš nešto na jutubu, ili na pojedinim grupama na telegramu… Eto čak i quora (!) ima već neko vreme ogorčene komentare ljudi iz nordijskih zemalja o zataškavanju užasnih slučajeva nasilja i ubistava (čak i dece, ako je to uopšte relevantno), za koje niko ne odgovara…

Ali nema veze… to je tamo negde, u nekim mestima koja su toliko daleko da možda ni ne postoje… Neke izmišljene Norveške, neke izmišljene Subotice… neki izmišljeni stanovi na izmišljenim petim spratovima…

Slučajni zvaničan klip, objavljen 14. 7. 2022:

Sa tekstom u opisu:
"Ministar Vulin - Subotica akcija usmerena na suzbijanju krivičnih dela i prekršaja koje čine migranti
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je rano jutros u Subotici akciji usmerenoj na suzbijanje krivičnih dela i prekršaja koje čine migranti, a koju sprovodi operativna udarna grupa koja je formirana 4. jula po njegovom naređenju.

Operativna grupa, koju čine predstavnici Uprave kriminalističke policije, Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, Uprave granične policije, Uprave policije, Sektora unutrašnje kontrole, Bezbednosno-informativne agencije i policijskih uprava za grad Beograd, Sombor, Subotica i Kikinda tokom trajanja akcije rasvetlili su krivična dela počinjena od strane iregularnih migranata, koja su izazvala posebno uznemirenje javnosti.

Ministar Vulin je istakao da je Srbija organizovana i humana zemlja, i da se u Srbiji poštuje zakon.

„Nijedna krijumčarska banda neće proći, a da ne bude otkrivena i razbijena, da njihovi pripadnici ne budu kažnjeni u skladu sa zakonom. U Srbiji niko ne može da nosi oružje, u Srbiji niko ne može da trguje ljudima, Srbija neće dozvoliti da njena teritorija bude mesto gde će se okupljati različiti banditi i ološ iz čitave Azije. Srbija nije parking za migrante, Srbija neće dozvoliti da se naš način života na bilo koji način ugrozi zahvaljujući kriminalcima koji trguju ljudskom mukom i ljudskom bedom. U Subotici, Somboru, Kikindi, svim onim mestima gde se krijumčari okupljaju postoji posebna pažnja naše policije, zajedno sa Bezbednosno-informativnom agencijom i možemo već sada da kažemo da su rezultati veoma dobri", rekao je ministar Vulin i istakao da Srbija neće dozvoliti postojanje nijedne naoružane krijumčarske bande.

Operativni timovi na području Policijske uprave za grad Beograd, kao i policijskih uprava u Kikindi, Subotici i Somboru, preduzeli su mere prema 85 ilegalnih migranata, od kojih je šest uhapšeno, a protiv dvojice su podnete krivične prijave zbog sumnje da su počinili različita krivična dela.

Četrdeset iregularnih migranata sprovedeno je u Padinsku Skelu prema Zakonu o strancima, dok su protiv još 40 podnete prekršajne prijave.

Policija je zaplenila tri automatske puške, pušku, četiri pištolja, 12 komada različitih noževa, mačete, satare i boksere, kao i 182 komada municije različitog kalibra.

Takođe, zaplenjena je manja količina marihuane i tableta koje se nalaze na listi psihoaktivnih supstanci, 12 mobilnih telefona, tri falsifikovane lične karte i tri falsifikovana pasoša."

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 26 Avgust 2022, 12:49 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 12:39
Nemoj da si takva, ne gledam ja dnevnik u 8, bar ne rtsov, :) gledam n1, pa ako oni lažu mene, lažem i ja vas. Svakako da ima i mulja, kao i u svakoj vodi, pa tako i među mirgrantima, a tu sigurno i češće, ali eto hapse takve. Ne znam zašto smo sada toliko napuhali diskusiju, a počeli smo konstatacijom, da li ti je više neprijatno kada vidiš obojene (i jeste) ili bele ljude strance ii da li si u tom smislu rasista. :mrgreen:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 26 Avgust 2022, 13:00 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Dodatak... ako neko u tvoju zgradu dovodi migrante, onda verovatno to treba prijaviti. Ipak, možda su ti migranti koji dođu u tu zgradu ipak bolje platežno sposobni, čim su iznajmili stan, a možda su samo obični turisti sa istoka. Znači, niks migranti. Jesi li saznala o čemu se radi u tom konkretnom slučaju?

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 26 Avgust 2022, 13:02 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Ne kažem da ti gledaš rts, dalekobilo :lol: , nego da se ove stvari ne pokazuju NIGDE...
osim, eto, na yt kanalu mupa :mrgreen:

Ova vest može da se protumači i tako kako si je ti protumačila, ali može čovek i da se zapita, recimo:
1. koja je to magnituda frke kad je vlast formirala ekipu od... Uprave kriminalističke policije, Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, Uprave granične policije, Uprave policije, Sektora unutrašnje kontrole, Bezbednosno-informativne agencije i policijskih uprava za grad Beograd, Sombor, Subotica i Kikinda. Samo okupiti i usaglasiti timove ovoliko različitih organa je logistička noćna mora. I ne radi se za lov mrežicom na leptirove...
2. ministar izričito nabraja "Nijedna krijumčarska banda neće proći, a da ne bude otkrivena i razbijena, da njihovi pripadnici ne budu kažnjeni u skladu sa zakonom. U Srbiji niko ne može da nosi oružje, u Srbiji niko ne može da trguje ljudima, Srbija neće dozvoliti da njena teritorija bude mesto gde će se okupljati različiti banditi i ološ iz čitave Azije" - što je potvrda da toga još kako ovde ima, nego ih, eto, mi držimo na oku?!
3. Tresla se gora... mrežica za leptirove... 2 krivične prijave, nakon koliko ono beše oružja...? Da li je istina da je ovo tek odgovor nakon pucnjave u kojoj je možda ranjen policajac, i ostale slične tvrdnje - zvanično ne možemo pouzdano znati.

No, razni su načini da se "čitaju novine"

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 26 Avgust 2022, 13:05 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

milenaidaki je napisao:
Dodatak... ako neko u tvoju zgradu dovodi migrante, onda verovatno to treba prijaviti. Ipak, možda su ti migranti koji dođu u tu zgradu ipak bolje platežno sposobni, čim su iznajmili stan, a možda su samo obični turisti sa istoka. Znači, niks migranti. Jesi li saznala o čemu se radi u tom konkretnom slučaju?

Za šta da ih prijavim? Što se voze liftom? Ima tu u soliteru podstanara koliko hoćeš. Stanovati nije zabranjena radnja.
To što sam ja paranoik pa im zagledam face i tvrdim da su to različiti ljudi, ne znači ništa. Nikad nisu bili ni glasni, ni besni, nit videh oružje, normalno obučeni, nisu prljavi...

Skoro godinu dana se izdavao taj stan, sad je prodat i to je to

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 26 Avgust 2022, 13:16 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

milenaidaki je napisao:
... počeli smo konstatacijom, da li ti je više neprijatno kada vidiš obojene (i jeste) ili bele ljude strance ii da li si u tom smislu rasista. :mrgreen:

Jesam.
I više od toga. Ti me poznaješ i uživo, pa ti je poznato da nisam sklona paničarenju, a i da verujem da je svako sposoban da "očita" energiju drugih osoba u smislu postojanja neke sumnjive namere. Još je lakše "očitati" grupu ljudi. Svi to radimo, svesno ili ne, kao procenu da li je potrebno skloniti se ili ući u neki sukob (čak i verbalni)

Ukoliko je grupa obojenih stranaca, definitivno su mi antene izoštrenije.
Nemam takvo izrazitu opreznost u proceni kad je u pitanju grupa domaćih obojenih ili neobojenih.
Naravno, procena grupe i pojedinca takođe se razlikuju u intenzitetu.

Of kors, ladno može čoveka da izbode kulturno obučen i neupadljiv beli serijski ubica ili ludak... :mrgreen:
ali eto, manji sam paranoik u večernjoj šetnji ako naiđe jedna osoba, nego ako ih je više

i... nisam toliki paranoik da ne izlazim u šetnju, niti da nosim u džepu suzavac :lol:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 26 Avgust 2022, 13:20 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

:lol: To je ono, plašiš se obojenog, a beli mrežu plete! Šalim se, of kors.

E pa onda ok, sve je dobro prošlo.

Pravo da ti kažem, malo mi je teško da proučavam Vulinove samoreklamne spotove, tako da ne znamo zasigurno šta je tu bilo. Ako su i uhvatili kriminalce, dobro je.

Dodatak broj 2. Na Petlovom brdu u vojnim stavnoma vidim da stanuje određeni broj crnaca. Odakle oni tamo i šta rade ja ne znam. Viđam ih povremeno u tom kraju, u Maksiju takođe, nikada čula nisam za neke probleme vezano za njih. E sad, ako je po logici, bolje belci nego tamni i crnci, ja bih trebala da se osećam neprijatno, ali kada bolje razmislim, nemam razloga za to. :D

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 26 Avgust 2022, 13:33 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 17 Septembar 2014, 04:36
Jedna molba, dok pišem o Pelionu (prošlo pisanje su mi izbrisali tj zaključali slike),

dok ne završim pisanje, barem još nedelju dana, da mi se ne komentariše

Tako će biti u celosti

a onda navalite sa hvaljenjem, ok

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 26 Avgust 2022, 13:41 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Naravno, Boki, ti samo reci.
Ni Pef ne voli da je prekidamo u putopisanju, pa znaš da poštujemo to.
Inače smo prilično labavi u tim pravilima, pa ti naglasi u kafančetu da znamo gde smemo da uskačemo, a gde ne :romance-grouphug:
or nigde ne :mrgreen:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 26 Avgust 2022, 13:42 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

milenaidaki je napisao:
:lol: To je ono, plašiš se obojenog, a beli mrežu plete! Šalim se, of kors.

E pa onda ok, sve je dobro prošlo.

Pravo da ti kažem, malo mi je teško da proučavam Vulinove samoreklamne spotove, tako da ne znamo zasigurno šta je tu bilo. Ako su i uhvatili kriminalce, dobro je.

Dodatak broj 2. Na Petlovom brdu u vojnim stavnoma vidim da stanuje određeni broj crnaca. Odakle oni tamo i šta rade ja ne znam. Viđam ih povremeno u tom kraju, u Maksiju takođe, nikada čula nisam za neke probleme vezano za njih. E sad, ako je po logici, bolje belci nego tamni i crnci, ja bih trebala da se osećam neprijatno, ali kada bolje razmislim, nemam razloga za to. :D

:ljubac: i :romance-grouphug:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 26 Avgust 2022, 13:48 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

:ljubac: :romance-grouphug:

Bokins je napisao:
Jedna molba, dok pišem o Pelionu (prošlo pisanje su mi izbrisali tj zaključali slike),

Tako će biti u celosti

Uf, ja sam već komentarisala! :oops:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 26 Avgust 2022, 14:06 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 17 Septembar 2014, 04:36
milenaidaki je napisao:
:ljubac: :romance-grouphug:

Bokins je napisao:

Tako će biti u celosti

Uf, ja sam već komentarisala! :oops:

Obrisi, i kazi mi gde sam duplirao

Imam preko 500 slika i vec sam se sludio

a možda slika i nije duplirana, već sam pomerio kadar za mm

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 26 Avgust 2022, 14:14 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Ne mogu da obrišem ceo post, ali sam obrisala da si duplirao postove.

Post 144275 i 144276 su postpuno isti, sve slike i komentari. Možda biti da si slučajno duplo kliknuo.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 26 Avgust 2022, 15:34 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

https://www.facebook.com/photo/?fbid=10 ... 7737708751

Strava!

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 26 Avgust 2022, 16:19 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Muzikabre:

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 105500 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6505, 6506, 6507, 6508, 6509, 6510, 6511 ... 7034  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat [ DST ]

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Bing [Bot] i 4 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2026.