Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 12:50 Postovi: 1447
B_A_N_E je napisao:
Thalatta ... у скупљој варијанти велики шатор 8 евра ( мали 6,5 евра ), одрасла особа 7 евра, попуст 12% за 20 дана. Постоји и јефтинија варијанта велики шатор 6,4 евра ( мали 5,2 евра ), одрасла особа 5,6 евра, попуст 12% за 20 дана.
E za Thallatu bi i ja dobio zeleno svetlo od bračne drugarice, doduše za one drvene kućice, jest skupo al standard hebi ga.
_________________ Peglanje je lakše ako se prethodno dobro pofajta
Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:29 Postovi: 2521 Lokacija: Vinchester city
Pol: Bata
B_A_N_E je napisao:
Thalatta ... у скупљој варијанти велики шатор 8 евра ( мали 6,5 евра ), одрасла особа 7 евра, попуст 12% за 20 дана. Постоји и јефтинија варијанта велики шатор 6,4 евра ( мали 5,2 евра ), одрасла особа 5,6 евра, попуст 12% за 20 дана.
U cemu je razlika izmedju te dve varijante, velicina placa mozda ili predsezona/top sezona? Bice i ovosezonskog dodatka za Talatu...
Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 18:29 Postovi: 2521 Lokacija: Vinchester city
Ako zbog finansija ne mogu da se iznajme prikolice na samoj plazi, full opremljene sa sve klimom, a nema se sopstvene kamp opreme, u obzir bi mogli doci satori samog kampa. Natkriveni su, imaju duseke za spavanje u sobama, i pripadajuci sto sa stolicama.
Jutro u Talati je bilo vetrovito. Imalo je talasa sto pruza priliku za zanimljivo slikanje.
Krenulo se dalje ka jugu, ali jos jedan pogled ka Kalamitsiju i pozdrav Talati (deca su je zapljunula za sledece letovanje, pa cemo razmatrati kad mu bude vreme).
Da ne bude da ja sad nešto mračim, ali možda ima i druga strana medalje, pa bi voleo da Dejevla, koji je bio na licu mesta da svoje viđenje sledeće moje sumnje koju sam stekao slušajući tuđa iskustva, gledajući fotke i video snimke na youtube-u.
Naime, lepo je kad je kamp visoke kategorije i kad ima mokre čvorove, frižidere, struju - svu infrastrukturu podignutu na viši nivo. O bazenu, bioskopu i sličnim perverzijama da ne govorim. Međutim, stekao sam utisak da je možda prevelik, negde nađoh podatak - 2000 ljudi. Pravi grad u malom. O njegovoj veličini govori i podatak da ljudi za kretanje po njemu često koriste bicikle ili vozila nalik skuterima za golf sa Dejevla-ove fotke.
Meni deluje da je Pefkari kamp, recimo, mnogo intimniji i bliži priči o miru, šumu talasa, bliskosti sa prirodom. Oni gusto načičkani šatori jedan pored drugog, između parkirani automobili, staze kojima krstare biciklisti i "golferi" - ne obećavaju baš robinzonsko letovanje.
Evo jedne šetnje biciklom kroz Thalattu putem youtubea, i to verovatno u vreme predsezone ili na samom kraju leta.
Dakle, pitanje za Dejevla - da li su moje bojazni gore iznete opravdane, ili je na licu mesta utisak ipak drugačiji.
Dalje, Dejevla, pomenuo si one prikolice na plaži koje se iznajmljuju (za one koji bi da se "j.bu a da im ne udje" odnosno da kampuju a da nisu pod šatorom). Zanemarimo sad njihovu cenu, ne znam kakva im je izolacija ali imam utisak da to baš i nije dobra opcija. Lepo zvuči biti smešten na samoj plaži, ali koliko vidim nema ni jednog drvceta - što znači pržionica preko celog dana i usijanje limenog krova. Ima klima, ali ko će da piči klimu po ceo dan. Zatim, ljudi tu špartaju po plaži, tuševi su odma iza - znači zbogom miru i intimi. Čini mi se da je, pored što je jeftinija, mnogo bolja opcija -drvene kućice koje se nalaze negde iza bazena na obodu kampa. Da li ova moja razmišljanja imaju osnova?
Inače fotke su ti ekstra i svaka čast na entuzijazmu da obiđeš u 2 dana kampove Sitonije i iškljocaš ih.
Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 19:30 Postovi: 6083 Lokacija: Live to camp,camp to live . . .
Blazo kamp Talata je kamp A kategorije i sadrzi sve sto normalnom kamperu treba i ne treba. Ima dosta hladovine(placevi za satore sektort A to je ona skuplja i jedina valjana varijanta),sjajne kucice za iznajmljivanje (preskupe ali deluje mi da vrede), odlican market,bazen,bioskop za decu,teretanu,taverne itd. Fenomenalnu plazu sto je od svega najvaznije. Ali da je ogroman jeste. I dobro si cuo, kazu da moze da primi oko 2000 ljudi. Njegov najveci minis je sto se od neku godinu pre moras prijaviti tj rezervisati mesto i reci koliko dana ostajes.Sa tom cinjenicom se gubi osnovni kamperski postulat a on glasi: idem gde hocu,kada hocu i koliko hocu. Odlucicu na putu za more na koju cu stranu krenuti i to je ono sto kampovanju daje miris i ukus. Talata je postala kamperska industrija uveliko komercijalizovana i pocinje da lici na sve osim na kamp. Komercijalizacija je ucinila svoje. Druga velika mana je sto jos vecu guzvu prave Grci vikendasi i tada kazu zna da bude kao na utakmici. Doduse samo za vikend. Po meni sjajna lokacija,odlicna realizacija i ponuda samog kampa ali u novije vreme sa nekim svojim anti kamperskim razmisljanjima potpuni promasaj.
_________________ svima dobro nikome zlo,nama sta preostane
Blaža je napisao:
Dakle, pitanje za Dejevla - da li su moje bojazni gore iznete opravdane, ili je na licu mesta utisak ipak drugačiji. Da li ova moja razmišljanja imaju osnova?
Kao sto rekoh, ti si duhom i razmisljanjem pravi kamper, tako da i sam sve osecas i prepoznajes. Analiza ti je na mestu i samo ti preostaje da shodno svojim zeljama odaberes opciju. U nasem slucaju, deca su Talatom odusevljena i to im je prva opcija, dok bih ja radije bio u nekoj pustari a po zelji eventualno gostovao nekad u takvom fenseraju.
dejevla je napisao:
U nasem slucaju, deca su Talatom odusevljena i to im je prva opcija, dok bih ja radije bio u nekoj pustari a po zelji eventualno gostovao nekad u takvom fenseraju.
U našem slučaju, moja je poslednja i glasi: "Da, draga"
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost
Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu