urbi, u pitanju je Pyrgaraki Studios. Mi smo bili smešteni na 2 minuta od plaže. Zato sam ovde na forumu i pitala prošle godine šta ima na Vasilikosu. Bili smo na Zakintosu 2012. i Vasilikos smo ubacili samo jedan dan u obilaske pa nisam mogla da se setim ima li tamo neko konkretno mesto.
Pefkari, nije ovo luka na severu ostrva odakle može da se ide na Navagio. Ovo je deo baš popularne plaže Sveti Nikola na jugu ostrva. Samo što je levi deo urbanizovan, ovaj desni je čista priroda.
Na malom poluostrvu Vasilikos se nalazi.
U samom mestu ima nekoliko restorana, dva marketa i jedna prodavnica suvenira. U principu ništa specijalno ali mi nismo išli svako veče do Zantea.
Nama nisu obilasci bili toliko vazni jer je dete imalo dve godine pa smo gledali da bude prazna plaža, toplo more i smeštaj preko puta.
Na desetak kilometara je i Argasi. Uveče je živo. Zbog toga put do Zantea od još 3-4km zna malo da potraje.
Ovo je popularni deo plaže.
Ali ovaj mali, gde smo i bili, odvojen je od toga.
Da imam sliku sa crkvicom na steni vrovatno biste prepoznali koja je plaža u pitanju.
Inače, smeštaj smo toliko malo platili da nismo verovali dok stvarno nisu toliko skinuli sa kartice. U pitanju je bio period od 11.juna.
Gužva je bila na plaži Xigia i u Laganasu. Mi smo išli u deo ka Klamakiju, i mada je sada dozvljeno da se boravi na samo par metara od mora, nismo bili u gužvi. Na Gerakas plaži isto. Ona je na 3km od smeštaja. Tu blizu su još Banana koja je baš prostrana ali mi je ovaj put nismo obilazili. Ujutru ostavimo šator i tek uveče pokupimo. Kad smo išli na odmor i da dete spava, sve smo ostavljali tu i onda nam se nije cimalo. Stigao nas umor. I godine.
Bokins, mi smo Pelion razmatrali ali nam je vožnja do plaža problem.
Kefalonija nam je krupan zalogaj sada. Zavidim ljudima kad vidim slike kako deca spavaju gde god da se zadese. Nas je to čudo zaobišlo, naša jedva zaspi i u idealnim uslovima.
Jedino još gde znam da su ovako puste plaže je okolina Preveze. A da ima smeštaj blizu plaže, na to mislim. I još važnije, da možemo da ga platimo.
I Tasos smo gledali ali nismo bili od 2011. i ne znam da li bismo našli negde nešto slično.
Još jedna stvar. Mi smo leta 2018. bili na Androsu. Smeštaj 200e, gorivo i putarine 250e, trajekt 150e, ukupno 600e.
Sada je isti smeštaj 500e (zbog starih dana nam prošle godine davali za 450e), gorivo i putarine oko 330, trajekt je 200e. Prešlo 1000e. A sve isto.