Hotel Sunrise Holidays Resort se nalazi u Sakali, u Hurgadi i to na samom kraju glavne ulice prema Memsi. Preko puta njega je Sun&Sea.
Hotel je prvoklasan.
Plaža velika. Laguna je mala ali dovoljna za plivanje. U dubini ste posle 5-6 metara. Ima raznih ribica.
Gledan sa mora izgleda ovako.
Kad udjete u hotel ugledate lepu malu recepciju i prijatan lobi sav o mermeru dekorisan buketima cveća. Svira tiha evergreen muzika. Odmah su nas poslužili pićem. Mi smo uzeli koktel od manga sa džinom.
Izdignuto iznad površine mora je veštačko ostrvo sa oko 50 suncobrana retko rasporedjenih. Sa ostrva se u lagunu silazi preko silaza kao u bazen ili preko dva tobogana, a na drugu stranu niz korale u duboko more betonskim stepeništem.
Zbog vetra koji u Hurgadi stalno duva, svaki sucobran ima svoj zabran koji se pomera.
Na plaži su uvek sasvim mali talasi. Plaža je izuzetno čista. Ne možete videti ni najmanji otpadak.
Bašta je lepo negovana, a kako opadne cvetić ili listić oni ga skupe. Drveće je bilo sa nekim bodljama i koje u jesen cveta divnim krupnim roza cvetovima.
Cveće je sa debelim laticama divnih boja...
A u unutrašnjem dvorištu gaje banane.
Pogled iz bašte na našu terasu na drugom spratu.
S na terasi.
Hotel miriše na čisto. Mi smo imali veliku sobu sa dva ogromna bračna kreveta(dvokrevetna soba), sefom, frižiderom...,ogromno kupatilo sa wc šoljom koja je blistavo čista, kao i sve ostalo. Velika terasa sa dve fotelje i stočićem od ratana.Soba se čisti svaki dan i pri tom se svakodnevno menja posteljina i peškiri. Pod se briše deterdžentom (i terasa) a tepih trese.
Postoji glavni restoran za sva tri obroka, egipatski restoran za večeru i ala kart italijanski restoran. Na plaži je bar u kom možete ručati.
Piće se služi na svim tim mestima i plus na baru na bazenu i lobi baru na 4. spratu.
Hrana je veoma raznovrsna, svaki dan je na meniju hrana iz nekog dela sveta: tajland,francuska,italija... a petkom je specijalna svečana večera na bazenu. Piće svih vrsta po želji. Sve to koliko god hoćete.
Animatori, igrači i pevači su iznad proseka. Svaki dan je drugi kabaretski program.
Muzika je preko dana nenametljiva, uglavnom evergrin i klasika. U 22 i 30 počinje tajac do 10 ujutro. Za to vreme samo čujete talase. Noćni život postoji na sve srtane, ali se u hotelu ne čuje.
Gosti su uglavnom englezi, nemci i skandinavci i po neki arapi.
Većina soba gleda na more, ali ima i onih što imaju pogled na ulicu ili unutrašnju baštu. Naša soba je imala doplatu za s/v i bila je odlična. Oprema kvalitetna a higijena na visini.
Čuveni su po malim figurama na krevetu koje prave od peškira i cveća.
Renovirana kupatila imaju tuš kabinu sa providnom pregradom i još su lepša od našeg. Inače mi smo bili kad se renoviranje privodilo kraju.
Terasa je najlepši deo smeštaja, sa udobnim nameštajem od ratana.
Sa naše terase je bio lep pogled na lagunu i bazen.
Na plaži je restoran i bar. Pošto je na otvorenom, jedan radnik ceo dan ( osim za vreme ručka ) briše stolove, stolice i SUNCOBRNE!
Za vreme doručka u restoranu svira tiha evergreen ili klasična muzika. Doručak je raznovrstan i kvalitetan. Pored raznih vrsta čajeva, kafa, sokova, mleka, jogurta... su i razni musli, cornflakes...nekoliko vrsta džemova i čokoladnih preliva.
Razne vrste salata običnih i neobičnih, tipa paradajz sa pomorandžom...
Sirevi i šunke raznih vrsta kuvar seče po želji.
Na švedskom stolu naći ćete i slana i slatka jela sveže pripremljena, kao i obavezan aparat za tost. Englezi, koji su najbrojniji gosti hotela, bez tosta "živi nisu".
Meni su se najviše svidela pržena jaja sa raznim prilozima, razne pice, palačinke..
Slatki kolačići uz džem od smokava, jagoda, kajsija ili med su nezaobilazni.
Posle doručka često smo šetali baštom i plažom. Neko se u hotelu očigledno intenzivno bavi hortikulturom, jer imaju jako mnogo neobičnih i dragocenih retkih biljaka.
Obično smo posedeli malo u baru na plaži i popili S pivo, a ja nešto od ovoga.
Dva puta smo išli na izlet na ronjenje. Na plaži je ronilački klub u kom možete da uzmete odelo ( oni koji nisu ronili mogu da se tu i obuče).
Na malom doku čekaju brodići i svako jutro odlaze sa grupom na ronjenje. Nama je bilo fantastično iako baš nismo naročito vešti.
Ručak je bio posluživan u glavnom restoranu ili u restoranu na plaži.
Večera je uvek bila iznenadjenje. Uglavnom su to bile tematske večere...
Tu je bio moj omiljeni suši...rakovi ...školjke i riba raznih vrsta.
i raznorazne salate...
Kuvana jela raznih vrsta.
Uvek je bilo jarećeg, telećeg, ćurećeg pečenja, kao i piletine na razne načine. Roštilj se pripremao na ploči.
Tu je i bilo raznih vrsta špageta i pice.
Neko će da kaže da samo mislim na hranu!
Petkom je bila svečena večera oko bazena.
Za vreme ručka i večere konobari su vas, po želji služili pićem.
Slatkiša, dosta dobrih bilo je stalno.
Posebno su vešti u pripremi raznih vrsta baklava, urmašica i sl.
Meni je prijao kompot od banana sa nekim alkoholom, nešto kao bola.
Na kraju, razno voće. Očišćeno groždje od peteljki, sveže urme, dinje i lubenice...
Položaj ovog hotela je odličan za one koji vole da budu blizu zabave i radnji, a daleko od gradske buke.
Ovo je hotel adults only.
Za vreme našeg boravka išli smo na vožnju podmornicom i na jednodnevni izlet u Luksor i Dolinu kraljeva.
Naravno, svaki dan bismo poslo predstave u hotelu odlazili u provod i šetnju u Hurgadu.
I tako smo završili naš boravak od dve nedelje sa lepim uspomenama na ovaj hotel.