Putovanja u srcu

Mesto gde razmenjuju informacije oni kojima su putovanja u srcu
Danas je Subota, 09 Novembar 2024, 20:52

Sva vremena su u UTC + 1 sat

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 102282 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6808, 6809, 6810, 6811, 6812, 6813, 6814 ... 6819  Sledeća
Autor Poruka
PostPoslato: Petak, 11 Oktobar 2024, 07:47 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 17:40
Pol: Seka
IvanBP je napisao:
Ala smo se raspisali.....
Dobro veče.
I dobro jutro!

Sent from my 22081212UG using Tapatalk

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 11 Oktobar 2024, 09:58 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 20:00
Pol: Bata
Ajde sad pomoć drugara iskusnih putnika i putnica. Imam nekoliko pitanja :

Dajte mi predloge za sajtove gde mogu da pazarim jeftine karte mnogo meseci unapred, gde se to gleda, prati, šta je preporuka a na šta obratiti pažnju.
Takođe preporuka za smeštaj (hotelčić sa doručkom) u Parizu. Ja se bojim da dam tražim jer ću se zaleteti na cenu pa ću uzeti hotel u nekom kvartu gde su crnci i Marokanci pa nećemo smeti iz hotela.
Planiram za proleće da obiđemo i taj kraj pa da se spremam. Svaki savet dobrodošao, a može sve i u privatnoj poruci ( tako će mi ostati trajno a ovde će mi se zagubiti informacije).

Fala vi.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 11 Oktobar 2024, 20:25 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: Četvrtak, 21 Avgust 2014, 05:46
Samo da vam se javim.
Ivane to su lepi planovi, ja obicno pratim avio karte preko scyscanner-a, iskustvo mi je da su mi karte bile najpovoljnije oko 3 meseca pred put i za polaske radnim danom.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 11 Oktobar 2024, 20:46 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 29 Jul 2015, 19:22
Ivane, burazeru, prvo da ti kažem da to zahteva dosta vremena, pa čisto da se psihički spremiš :ljubac:

Evo (neobjavljeni) deo teksta koji sam pisala za putopis Kolmar:

Dva najveća izvora za ove kontinentalne kombinacije smeštaja su mi onaj ozloglašeni booking, i ništa manje uvrnuti airbnb. Svi ti “pružaoci usluga turističkog posredovanja” imaju svoje bubice... i one se s vremenom menjaju, čisto da nam ne bude dosadno, je l’. Elem, airbnb je ranije znao da bude mnogo povoljniji od bukinga, ali je imao neugodnu osobinu da je osnovna cena mala, a onda te niotkud zvekne neka taksa za uslugu/održavanje/štagod pa kad sve sabereš... bolje ti je odmah hotel da rezervišeš. Dok kod bukinga nije bilo (ranije) tih “skrivenih” troškova, al zato uglavnom cene biju po ušima...

E, zbog te dve iritirajuće osobine osciliram između ova dva provajdera svaki put. Naravno, postoji dovoljan broj ovakvih platformi da se solidno zabaviš traženjem, ili da pretragu radiš po nekom/im od onih komparativnih “meta search engine” frankenštajna (Trivago/Expedia, Agoda, Kayak - njih je valjda kupio buking... to za smeštaj, a za avio karte npr Farescraper/Skyscanner/CheapOair/eDreams), koji daju uporedne cene po različitim sajtovima za iste apartmane/sobe/letove, pa onda uporediš sve sa dodatkom svojih eventualnih skupljenih popusta ili nekih promo-kodova (ako imaš), i tako... zanimacija. A, da, htedoh da kažem da me je buking iznervirao ovaj put sa iznenadnom primenom one airbnb varijante koju hm... aktivno ne volim? tj, cena lepa, malecka i okruglasta, a odozgore +72 evropejca za “usluge smeštaja” za 4 noćenja 1 osobe. Wtf? Al ajde...

Poglavlje 2 za skriptu o samostalnoj organizaciji: uz prvi i osnovni element, onaj muzički, (tojes, PRVI prvi element je volja za promenom mesta boravka makar na kratko, a toga valjda već imate u izobilju inače ne biste ni čitali dovde lol), još jedan bitan momenat za smeštaj je lokacija. Šta je povoljna lokacija, to zavisi od vaših navika, potreba i želja... Dalje od centra mogu se dobiti komforniji smeštaji za manje para i za monoooogro manje para, što onda postavlja i pitanje (pri)gradskog transporta i organizacije vremena u fokus...

Idealno je kad postoji neka varijanta self-check-in šifre za ulaz, bez fizičkog ključa ili bar bez sačekivanja sa gazdama da isti dostave. Ili kutijica sa šifrom, a u nju ubačen fizički ključ :)

E sad, ti ideš u Pariz, što je veliki grad, ali ima zgodan prevoz, tj, metro.
Izguglaj prvo savete putnika koji su bezbedni kvartovi, pa onda gledaj smeštaje na tim mestima.

Pretpostavljam da imaš fiksiran termin za putovanje, pa onda prvo gledaj letove. Gde god od kombinovanih trekera da gledaš, posle proveri cenu i na sajtu kompanije, nekad zna da bude povoljnije direktno kod njih.
Proveri i cene za obližnje aerodrome iz EU, npr Budimpešta, Temišvar ili Zagreb znaju da imaju upola jeftinije karte nego Beograd.
Na ovim mega-endžinima nude i smeštaj sa nekakvim šatro popustima, ali to sve treba unakrsno da uporediš sa ostalim sajtovima da bi našao najpovoljniju opciju. Nekad je za isti smeštaj različita cena na bukingu i Abnb

Što se tiče letova, low cost kompanije imaju strogo ograničenu veličinu prtljaga koji se unosi u kabinu, a to je samo rančić ili tašna max dimenzija 40x30x15, a za koferče treba doplata čak i kad ide u kabinu s tobom, a cene i dimenzije se razlikuju, pa obrati pažnju da ćeš tu imati doplatu.
AirSrbija ima u osnovnoj karti obuhvaćen i taj koferčić, treba sve da se presabere.

Važno: bilo je neko obaveštenje da su od ovog meseca stupila na snagu nova pravila veličine tih koferčića za sve letove koji poleću IZ Šengen država, to je 55x40x20 sa sve točkovima i ručkama i težine max 10kg.
Ne znam da li je počelo da se primenjuje, ali svako proveri i pred sam put na sajtu kompanije kojom letiš.

Poslednji put menjao jack dana Subota, 12 Oktobar 2024, 06:31, izmenjena samo jedanput

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 11 Oktobar 2024, 20:47 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

A da, cene letova su niže utorkom i subotom iz nekog mističnog razloga

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 11 Oktobar 2024, 20:48 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Vlado, :clap:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 11 Oktobar 2024, 20:59 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Npr ja sam celo putovanje u Porto bukirala preko eDreams, jer mi je kombinacija karata i smeštaja bila najpovoljnija pošto sam ubola neku promo nedelju sa popustima i učlanila se u neki njihov premium pa imala dodatni popust na smeštaj u suvom centru grada na Ribeira strani, let, 4 noćenja za 3 osobe mrvicu ispod 600 kinti

Dok mi je za Maderu bilo jeftinije da samo avio karte pazarim preko njih i to ne iz Bgd nego iz Budimpešte, bilo je jeftinije sa sve kombi prevozom i noćenjem u Budimpešti :lol:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 11 Oktobar 2024, 22:13 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

Ivane,ja za sad mogu da ti kažem da znam za 2 arondismana u Parizu za koje mi je rečeno da su bezbedni,a to su 17. I 18.ti. mogu da proverim i za ostale. Generalno većina važnih stvari za obići su iznad Sene,mada smo mi 2016.te uzeli stan na suprotnoj strani,negde kod Latinskog kvarta i to nam je bilo lepo.
U Parizu su hoteli koji ne ubijaju sa cenama uglavnom loši,mislim da je bolja varijanta airbrnb.
Ja sam sad u maju poslata u presladak mali hotel na super lokaciji,5 minuta od Trijumfalne kapije. Nisam ja plaćala,ali cena sobe je bila nešto oko 150 e noć sa doručkom.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Petak, 11 Oktobar 2024, 22:23 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Hvala na savetima, moram sutra da otvorim forum sa kompa pa da prekopiram sve što ste napisali u word i polako počnem igranku. Deca hoće Paris, hoću i ja, ali treba sve uklopiti. Možda je rano, mi bi za 1. maj išli ali treba polako sklapati kockice.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Subota, 12 Oktobar 2024, 09:59 
Nije prisutan
Vodič
Vodič
Korisnikov avatar

IvanBP je napisao:
Hvala na savetima, moram sutra da otvorim forum sa kompa pa da prekopiram sve što ste napisali u word i polako počnem igranku. Deca hoće Paris, hoću i ja, ali treba sve uklopiti. Možda je rano, mi bi za 1. maj išli ali treba polako sklapati kockice.
Ja onako bacih pogled na airbrnb ponudu,otprilike za vaše datume i smrzla sam se od cena. Slučajno nadjoh neki stan koji je jeftin i izgleda simpatično pa sam ti poslala link u poruci

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 13 Oktobar 2024, 12:50 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Borsko jezero, ne[to fotkica iz druge ruke (nemamo temu_!?)

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 13 Oktobar 2024, 13:04 
Nije prisutan
Pomoćko
Pomoćko
Korisnikov avatar

Pridružio se: Sreda, 20 Avgust 2014, 22:28
Pozdrav, drugari! :ljubac: :romance-grouphug:

SlikaSlika SlikaSlikaSlikaSlika

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Nedelja, 13 Oktobar 2024, 20:56 
Nije prisutan
Svetski putnik
Svetski putnik
Korisnikov avatar

Pozdrav.
Uf, kako je nezgodno kad radiš subotom, onda mi tek nedelja proleti, kao da nemaš vikend. Stvarno mi je žao ljudi koji rade svaku subotu. To treba zakonom zabraniti.

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 14 Oktobar 2024, 10:09 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Poslednjih dana ponovo je postalo aktuelno pitanje broja radnih sati nedeljno, s obzirom da su dve države sa Balkana unele novine u ovoj oblasti, pa je Grčka povećala radno vreme, dok je Crna Gora smanjila. Međutim, predsednik Srbije Aleksandar Vučić još jednom je naglasio da dok je on predsednik Srbije, neće prihvatiti uvođenje sedmočasovnog radnog vremena.

„Srećom po vas, moj mandat uskoro ističe pa vi onda izaberite te pametne koji vole da ništa ne rade, a da zemlja ide napred. A ja za vas imam pitanje, kako možete za 35 sati rada da uradite kao za 40 sati? Ja inače mislim da je 40 sati malo radnog vremena. Ja mislim da čovek treba radi više i da mora da radi više“, poručio je Vučić. (objavio Danas, 03.05.2024.)

:haha:

Vrh
Odgovori sa citatom  
PostPoslato: Ponedeljak, 14 Oktobar 2024, 12:29 
Nije prisutan
Rođen spakovan
Rođen spakovan
Korisnikov avatar

Pridružio se: Petak, 29 Avgust 2014, 11:39
jack je napisao:
Borsko jezero, ne[to fotkica iz druge ruke (nemamo temu_!?)

Kakve su to boje! :clap:

Vrh
Odgovori sa citatom  
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 102282 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6808, 6809, 6810, 6811, 6812, 6813, 6814 ... 6819  Sledeća

Sva vremena su u UTC + 1 sat

Ko je prisutan

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 15 gostiju

Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete menjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  

Pokreće ga phpBB® Forum Software © phpBB Group
Putovanja u srcu © 2014-2025.