Moje subjektivni doživljaj za Dekija,a možda i još nekom posluži:
Melissi kao kamp mi se svideo,tamo bih pre odsela nego u Thalatti.Prostran je,održavan,ima hladovine,miran,cena pristupačna ali mi se čini da su tamo uglavnom Grci,a kako se do sad pokazalo da Grci uglavnom ne znaju engleski to je jedan od minusa.Mi nemamo društvo za kampovanje,nismo ni nešto mnogo komunikativni ali je ok da imaš s nekim da prozboriš poneku reč za 15 dana.Drugi i najveći minus je njiva do plaže-nešto što je meni u Gr najgore.Plaža kao plaža je super,ali za par dana-ne za 15.Podseća me na CG i deo gde se Bojana uliva u more gde smo bili jedne godine na par dana.Nema ništa,samo plaža,pesak i jedan kafić-pravo mesto da se mozak odmori ali na kraći period.Dok mladje devojče ima dnevnu dremku koja je obično oko 13 h,ali može da bude u kolima i oko 1o-11 h ako se vozimo(i onda poremeti ceo dan) nama obilaženje drugih plaža ne odgovara te ni taj Sikia deo.
Thalatta nam se nije svidela (iako je te prve godine bila jedna od opcija),ali to je najsubjektivniji moguć doživljaj - parcele su im nekako previše pod konac,bazen je mnogo mirisao na hlor,imala sam neki osećaj teskobe jer sa plaže ne može da se mrdne nigde -ni na leve ni desne stene (kao što sam rekla vrlo subjektivno,a možda smo samo bili umorni

),kao da smo na kraj sveta...
Iskreno nije nam ni Armenistis legao na prvu loptu to jutro kada smo stigli,posle Valkanele u Istri i malih lavaboa i tuš kabina ništa nije moglo da valja

Onda smo otišli do Platanisia koji nas je oduševio četinarima dok nismo došli do plaže(veća uvala=veći talasi,sanitarni čvorovi blagi užas) i vratili se u Armenistis jer smo bili skršeni od puta.Već popodne se rodila ljubav zbog plaže,boje mora,ribica koje proplivavaju pored očiju,onog drveta na plaži koje je zgodno i kao hladovina i za veranje,atmosfera je opuštena,dosta mladih i mladih sa decom ,vazduha koji posle kiše miriše na med,sjajnog a vrlo jednostavnog igrališta na plaži,to što je najbliži grad na 13 km,prostora za vožnju bicikala u podne za decu i verovatno još nečeg što trenutno ne mogu da se setim...Zato smo tamo otišli i naredna dva letovanja i sigurno ćemo ponovo.Tek od ove godine imamo školarca,a do sad smo išli kraj avgusta,početak septembra i koristili varijantu 1o + 3 tako da nam je i cena bila skroz ok (oko 17 evra dnevno).