Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Četvrtak, 28 Mart 2024, 10:34

Sva vremena su u UTC + 1 sat




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 502 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 34  Sledeća
Autor Poruka
 Tema posta: NAŠ KUVAR
PostPoslato: Sreda, 12 Novembar 2014, 17:21 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:28
Postovi: 19548
Lokacija: Ministarstvo za odnose sa javnoscu RP
Pol: Seka
Ideja je da ovde sakupimo lepe i proverene recepte. Da razmenimo "gastronomsku energiju".
Pridruzite mi se! :ljubac:

_________________
svuda podji, na tasos dodji!

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: NAŠ KUVAR
PostPoslato: Sreda, 12 Novembar 2014, 17:32 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:28
Postovi: 19548
Lokacija: Ministarstvo za odnose sa javnoscu RP
Pol: Seka
Ovo je brz i 1000 puta "proveren" recept! Slika

Projara

Potrebno:

300 g kukuruznog brasna
500 ml kisele vode
300 g sira
3 komada jaja
200 g kajmaka
prasak za pecivo (ceo)
malo soli

Umutiti jaja, dodati kajmak i izmrvljen beli sir, prasak za pecivo,brasno i kiselu vodu.
Peci u zagrejanoj pecnici na 250 stepeni dok ne porumeni.
Umesto kajmaka moze se staviti casa ulja.

Moze se peci i kao tanka i kao deblja i u modlama- u svakom obliku je odlicna!

Slika

Slika

Slika

Slika

_________________
svuda podji, na tasos dodji!

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika


Poslednji put menjao pefkari dana Sreda, 12 Novembar 2014, 17:49, izmenjena samo jedanput

Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: NAŠ KUVAR
PostPoslato: Sreda, 12 Novembar 2014, 17:34 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:28
Postovi: 19548
Lokacija: Ministarstvo za odnose sa javnoscu RP
Pol: Seka
Puzici sa tunjevinom

Potrebno:

1 pakovanje lisnatog testa (unutra ima 2 table)-odmrznuti
1 konzerva tunjevine (ocediti od ulja)
kim

Rastanjiti svaku "koru"(tablu) pojedinacno, i naneti na dve trecine testa pola konzerve tunjevine (razmazati kasikom). Urolati svaku koru , seci na kolutice i polozeno redjati na pleh, prethodno pokvasen hladnom vodom.

Kada isecete oba rolata, tih kolutica ima taman da bude popunjen pleh od rerne.
Odozgo posuti kimom. Peci 10-15' u zagrejanoj rerni.
Ovo je fenomenalno, a pripremi se za 10 '.

Slika

Slika

_________________
svuda podji, na tasos dodji!

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: NAŠ KUVAR
PostPoslato: Sreda, 12 Novembar 2014, 17:46 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:28
Postovi: 19548
Lokacija: Ministarstvo za odnose sa javnoscu RP
Pol: Seka
Puzici sa sirom

Potrebno:

500 g srednjih ili debelih kora
200 g kravljeg sira
5 jaja
ulje
kisela voda
2 kisele pavlake

Umutiti 3 komada jaja, dodati razdrobljen sir i 1 pavlaku.
U pakovanju obicno ima 8-9 kora.
Svaku koru poprskati (premazati mesavinom ulja i kisele vode), pa naneti "fil".
Kada iskoristite sav materijal, uviti "u rolat" i seci na kolutove.
U podmazan pleh redjati "polozene kolutove", svaki premazati sa malo ulja odozgo.
Umutiti 2 komada jaja i drugu pavlaku i ovom smesom premazati svako parce.
Peci na 200 stepeni oko 20-25' (prethodno zagrejati rernu na 250*!)

Slika

Slika

Ako zelite da bude "vise komada", a komadi "za na zub", mozete da pravite duplo manje (tanje) rolate....ceo postupak je isti, samo su "puzici" manji...

Slika

Slika

Slika

_________________
svuda podji, na tasos dodji!

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: NAŠ KUVAR
PostPoslato: Sreda, 12 Novembar 2014, 17:55 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:28
Postovi: 19548
Lokacija: Ministarstvo za odnose sa javnoscu RP
Pol: Seka
Pizza-pita

Potrebno:

500 g debljih kora (za gibanicu)
300 g sunke
300 g kackavalja ("iriski", npr.)
4 kisele pavlake
origano
2 vece kese kecapa "polimark"
2 komada jaja

Pleh u kome ce se peci obloziti alu-folijom (nicim ne mazati!)
Od ove kolicine dobiju se 2 debela rolata, koja treba poredjati u pleh jedan do drugog.
Samo pratite uputstvo i nema sta da pogresite!

Svaki "rolat" pojedinacno, praviti na sledeci nacin:

Rasiriti prvu koru-premazati je kecapom (jedna kesica); preko nje rasiriti drugu koru- posuti je sa 150 g sunke isecene na kockice i preko toga posuti origano; staviti trecu koru-premazati je 1 celom pavlakom i posuti sa 150 g kackavalja seckanog na kockice; cetvrta kora-premazati je jajetom (ne treba da se umuti, vec ga razmazati direktno na koru, brzo da se na razlije).

Uviti u rolat, zaviti krajeve i staviti u tepsiju. To ponoviti sve jos jednom.

Pre pecenja zaseci parcice na oba rolata i svaki premazati sa po jednom celom pavlakom.
Peci dok ne porumeni.

Ovo je sve brzo, a preukusno. Prijatno!

Inace, ovo je "ona pita", koju Bojko toliko pominje i pamti! Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

_________________
svuda podji, na tasos dodji!

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: NAŠ KUVAR
PostPoslato: Sreda, 12 Novembar 2014, 18:00 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:28
Postovi: 19548
Lokacija: Ministarstvo za odnose sa javnoscu RP
Pol: Seka
Bosanac

Testo:

3 kom. jaja
6 soljica secera
3 soljice ulja
5 soljica mleka
5 soljica brasna
4 soljice mlevenih oraha
pola praska za pecivo

Peci na 250 stepeni.

Preliv:

15 kasika secera
5 kasika vode
3 stangle cokolade
125 g putera
4 soljice mlevenih oraha

Sve rastopiti pa preliti preko testa.

Pleh bi trebalo da bude velicine izmedju sveske formata A4 i pleha od rerne. Ovo je brzo resenje za "nagli pad secera", goste koji su se iznenada najavili ili pojavili! Prijatno!

Slika

_________________
svuda podji, na tasos dodji!

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: NAŠ KUVAR
PostPoslato: Sreda, 12 Novembar 2014, 18:11 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:28
Postovi: 19548
Lokacija: Ministarstvo za odnose sa javnoscu RP
Pol: Seka
Kosnice

"Testo":

250 g oraha
400 g prah-secera
2 belanca

Umesiti "testo", praviti kuglice, pa kosnice praviti modlom (postoje drvene i plasticne, plasticne su prakticnije!) Ako koristite drvene, pre stavljanja svake kuglice naprasiti modlu prah secerom ili svaku kuglicu uvaljati u prah secer!)

Fil:

2 zumanca
1 jaje (celo)
8 kasika secera
3 stangle cokolade

Skuvati, pa dodati pola umucenog margarina. Ohladjenim filom puniti kosnice.
Zatvoriti ih kruzicima od oblande. Ispadne 60 komada.

Bitno je da kada oblikujete "kosnicu" odmah je nafilujete, dok je u modli, poklopite oblandom i blagim udarom o sto ili ruku "izbacite iz modle".

Slika

Slika

_________________
svuda podji, na tasos dodji!

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: NAŠ KUVAR
PostPoslato: Sreda, 12 Novembar 2014, 18:30 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:28
Postovi: 19548
Lokacija: Ministarstvo za odnose sa javnoscu RP
Pol: Seka
Keks torta (recept moje mame)

Recept za "keks tortu" nema neku odredjenu meru, ali probacu da je odredim (ja inace malo sta radim i pravim odokativno i uvek sam prezirala kad mi drugi to kazu, ali moja mama zaista nije merila nego je pravila po osecaju i davili smo se u njenoj "keksusi")

Samo cu napomenuti da ja danas koristim keks "Avala" umesto "Petit beurre" jer je tanji i malo manjih dimenzija, ali odlicno omeksa i, sto mi je jos vaznije, brze se sastojci stope i moze brze da se jede! :)

Elem, potrebni sastojci su (za onako veliku kao na mojoj slici):

pakovanje keksa "Avala" ( u zavisnosti od velicine tacne upotrebis koliko ti treba)
500 ml mleka za umakanje keksa ( mlakog)
veca solja skuvane kafe
500 g putera
1 kg prah secera
12 stangli otopljene cokolade
sok od 2 limuna
narendana kora od ta 2 limuna
za posipanje odozgo malo mlevenih oraha ili pendana cokolada ( ja volim obe varijante)

Dakle , za fil se umute puter, prah secer, sok od limuna, kora limuna i otopljene stangle cokolade.
Na tacnu redjati keks, tako sto se svaki umoci u mesavinu mleka i kafe i slozi kao "kora". Zatim se ceo red jos poprska tom mesavinom mleka i kafe i premaze delom fila. Pa tako ponavljate nekoliko redova u zavisnosti od toga koliko zelite da vam bude visoka torta. Ja pravim uglavnom sa 5-6 redova keksa i volim da mi je bas "filasto" ( kao i sve ostalo, pite, torte, sarme, ma sve! :D)

Kada se poredja poslednji red, dobro se isfiluje sa svih strana i pospe onim sto vise volite- orasima ili rendanom cokoladom ( ja probala i mix, ma sve ide!)

Za prvi put, dok ne odredite meru keksa mozda ne ispadne bas kako ste hteli, ali brzo cete uci u stos!

Slika

Slika

_________________
svuda podji, na tasos dodji!

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika


Poslednji put menjao pefkari dana Sreda, 12 Novembar 2014, 18:41, izmenjena samo jedanput

Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: NAŠ KUVAR
PostPoslato: Sreda, 12 Novembar 2014, 18:37 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:28
Postovi: 19548
Lokacija: Ministarstvo za odnose sa javnoscu RP
Pol: Seka
Slane oblande sa pecenim susamom

1 pakovanje velikih oblandi
600 g tost sunke ili praske
1 margarin
300 g majoneza
1 kisela pavlaka
600 g sremskog sira

Dobro umutiti margarin, majonez, pavlaku i sremski sir.
Na oblandu naneti fil. Poredjati sunku po celoj oblandi. Sledecu oblandu (i svaku iza nje) premazati filom sa obe strane, pa ponavljati postupak dok se ne utrosi sav materijal. Poslednju oblandu premazati filom i prekriti povrsinu sa strane. Na suvo preprziti 100-150 g susama. Ohladiti susam i posuti ga po celoj povrsini. Odmah iseci parcice, jer kad omeksa to ce biti tezak posao. Ovako je brzo i jednostavno i za pola sata imate pripremljeno jako ukusno predjelo.

Treba da odstoji preko noci u frizideru, da se sve sjedini i oblande omeksaju. Obicno secem na kocke (kao na slici), a mozete (pri serviranju) preseci jos na pola. ukusne su i lepo izgledaju i tako.
Prijatno!

Slika

Slika

Slika

_________________
svuda podji, na tasos dodji!

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: NAŠ KUVAR
PostPoslato: Sreda, 12 Novembar 2014, 18:42 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:28
Postovi: 19548
Lokacija: Ministarstvo za odnose sa javnoscu RP
Pol: Seka
"Jupi" torta

300 g mlevenog keksa ( "petit beurre" ili "plazma")
250 g prah secera
250 g putera
100 g seckanih oraha ili badema
100 g suvog grozdja
4 stangle cokolade
rum
gazirani sok od pomorandze ( nekad je to bio "Jupi", danas "fanta narandza"), oko 4 dl

Umutiti puter sa prah secerom, dodati orahe, otopljenu cokoladu, suvo grozdje prethodno potopljeno u rum, keks i na kraju sok. Sve "izmesiti" i formirati oblik koji zelite.

Mozete da je ostavite tako, da premazete slagom, glazurom od cokolade- sve pase!

Sta je bitno? Ovu tortu svi vole, a za cas se pravi! Zgodna je za "pravljenje" raznih oblika i figura; ako imate malu decu, zgodna je za rodjendanske torte (ako volite da se "igrate" i obradujete decu raznim poznatim im likovima ili zivotinjskim oblicima i sl). Ako vam treba za te prilike, napravite 2, 3 x vecu kolicinu. Probajte od ove kolicine- pa cete videti koliko vam treba!

U originalnom receptu isla su i 4 ziva jajeta koja sam odavno izbacila zbog straha od salmonele. Posebno su se mutila belanca i zumanca ( zumanca se mutila sa puterom i secerom, prvo, pa se sve po redu dodavalo i , na kraju belanca). Jeste za nijansu penastije i daje mu na kolicini, ali, verujte- i ovako je FENOMENALNO!

Prijatno i nadam se da nisam mnogo "udavila"!

P.S. Za slucaj da su vam deca, ne daj Boze, alergicari ( pravila sam vise puta i za jedno dete koje je extra na sve alergicno!) imate varijantu da puter zamenite margarinom, a gazirani sok "frutekom" od breskve-2 flasice.

Slika Slika

_________________
svuda podji, na tasos dodji!

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: NAŠ KUVAR
PostPoslato: Sreda, 12 Novembar 2014, 18:43 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:28
Postovi: 19548
Lokacija: Ministarstvo za odnose sa javnoscu RP
Pol: Seka
Torta "Savremena zena"

Za ovu jednostavnu tortu potreban je 1 kg slag krema u prahu (na meru). Torta je visoka i za veliku je tacnu, cvrsta i lepo se "redja".
Pre "redjanja" slojeva tacnu malo nauljiti na mestu gde ce biti "formirana" torta. Takodje se moze napraviti u vidu 2 duze, a uze torte (lakse za secenje i serviranje).

Pozeljno je da odstoji 2 dana pre sluzenja.

I fil: 400 g slag krema umutiti sa 4 dl hladne kisele vode. U umucen slag dodati 300 g mlevene "plazme" i 100 g mlevenih oraha.

II fil: 300 g slag krema umutiti sa 3 dl hladne kisele vode. U umucen slag dodati 200 g strugane cokolade i 1 kasiku secera.

III fil: 300 g slag krema umutiti sa 3 dl hadne kisele vode i 1 kasikom secera.

Redjati:

I fil
II fil
pola III fila
pakovanje odledjenih smrznutih malina
druga polovina III fila

_________________
svuda podji, na tasos dodji!

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: NAŠ KUVAR
PostPoslato: Sreda, 12 Novembar 2014, 18:51 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:28
Postovi: 19548
Lokacija: Ministarstvo za odnose sa javnoscu RP
Pol: Seka
Princes krofne

Testo:

150 g ulja
500 ml vode
300 g brasna
7 jaja
pola praska za pecivo

Fil:

4 jajeta
6 kasika secera
2 pudinga od vanile
2 kasike brasna
1 l mleka
1 vanil secer
3 kasike secera

prah secer za posipanje

Staviti vodu i ulje da provre, dodati brasno i mesati do glatke mase. Kada se prohladi, dodavati, jedno po jedno, 7 komada jaja i , na kraju, pola kesice praska za pecivo.
U pomascen i brasnom posut pleh stavljati testo malom kasicicom (ili spricem).
Peci na 220 stepeni i ne otvarati rernu 20 minuta. Kad porumene gotove su.

Za fil umutiti 4 zumanca sa 6 kasika secera, pa dodati 2 pudinga od vanile i 2 kasike brasna. Masu razrediti 1 casom mleka (odvojiti od litra). Ostatak mleka staviti da provri sa kesicom vanil secera, pa kad provri sipati prethodno umucenu smesu i kuvati uz neprekidno mesanje.
Belanca dobro umutiti, dodati 3 kasike secera i sastaviti sa ohladjenim zutim kremom.
Raseci krofne na pola i puniti filom. Posuti ih prah secerom.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

_________________
svuda podji, na tasos dodji!

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: NAŠ KUVAR
PostPoslato: Sreda, 12 Novembar 2014, 18:55 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:28
Postovi: 19548
Lokacija: Ministarstvo za odnose sa javnoscu RP
Pol: Seka
"Kocke od banana"

Potrebno

Za koru: 4 jajeta, 50 g gustina, 50 g brasna, 100 g secera
Za premazivanje kore: 150 g eurokrema
Za fil: 6 dl mleka, 150 g secera, 100 g gustina, 4 jajeta, 20 g zelatina u prahu, 6 banana
Za dekoraciju: 4 dl slatke pavlake i preliv od cokolade

Belanca umutiti sa 25 g secera u cvrst sam. Posebno umutiti zumanca sa preostalim secerom, pa dodati sam od belanaca i promesati. Dodati brasno i gustin, polako promesati varjacom. Podmazati tepsiju i peci u zagrejanoj rerni na 200 * dok ne porumeni.
Pecenu koru premazati eurokremom.

Fil: u serpu sipati 5 dl mleka, dodati 100 g secera, ostaviti da prokljuca. Za to vreme umutiti preostalo mleko, gustin i zumanca, pa sipati u prokljucalo mleko i kuvati dok se ne zgusne.
Belanca umutiti sa 50 g secera. Sam od belanaca i nabubreo zelatin dodati u topao fil.
Preko kore poredjati po 2 banane u 3 reda, preliti filom i ostaviti u frizideru da se stegne.
Umutiti slatku pavlaku, premazati ceo kolac i prelivom od cokolade napraviti sare.

Prijatno! Slika

Gotovo je za sat vremena.

Slika

Slika

_________________
svuda podji, na tasos dodji!

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: NAŠ KUVAR
PostPoslato: Sreda, 12 Novembar 2014, 19:04 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:28
Postovi: 19548
Lokacija: Ministarstvo za odnose sa javnoscu RP
Pol: Seka
Kulebjaka (ruska pita sa ribom)

Potrebno:

lisnato testo (2 table ili jedan paket)
400 g lososa svezeg
100 g pirinca
350 g sampinjona
2 kasike slatke pavlake
2 kasike sitno seckanog persuna
2 kuvana jajeta
1 sveze jaje
1 praziluk (struk)
par kriski limuna
nekoliko lovorovih listova
30 g margarina
1 kasika ulja
so


Izvaditi testo da se odmrzne dok se priprema fil.
Na 1 kasiki ulja i 30 g lagano otopljenog margarina dinstati praziluk (beli deo i pola zelenog- iseci po duzini, pa na reznjeve) i seckane sampinjone, posoliti. Kad voda ispari, skinuti sa vatre i ostaviti da se ohladi. Pirinac kuvati u 2 dl posoljene vode. Kad voda ispari, skinuti sa vatre i ohladiti. Skuvati 2 jajeta i ohladiti. Skuvati lososa u vodi u koju je dodato par lovorovih listova i nekoliko kriski limuna. Kad provri kuvati 2-3 minuta, ocediti od vode i ohladiti.
Pomesati ohladjene sampinjone sa pirincem i 2 kasike persuna. Lososa zgnjeciti viljuskom, pomesati sa zgnjecenim kuvanim jajima i umesati pola slatke pavlake.
Razvuci oklagijom testo, formirati pravougaonik, viskove odseci. Na sredini pravougaonika rasporediti polovinu fila sa pirincem, pa preko njega polovinu fila sa lososom. Ponoviti 2 puta.
Zatim umutiti jaje. Premazati ivice sa leve i desne strane i preklopiti kao na slici 1. Zatim premazati ivice gore i dole i preklopiti kao na slici 2.

Slika

Slika

U prethodno pripremljenu tepsiju, oblozenu folijom ili papirom za pecenje prebaciti formiranu pitu, tako sto cete je okrenuti naopako (ovi preklapani delovi da ostanu dole). Od viska testa napraviti ribu. Premazati celu pitu umucenim jajetom, zalepiti ribu odgore i premazati je jajetom. Zaseci nekoliko crtica odgore nozem, da visak tecnosti ispari tokom pecenja.
Peci u zagrejanoj rerni na 200 * C.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

_________________
svuda podji, na tasos dodji!

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
 Tema posta: Re: NAŠ KUVAR
PostPoslato: Sreda, 12 Novembar 2014, 19:11 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:28
Postovi: 19548
Lokacija: Ministarstvo za odnose sa javnoscu RP
Pol: Seka
Cizkejk

450 g crvenog smrznutog voca kuvati 10' sa 100 ml vode i 150 g secera. Skloniti sa vatre..

Potopiti 25 g zelatina (2,5 kesice) u 50 ml vode. Posle 10' rastopiti na sporetu zelatin, do tecnog stanja, pa umesati u voce. Ostaviti da se dobro ohladi.

Rastopiti 100 g putera, pomesati sa 150 ml mleka i 300 g mlevene plazme. Umutiti mikserom.Okruglu modlu za pecenje obloziti papirom za pecenje, pa od ove mase formirati "koru".

500 g biljne pavlake (koristila "Haltu") pomesati sa 200 g prah secera, 3 kesice vanil secera i 500 g "Ella" sira (ja sam koristila "ABC" krem sir). Umutiti dobro mikserom. Ostaviti 25 g zelatina da bubri 10', pa opet rastopiti zelatin da bude tecan. Dodati prethodnoj masi i dobro izmiksati. Ovaj beli krem rasporediti preko "kore".


Na kraju vocni preliv rasporediti i ostaviti sve da se hladi 8 sati.


Slika Slika

Slika Slika

A moze i u obliku srca! Slika

Slika

Ukoliko zelite umereno sladak kolac, posluzite ga bez preliva, a ako zelite nesto sladji kolac- prelijte ga gotovim prelivom od jagode! Slika

_________________
svuda podji, na tasos dodji!

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika


Vrh
 Profil  
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 502 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 34  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat


Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 10 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

cron

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2019.